Jaké tajemství skrývá Hanna Schmitzová?

Predcitac
Když bylo Michaelovi Bergovi patnáct let, zamiloval se do pětatřicetileté Hanny Schmitzové, s níž prožil  své první sexuální zkušenosti. Přestože od té doby uplynulo už několik let, stále na ni nemůže zapomenout. Nečekaně však zjišťuje, jakou roli jeho Hanna sehrála v druhé světové válce…


Zasoutěžte si s námi o jeden ze tří výtisků bestselleru Předčítač!

 

Láska bez ohledu na věkový rozdíl

Bernhard Schlink si románem Předčítač (Vorleser, 1995) získal světovou proslulost. V rovině osudového milostného vztahu v něm zpracoval čtenářsky přitažlivým způsobem téma německé viny za zločiny druhé světové války.

Příběh mladíka zamilovaného do mnohem starší ženy, o jejíž temné nacistické minulosti se dovídá teprve později, byl přeložen do sedmatřiceti jazyků a zfilmován. Stejnojmenný snímek byl v roce 2009 nominován na pět Oscarů a představitelka hlavní ženské role Kate Winslet získala Oscara za nejlepší herečku.

 

Předčítač

Autor: Bernhard Schlink

Vydalo nakladatelství Prostor

Počet stran: 200
Vazba: brožovaná
Formát: 125 x 200 mm
Číslo vydání: 6.
ISBN: 978-80-7260-279-7

Přečtete si více o knize Předčítač

 

O Bernhardu Schlinkovi

Bernhard Schlink se narodil roku 1944 u Bielefeldu v Severním Porýní. Vystudoval práva, žije a pracuje jako právník v Berlíně a v New Yorku.

V osmdesátých letech vstoupil do literatury detektivními romány (Gor­dický uzel, Selbův podvod a Spravedlnost podle Selba), v nichž představil omšelého soukromého detektiva Selba, který se potýká s nacionálněsocialistickou minulostí své země i svou vlastní. Ke kriminálnímu žánru se vrátil ještě v roce 2001 románem Selbova vražda.

Světového úspěchu dosáhl románem Předčítač (Vorleser, 1995). Ve své další knize Návrat (Die Heim­kehr, 2006), jejíž český překlad vyšel v nakladatelství PROSTOR v roce 2007, spojil napínavý, takřka detektivní příběh s motivem objevování a vyrovnávání se s nacistickou minulostí. Milostná témata zpracoval Bernhard Schlink v souboru povídek Liebesfluchten (2000), které o rok později vyšly česky pod názvem Útěky z lásky (PROSTOR 2001).

 

Vyhrajte světový bestseller Předčítač!

Netradiční román o jedné osudové lásce, a také o vině za hříchy z minulosti, tak takový je Předčítač Bernharda Schlinka.

Pokud hledáte knihu, která neukazuje svět černobíle, ale naopak nechává na čtenáři, aby si sám zvolil, jak bude k příběhu přistupovat, je pro vás tento titul jako dělaný.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Prostor jsme pro vás připravili soutěž, ve které tři z vás mají šanci tento bestseller deníku New York Times vyhrát!

Stačí jen správně zodpovědět na soutěžní otázku a mít štěstí při tipování.

 

Soutěž o román Předčítač
běží od 19. srpna do 1. září 2013

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko!  Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 světové bestsellery Předčítač

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePředčítač

Schlink, Bernhard

Prostor, 2013

Napsat komentář