Chtěly jen poznat lásku, jenže přišla smrt

RikejMiPrincezno
Anonymita internetu je zrádná a rozhodně v případě, kdy je potřeba vypátrat muže, který zabíjí ženy z internetové seznamky.

Říkej mi Princezno je dílem dánské spisovatelky Sary Blædelové (nar. 1964). Tento dánský bestseller má všechny faktory správného detektivního románu.

Vraždy, které vyšetřuje inspektorka Louise Ricková, mají mnoho společného. Jejich oběti se nechaly zlákat vidinou pěkného večera se zajímavým mužem a sešli se s násilníkem, který je nakonec zabil. Inspektorka i zbytek oddělení vražd kodaňské policie teď musí bojovat s časem. Je totiž pravděpodobné, že násilník bude chtít zaútočit znovu. A tak se Louise vydává na nebezpečnou cestu – na rande, které nemusí dopadnout dobře.

Sara Blædelová má na kontě již šest knih. Říkej mi Princezno je ale první, která byla přeložena do češtiny. Doufejme, že tato autorka, jejíž styl je velice podobný Stiegu Larssonovi a Camille Läckbergové, najde v naší zemi své příznivce.

Napínavé. Dobře napsané a poutavé až do poslední věty.

Politiken

Na obálce druhé knihy Sary Blædelové Říkej mi Princezno uvádí dánská novinářka Christa Leve Poulsenová: „Švédská královna detektivky Liza Marklundová by si měla všimnout, že jí někdo dýchá na krk.“ Po přečtení debutu Sary Blædelové a nyní jejího druhého kriminálního románu mohu říct následující: stačily jen dvě knihy a dánská autorka svou švédskou kolegyni dohnala a předehnala.

Eskilstuna Kuriren

Výborný kriminální román, chytrá zápletka, nádherné popisy prostředí. Zase se vrať, Louise!

Weekendavisen

Říkej mi princezno

Vydalo: nakladatelství Host

Autor: Sara Blædelová

Počet stran: 296
Vazba:
  vázaná
Rok vydání:
2013
ISBN: 
978-80-7294-693-8

 

Přečtěte si více o knize Říkej mi Princezno

Přečtěte si ukázku, kterou jsme pro vás zveřejnili

 

———————————————————

O autorce

Sara Blædelová (nar. 1964) pracovala jako novinářka a ředitelka televizních programů v dánské televizi. Je autorkou několika nebeletristických knih. V roce 1993 založila vlastní nakladatelství Sara B specializované na detektivky. V roce 2004 vydala svůj první román Grønt støv (Zelený prach), který získal cenu Dánské akademie kriminálního románu za debut. Věhlas získala románem Říkej mi Princezno (2005; česky Host 2013), který je její první knihou přeloženou do češtiny. Kromě toho je autorkou dalších čtyř románů. Hrdinkou všech šesti knih je inspektorka Louise Ricková. Sara Blædelová byla rovněž veřejností dvakrát zvolena nejpopulárnější dánskou autorkou.

(Info o autorovi a foto: nakladatelství Host)

———————————————————

Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou — publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.
Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŘíkej mi Princezno

Blaedelová, Sara

Host, 2013

Napsat komentář