Zahrajte si o sci-fi souboj lidstva o vlastní planetu

odkaz-lidske-mysli-perex
Robotičtí ochránci měli Zemi v případě ohrožení bránit a spasit, jenže jejich stvořitelka Molly Griffin lidskou rasu zradila. Vytvořila totiž virus, který jim znemožnil jejich úkol splnit. Nyní však nastal čas, aby si lidé svou planetu vzali zpět.

Kde najít klíč k přežití?

Na Zemi roku 2043 přistálo mimozemské plavidlo a vypustilo černý sliz rozežírající všechno okolo. Ke zděšení lidstva tato hmota dokázala přebrat kontrolu i nad nejmodernějšími technologiemi. Planetu měli spasit robotičtí ochránci, jenže nastal problém – jejich stvořitelka Molly Griffin veškeré obranné snahy sabotovala. O dvě stovky let později nastává čas, aby si lidé vzali svůj svět zpátky. Podaří se jim v událostech dávné minulosti najít klíč k přežití?

 

Odkaz lidské mysli

Autor: Radek Starý

Vydalo: nakladatelství CooBoo
Ilustrace: František Sedláček
Počet stran: 384
Vazba: brožovaná
Vydáno: 8/2022
ISBN: 978-80-7661-585-4

Přečtěte si více o knize Odkaz lidské mysli, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A prohlédněte si také ukázku.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Byl sám a neměl nic. Teskně uchopil vyřezávaný náhrdelník.
Stejně jako jeho celý dospělý život. Na jednu stranu to byla uklidňující myšlenka, ale zároveň se nemohl zbavit pocitu, že místo toho, aby problém vyřešil, tak od něj utekl. Znovu.
Najednou uslyšel hlasitý poryv větru a v tu chvíli kousek od něj přistál veliký pták.
Ne, byl to arak. Jeho tělo byl aerodynamický zázrak, jako by to byla tyrkysová kapka zmražená v pohybu. Roztáhl křídla, která byla průsvitná jako mýdlové bubliny a otevřel opotřebený zobák pod čtveřicí černých očí. (str. 85)

 

Vyhrajte knihu Odkaz lidské mysli

Jste nadšenými fanoušky sci-fi? V tom případě se vydejte do ne tak vzdálené budoucnosti, kde lidstvo bojuje o záchranu své planety. V roce 2043 totiž začal svět pohlcovat černý sliz, který vypustilo mimozemské plavidlo, a veškeré plány na záchranu zhatila jedna jediná žena. Právě ona měla být nadějí, ale nakonec se paradoxně stala zrádkyní lidské rasy, když sabotovala obranou technologii. Co ji k takovému rozhodnutí vedlo? Nejen to si přečtěte v nejnovější knize ostravského youtubera a spisovatele Radka Starého.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Odkaz lidské mysli vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Odkaz lidské mysli
probíhá od 13. do 19. listopadu 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 sci-fi knihy Odkaz lidské mysli

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOdkaz lidské mysli

Starý, Radek

CooBoo, 2022

Napsat komentář