Christie a Francis: Dva klasici světové krimi

Detektiv
Všichni fanoušci napínavých detektivek, zbystřete! Máme pro vás dvě novinky legendárních autorů krimi literatury, jejichž díla si po celém světě oblíbily miliony čtenářů. Vás jistě také nadchnou!

Obě knihy z dnešních tipů vydalo nakladatelství Knižní klub.

Nakladatelství Knižní klub nabízí především českou a světovou literaturu, detektivní romány a thrillery, historické a válečné romány a dětskou literaturu. Je součástí společnosti Euromedia Group, dceřinné společnosti Bertelsmann AG.

––––––––––––––––––––––

První knihu, kterou vám představíme, napsal Dick Francis a vypráví příběh spisovatele, který pro svou momentální finanční situaci vezme nabídku, jež je však zahalená spoustou nejasností. Vymaní se z pochybné sítě tajemných událostí dřív, než bude příliš pozdě?

Do černého

Autor: Dick Francis

Překlad: Jaroslava Moserová-Davidová
Počet stran: 280
Vazba: vázaná
Formát: 145×227

Přečtěte si víc o knize Do černého a prolistujte si ukázku z ní 

John Kendall napsal šest knih o tom, jak přežít v drsných podmínkách. Protože je úplně bez peněz, přijme nabídku proslulého trenéra dostihových koní, aby napsal jeho životopis. John si sice uvědomuje, že Vickerse poznává ve vypjaté době, neboť zrovna probíhá soudní líčení v případu smrti dívky, která zemřela v jeho domě. Když je zanedlouho objevena mrtvola další dívky, je John rázem vtažen do víru událostí, v nichž bude muset své znalosti o umění přežít převést do praxe. 

 

Ukázka z knihy

Tremayne si nepřestával stěžovat na nedostatky dostihových pisálků. V jedné ruce skleničku, v druhé sendvič. Sendvičem gestikuloval a já soucitně a mlčky přikyvoval, žvýkal a předstíral, že pozorně poslouchám.
Snažil se působit co možná sebevědomě, ale jeho sebejisté vystupování mi zvláštním způsobem připadalo falešné. Skoro jako by chtěl, aby o něm někdo napsal knihu na důkaz, že vůbec žil, fotografie a různé záznamy mu zřejmě nestačily.
„Dokázal byste napsat životopis?“
„To nevím, nikdy jsem se o to nepokoušel.“
„Pokusil bych se o to sám,“ řekl bojovně. „Jenže na to nemám čas.“
Chápavě jsem přikývl. Ani já bych nechtěl utrácet život psaním jeho memoárů. Nic dobrého z toho nekoukalo.

 

Dick Francis

(1920-2010) Proslul jako jeden z nejlepších spisovatelů detektivních příběhů, kterým vtisknul osobitý ráz díky podrobné znalosti dostihového prostředí. Za druhé světové války bojoval jako pilot, později jako úspěšný žokej vyhrál přes 350 dostihů. Z jeho pera vzešlo 42 románů, které mu přinesly řadu ocenění.

 

––––––––––––––––––––––

Kniha anglické legendy mezi spisovatelkami detektivních románů Agathy Christie se odehrává ve válkách zmítané Evropě dvacátého století. Odhalí dvojice pověřených agentů dva nebezpečné zrádce britské armády?

N či M?

Autor: Agatha Christie

Překlad: Eva Kondrysová
Počet stran: 200
Vazba: vázaná
Formát: 127×207

Přečtěte si víc o knize N či M? a prolistujte si ukázku z ní 

V Evropě zuří druhá světová válka, každý britský občan se ve jménu lásky k vlasti snaží zapojit do boje proti fašismu. Největšími nepřáteli se ale ukazují být zrádci z vlastních řad. Tommy a Pentlička Beresfordovi už nejsou nejmladší, to však neznamená, že by pro tento úkol nebyli jako stvoření. Nenápadná dvojice se vydává do přímořského letoviska v Leahamptonu. Někde tam by se měli skrývat dva krajně nebezpeční agenti známí dosud jen pod písmeny N a M…

Ukázka z knihy

„Žene se na nás Blitzkrieg, hurá, hurá! Ve Francii to vypadá bledě,“ odpověděl Tommy.
„Svět vypadá momentálně dost hrozivě.“
Chvíli mlčeli.
„Pročpak se mě nezeptáš?“ řekl Tommy. „Nemusíš být tak zatraceně taktní.“
„Já vím,“ připustila Pentlička. „Přehnaný takt dokáže někdy člověka pořádně naštvat. Ale stejně tak by tě naštva-
lo, kdybych se zeptala. Ostatně se nepotřebuju ptát. Máš to napsané na čele.“
„Netušil jsem, že se tvářím jako zdrcený pozůstalý.“
„To ne, můj milý,“ řekla Pentlička, „jenže se usmíváš takovým pevně přibitým úsměvem, že mi to může srdce utrhnout.“
Tommy se usmál.
„Neříkej, snad to nebude tak hrozné!“

Agatha Christie

Agatha Christie

(1890-1976) Patří k legendám tvůrců detektivních próz. Rozsáhlá autorčina bibliografie čítá téměř 300 děl včetně divadelních her, souborů básní i povídek pro děti. Tajemství její tvorby nejnověji detailně odhalují Utajené zápisníky Agathy Christie (česky 2010) a Promyšlené vraždy Agathy Christie (česky 2012), dvě knihy Johna Currana. Všechny detektivní příběhy vycházejí po celém světě stále znovu a oslovují dodnes miliony čtenářů.

(Foto a informace o autorech: bux.cz, knihcentrum.cz)


Líbily se vám dnešní tipy? Jste fanoušky těchto autorů? Napište nám!

Tyto knihy a spoustu dalších si můžete vydražit na našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDo černého

Francis, Dick

Euromedia Group, 2013

zobrazit info o knizeN či M?

Christie, Agatha

Knižní klub, 2013

Napsat komentář