Zahrajte si o životopis Zity Kabátové

Zita-Kabatova-Sto-let-a-ja-perex
Kniha o legendární herečce černobílého filmu Zitě Kabátové vyšla při příležitosti jejích blížících se nedožitých stých narozenin a čtenářům nabízí ohlédnutí za jejím životem nejen na filmovém plátně, ale i osobním. Pojďte si přečíst věci, o kterých tato dáma až doposud mlčela.

Dáma z filmového plátna

Hvězda prvorepublikového filmu, paní Zita Kabátová, se rozloučila se čtenáři knihou, která shrnuje její bohatý život a ve které prozradila i to, o čem dosud mlčela.
Její poslední kniha nese už ve svém názvu základní poselství; kdo jiný by měl podat svědectví o událostech mnoha desetiletí, než právě Zita Kabátová? Sto let a já je unikátním ohlédnutím za životem ženy, která jako jedna z vyvolených psala historii československého filmu.

 

Zita Kabátová: Sto let a já

Autorka: Marie Formáčková

Vydává: nakladatelství Svoboda Servis
Počet stran: 220
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 6/2012
ISBN: 978-80-86320-74-8

Přečtěte si více o knize Zita Kabátová: Sto let a já, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.cz. Prohlédněte si také několik stran z knihy: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Natočila jsem během protektorátu ve společnosti Prag-Film dva filmy, které způsobily, že jsem se pak téměř čtvrt století před kamerou neobjevila. Pro mě byla nabídka filmovat v této společnosti překvapivá, ale zase ne tolik. Protože nešlo o německou produkci, nýbrž českou. V podstatě se na filmech podíleli lidé, které jsem znala z dřívějška.
Nabídku účasti v německých filmech jsme dostali všichni, kdo jsme ovládali němčinu. O mně se vědělo, že mám z němčiny univerzitní zkoušku, kterou jsem zapřít nemohla. A tak jsem si na přání produkce změnila jméno a podle své babičky jsem byla na plakátech uváděna jako Maria von Buchlow. Tohle jméno dokonce mám i ve svém rodném listě.
Filmy vznikaly v Praze, technika, kompars, to vše bylo české, hrálo s námi jen pár německých herců, a to z důvodu jazykových.
Kvůli těmto dvěma filmům jsem se dostala na seznam provinilců, jimž byla zakázána umělecké činnost. Na seznamu nás bylo hodně, ale skoro za každého se někdo postavil, ale za mě neměl kdo. Tak jsem to odnesla. (str. 148)

 

Vyhrajte knihu Zita Kabátová Sto let a já

Životopis herečky Zity Kabátové vám dovolí nahlédnout do zákulisí jejích filmů i soukromí. V pracovním životě byli jejími partnery vždy ty největší hvězdy stříbrného plátna, ale jak tomu bylo mimo záběr kamery? Známé historky, ale i věci, o kterých Zita Kabátová promluvila poprvé, na vás čekají právě v knize Zita Kabátová: Sto let a já.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum.cz vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Zita Kabátová: Sto let a já vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností a kniha může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Zita Kabátová: Sto let a já
probíhá od 31. března do 13. dubna 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Zita Kabátová: Sto let a já

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZita Kabátová
Sto let a já

Formáčková, Marie

Svoboda Servis, 2012

Napsat komentář