Získejte boj o lásku pod rozpáleným kubánským sluncem

na-videnou-v-havane-perex
Poslední přání Marisoliny babičky bylo, aby vnučka rozptýlila její popel v milované rodné zemi. Po příjezdu na Kubu na ni čeká nejen tropické a nebezpečné prostředí, ale také láska. A právě minulost její rodiny jí pomůže pochopit, co je skutečná odvaha.

Nebezpečná láska

Havana, 1958. Dcera cukrového barona, devatenáctiletá Elisa Perezová, jež je součástí kubánské smetánky, žije stranou rostoucích politických nepokojů – dokud si nezačne tajnou aféru s vášnivým revolucionářem…

Miami, 2017. Marisol Ferrerová, novinářka na volné noze, vyrůstala na romantických příbězích své babičky Elisy, která byla během revoluce spolu se svou rodinou donucena uprchnout z Kuby. Elisiným posledním přáním bylo, aby Marisol rozptýlila její popel v její rodné zemi.

Po příjezdu na Kubu Marisol čelí kontrastu mezi tropickou, nadčasovou krásou Kuby a nebezpečnou politickou situací. Když se na světlo dostane hluboko pohřbená minulost její rodiny a Marisol se zamiluje do muže s řadou tajemství, nezbývá jí než pomocí babiččiny minulosti pochopit, co znamená skutečná odvaha.

 

Na viděnou v Havaně

Autorka: Chanel Cleetonová

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Alžběta Komrsková
Počet stran: 327
Vazba: pevná
Vydáno: 3/2023
ISBN: 978-80-7689-127-2

Přečtěte si více o knize Na viděnou v Havaně, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Jota. A nezapomeňte si také prolistovat ukázku.

Nakladatelství Jota vzniklo téměř před 24 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikujeme tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

 

Ukázka z knihy

Vůle mé babičky se četla před šesti měsíci. Všech třicet členů naší rodiny se sešlo v konferenční místnosti rodinného právníka ve čtvrti Brickell. Nechyběly ani její sestry – Beatriz a Maria. Isabel zemřela před rokem. Jejich děti dorazily spolu se svými partnery a dětmi, aby jako mladší generace prokázali babičce úctu. Byl tam také můj otec – její jediné dítě –, mé dvě sestry a já.
Hlavní části její poslední vůle byly poměrně přímočaré, bez žádných překvapení. Můj dědeček zemřel před dvaceti lety a odkázal svůj cukrovar mému otci. Dům v Palm Beach zdědila má sestra Daniela. Farmu ve Wellingtonu a koně babička odkázala mé sestře Lucii, prostřednímu dítěti. Já jsem dostala dům v Coral Gables, v místě konání mých imaginárních výletů na Kubu.
Kromě nemovitostí vůle zahrnovala také finanční dědictví a umělecká díla, jejichž výčet přečetl právník věcným tónem. Jednotlivá oznámení se příležitostně setkala se slzami či vděčnými výkřiky. A pak tu bylo její poslední přání… (str. 17)

 

O autorce

Chanel Cleetonová je autorkou New York Times a USA Today bestsellerů. Její knihy Na viděnou v Havaně, When We Left Cuba, The Last Train to Key West a The Most Beautiful Girl in Cuba byly vybrány pro knižní klub Reese Witherspoonové. Přestože Chanel pochází z Floridy, vyrostla na příbězích o útěku své rodiny z Kuby po událostech Kubánské revoluce. Svou vášeň pro politiku a historii rozvíjela během studií v Anglii, kde na univerzitě v Richmondu, The American International University, získala bakalářský titul v oboru mezinárodních vztahů, a následně na univerzitě London School of Economics & Political Science, kde získala magisterský titul v oboru světové politiky. Zároveň získala titul doktorky práv na University of South Carolina School of Law.
(Zdroj informací: nakladatelství Jota)

 

Vyhrajte knihu Na viděnou v Havaně

Také v těžkých dobách na pozadí politických nepokojů může vzkvétat láska, a přestože svůj románek musela Elisa Perezová tajit, vášnivý revolucionář se jí, stejně jako milovaná rodná země, vryl nezapomenutelně do srdce. O mnoho let později se na Kubu vydává také Elisina vnučka, aby zde splnila babiččino poslední přání, a stejně jako ona se zde zamiluje. Také Marisolin vyvolený skrývá řadu tajemství a politická situace je podobně nebezpečná jako před lety. Mohla by rodinná minulost Marisol pomoci najít potřebnou odvahu?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Jota vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Na viděnou v Havaně vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Na viděnou v Havaně
probíhá od 23. března do 5. dubna 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Na viděnou v Havaně

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNa viděnou v Havaně

Cleetonová, Chanel

Jota, 2023

Napsat komentář