Sci-fi a fantasy pro mladé dospělé

nahledovy-obrazek-fantasy
V dnešních tipech jsme pro vás připravili přehlídku fantasy a sci-fi románů, které jsou určené mladší věkové kategorii. Nabídneme vám špetku tajemna, temnoty, astrálního světa i magie!

Co kdybyste zjistili, že celý život žijete ve lži? S touto otázkou si pohrává kniha vydaná nakladatelstvím BB/art, kterou napsala Sara Shepardová, oblíbená spisovatelka, známá především úspěšnou řadou Roztomilé malé lhářky.

Hra lží: Dvě pravdy a lež

Autor: Sara Shepardová

Překlad: Michaela Krýslová
Počet stran: 208

Přečtěte si více o knize Hra lží: Dvě pravdy a lež

Dva měsíce předtím, než jsem zemřela, zmizel bratr mé nejlepší kamarádky. Kam nebo proč Thayer odešel, nemám tušení, ale vím jistě, že to byla moje vina. Za svého života jsem dělala spoustu strašlivých věcí, kvůli nimž mě lidé nenáviděli, a možná jsem dokonce někoho vyprovokovala k vraždě. V zoufalé snaze vypátrat vraha moje znovunalezená sestra – dvojče Emma předstírá, že je já, a luští mnohé záhady, které jsem po sobě zanechala – můj tajný deník.

—————————————–

Pokud se zajímáte o minulé životy, také vám máme co nabídnout. Kniha vydaná nakladatelstvím Fragment vás seznámí s šestnáctiletou Hannah, která je pronásledována zvláštními vzkazy. Autorkou knihy je Lisa Jane Smithová, o které si za chvilku ještě povíme.

Říše temnot – Spřízněné duše

Autor: Lisa Jane Smithová

Překlad: Milena Hordinová
Počet stran: 240

Přečtěte si více o knize Říše temnot

Podívejte se také na ukázku z knihy!

Šestnáctiletá Hannah je v nebezpečí. Dostává podivné vzkazy, má pocit, že ji někdo sleduje a chce ji zabít. Podivný cizinec, se kterým se setkala již v minulém životě, tvrdí, že oni dva jsou spřízněné duše a patří k sobě. Co když ale varovné vzkazy ukazují právě na něj? Co bude muset Hannah podstoupit, aby se dozvěděla pravdu a zachránila se?

—————————————–

Je vám jméno Lisa Jane Smithová povědomé? Pokud ano a nemohli jste si vzpomenout, kde jste se s touto autorkou již setkali, máme pro vás odpověď. Tato spisovatelka je krom jiného autorkou velmi oblíbené řady Upíří deníky, které byly dokonce zpracovány jako TV seriál! Další kniha vydaná nakladatelstvím Fragment je tedy jasná, jde o další pokračování této série!

Upíří deníky – Vzkříšení

Autor: Lisa Jane Smithová

Překlad: Lucie Schürerová
Počet stran: 384

Přečtěte si více o knize Upíří deníky — Vzkříšení 

Čtrnáctý díl série Upířích deníků. Nejhrozivější z Prvorozených upírů Klaus byl přivolán z temnoty a začíná šířit zkázu v kampusu školy. Elena se společně s ostatními pouští do nerovného boje. Klaus se jí a Stefanovi chce mstít za to, že se ho pokusili již dříve zničit. Podaří se zlo porazit jednou provždy? Co když se najednou objeví Stefanova první láska Katherine?

—————————————–

Další knihou v dnešních tipech potěšíme spíše kluky, a to zejména ty, kteří mají rádi „duchařinu“. Hlavní hrdina Ian ví, že duchové existují. Vidí je, slyší je, cítí je. Nenechte si ujít již třetí díl série Oni vydaný nakladatelstvím Fragment!

Vládce duchů 

Autor: Derek Meister

Překlad: Olga Vogelová
Počet stran: 336

Přečtěte si více o knize Vládce duchů

Podívejte se i na ukázku z knihy

Objeví se z ničeho nic. Čeho se dotknou, shoří. DUCHOVÉ. Ian zůstával věrný své misi: Postaví se zabíjejícím světlům, branám, jež spalují vše, čeho se dotknou, a které chtějí zničit náš svět. Z New Yorku zamíří s Bpmem do Buenos Aires v naději, že zde získá důležité informace. Po setkání s Japonkou Čijo věří, že našli spolubojovnici. Náhle ho přepadají pochybnosti. Má on i jeho přátelé stále ještě stejný cíl? 

—————————————–

V poslední knize, kterou vám dnes představíme, se ocitnete v Londýně v roce 1897. V nakladatelství Fragment vychází očekávaný třetí díl Věku magie, který vás strhne svým příběhem. Konec světa se blíží a je jen otázkou času, jestli se tomu dá zabránit. Vyhrají hrdinové svůj boj s časem?

Věk magie – Do propasti 

Autor: Bernd Perplies

Překlad: Vladana Hallová
Počet stran: 468

Přečtěte si více o knize Věk magie – Do propasti 

Podívejte se na ukázku z knihy

Hrozba zániku lidské civilizace jak ji známe je stále větší. Jonathan musí společně se svými přáteli pradávný zdroj magie zkrotit a navždy uzavřít. Aby se dostali k místu, kde je zdroj ukryt, musí nastoupit na palubu lodě navěky zahalené mlhou. Podaří se jim uniknout před nebezpečím, které se na lodi skrývá? Dostanou se včas ke zdroji magie? Čas ubíhá a síla magie roste…


Která kniha vás v dnešních tipech zaujala? Napište nám!

Tyto a další knihy si můžete vydražit také v našich aukcích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeUpíří deníky – Vzkříšení

Smith, L. J.

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeVěk magie – Do propasti

Perplies, Berndt

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeŘíše temnot – Spřízněné duše

Smith, L. J.

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeVládce duchů

Meister, Derek

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeHra lží: Dvě pravdy a lež

Shepardová, Sara

BB/art, 2013

Napsat komentář