Fantasy série pro děti i dospělé

fantasy-uvod
Dnes si představíme dva nové knižní přírůstky do oblíbených fantasy sérií. Začtěte se spolu se svými dětmi do čtvrtého dílu populární série Woodwalker. A jakmile usnou, není lepšího nápadu, než se začíst do příběhu Plamenů pomsty.

Dva roky po vydání Hollyina tajemství se mladí čtenáři dočkali čtvrtého dílusérie Woodwalker. V tomto díle se Carag vydává na další nebezpečné dobrodružství, ve kterém se postaví proti svému bývalému mentorovi.

Woodwalker – Cizí divočina

Autorka: Katja Brandisová
Přeložila: Ivana Führmann-Vízdalová

Počet stran: 296
Vazba: vázaná
Formát: 150×215 mm
ISBN: 978-80-7639-135-2
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Woodwalker – Cizí divočina vydalo nakladatelství Bookmedia.

Na střední škole Lízy Clearwaterové se chystá velký výlet. Všichni žáci z Caragovy třídy se vydávají na výměnný pobyt do Kostariky na místní woodwalkerskou školu. S novými přáteli si užívají spoustu zábavy, dokud ovšem Carag náhodou nezjistí, že i zde má Andrew Milling mezi mladými převtělenci obrovskou fanouškovskou základnu a že jeho plán na pomstu lidem získává čím dál konkrétnější obrysy. Rozhodne se proti svému bývalému mentorovi zakročit co nejdříve a všechny varovat, než bude pozdě.

Ukázka z knihy

Rodiče mě učili, že v divočině přežije jen ten, kdo je silný, rychlý a ostražitý. Tehdy jsem však byl mnohem mladší a často jsem opatrnost zanedbával. Když jsem ve slunném borovém lese pronásledoval myš, horká krev mi proudila žilami a neviděl jsem nic jiného než to malé hnědé zvířátko, které přede mnou pádilo mezi spadlými suchými větvemi, trávou a borovými šiškami. Skok, rána tlapou, hned budu mít svou první snídani, kterou jsem si sám ulovil!

Caragu, pozor! Ani se nehni!

Otec zařval do mé hlavy tak hlasitě, že jsem se okamžitě polekaně zastavil.

Chtěl jsem se otočit a tázavě na něj pohlédnout, ale naštěstí jsem to neudělal.

Co hrozilo malému Caragovi? To se dočtete i v online ukázce z této knihy.

Doporučení

Podívejte se i na předchozí díly této série.

O autorce

Katja Brandisová je německá novinářka a spisovatelka. Vystudovala amerikanistiku a germanistiku a pod různými pseudonymy jí vyšlo už více jak 50 knih. Píše zejména fantasy literaturu pro mládež. Svůj první román vydala už během studia na univerzitě a dnes pracuje jako lektorka a autorka na volné noze. V roce 2019 vyšel na českém trhu první díl její úspěšné série Woodwalker.

Zdroj: knihcentrum.cz

O nakladateli

Bookmedia logo 120x60Nakladatelství BOOKMEDIA vzniklo na podzim roku 2014, kdy převzalo vydávání kreativních knih edice TOPP. Knihy z edice TOPP jsou určeny všem věkovým skupinám čtenářům, především však dětem a mládeži a přinášejí názorné, barevnými ilustracemi a předlohami v původní velikosti doprovázené návody k tvorbě nejrůznějších výrobků z mnoha materiálů. Rovněž se zaměřujeme na dětskou literaturu, najdete u nás knížky pro nejmenší děti, předškoláky nebo malé školáky. Chcete-li se ve svém volném čase pobavit a máte rádi luštění a další logické úkoly, potěší vás některé z našich křížovkářských titulů či sudoku. Naše relaxační omalovánky vám pomohou zbavit se každodenního stresu a ponořit se do světa relaxace a uvolnění.

Vydáváme také knihy pro dospělé čtenáře, beletrii a populárně-naučnou literaturu.

————————————————

Nakladatelství Argo vydává již druhý díl fantasy série kanadského autora Evana Wintera. První díl Hněv draků, vyšel letos na jaře. Na druhý díl jsme tak nemuseli čekat dlouho a můžeme se rovnou začíst do tohoto originálního fantasy příběhu s kořeny v africké mytologii!

Plameny pomsty

Autor: Evan Winter
Přeložil: Milan Pohl

Počet stran: 496
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-257-3860-3
Doporučená cena: 598 Kč

Knihu Plameny pomsty vydalo nakladatelství Argo.

Nezapomenutelná, nemilosrdná a napínavá fantasy série úspěšného kanadského spisovatele Evana Wintera pokračuje druhým svazkem, v němž musí svržená královna spojit síly s mladým válečníkem, aby vyrvala svůj trůn uchvatitelům a zachránila svůj lid.
Tau a jeho královna se zoufale snaží oddálit útok domorodých obyvatel Xiddy, a tak vypracují nebezpečný plán. Pokud Tau uspěje, získá královně čas, aby mohla shromáždit své jednotky a zahájit mohutnou ofenzivu proti svému vlastnímu hlavnímu městu, kde mezitím zrádci vydávají její sestru za „pravou“ královnu Omehijců. Jestliže se Tsioře podaří město dobýt, znovu usednout na trůn a sjednotit svůj lid, pak budou mít Omehijci alespoň jistou šanci hrozící invazi přežít…

Ukázka z knihy

„Zemře?“
Ten hlas ho probudil, znovu jej uvrhl do kruté trýzně. Jabari Onai věděl, že leží na nemocničním lůžku v Paláci Ochránců ve Městě Citadel a že jeho tělo sežehl dračí oheň, netušil ovšem, proč ho Bohyně drží naživu v takových mukách.
Pokusil se otevřít oči a po tváři se mu v několika spalujících vlnách přehnala bolest. Oční víčka se mu spekla, takže mu nezbývalo než vyhlížet na svět jakoby zpoza vysoké trávy.
Chtěl promluvit, úpěnlivě prosit Taua nebo sáhovské kněžky a kněze, aby to utrpení ukončili, ale nedokázal ze sebe vydat ani hlásku. Hrdlo měl tak popálené, že to prostě nezvládl.
„Nebudu tvrdit, že zemře,“ zaslechl Jabari ženský hlas, „ale stejně tak nemohu zaručit, že bude žít.“

Nahlédněte i do pokračování této ukázkové kapitoly.

Doporučení

Podívejte se i na předchozí díl této série:

O autorovi

Málokterý spisovatel má tak zajímavý původ jako kanadský autor Evan Winter, jenž se narodil v Londýně rodičům jihoamerického původu a vyrůstal v Zambii poblíž oblasti, kterou obývá národ jeho dávných předků, Xhosů. Odmala miloval fantasy příběhy a po narození syna si uvědomil, že není mnoho fantasy románů s hrdiny černé pleti, a tak se do jedné z nich pustil. Jeho debutový román The Rage of Dragons (2017, česky Hněv draků) vydal nejprve vlastním nákladem, následný úspěch mu však brzy přinesl smlouvu s nakladatelstvím Orbit na celkem čtyři tituly, z nich první byl ve velkém nákladu vydaný debutový román, na který navazuje v románech The Fires of Vengeance (2020) a The Lord of Demons (dosud nepublikováno). Závěrečný svazek tetralogie doposud nemá název.

Zdroj: argo.cz

O nakladateli

argoNakladatelství Argo vydává kvalitní prózu, poezii, nonfiction, dětskou literaturu a komiksy. Značnou část produkce tvoří překladová literatura. Důraz klade na anglofonní literatury; „rodinným stříbrem“ je edice angloamerických autorů (AAA), jež českým čtenářům nabízí autory jako Kazuo Ishiguro, Cormac McCarthy, Don DeLillo, Marilynne Robinsonová, Thomas Pynchon, Nicole Kraussová, Michael Chabon či Nick Cave.

 


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePlameny pomsty

Winter, Evan

Argo, 2022

zobrazit info o knizeWoodwalker – Cizí divočina

Brandisová, Katja

Bookmedia, 2022