Vyhlášený proutník

nevinnost_se_zavazanyma_ocima

Ona dodržuje pravidla, on je porušuje. On je vyhlášený proutník, který se otočí za každou sukní. Ona nevěří na sex bez závazků a lásky. On ji chce získat, ona se snaží udržovat si od něj odstup.

Dokáže mladá právní koncipientka odolat špičkovému rozvodovému advokátovi? Odpověď vám poskytne americká spisovatelka Alessandra Torre ve své prvotině Nevinnost se zavázanýma očima. V Americe se kniha po svém vydání stala čtenářským hitem, takže autorka napsala další dvě pokračování. Pokud vás první díl zaujme, můžete se těšit na Pod maskou nevinnosti a Konec nevinnosti, které nakladatelství Mystery Press rovněž plánuje, stejně jako první díl, vydat. Alessandra Torre má na svém kontě již několik děl. V roce 2014 jí vyšel erotický thriller Dívka z 6E a následně byla označena za „novou E. L. James“ (autorka série Padesát odstínů). Dále napsala např. Černé lži, Hříchy Hollywoodu, Ghostwriter, Smlouva na lásku či Zatracená svatozář.

Svůj první erotický román autorka zasadila do právnického prostředí, díky čemuž mě kniha zaujala. Právnické prostředí je mi blízké a vždy jsem vyhledávala tituly s touto tematikou. Nutno podotknout, že o právu a právní vědě se toho samozřejmě moc nedozvíte – přece jen jde o erotickou beletrii! Ale já zatím neznám moc románů, které se odehrávají v advokátních firmách, takže v tomto směru je autorka do jisté míry originální.

Hlavní hrdinkou je Julia Campbellová – jednadvacetiletá studentka, která momentálně začíná novou etapu svého života. Po zrušeném zasnoubení je nezadaná a nastupuje na stáž v advokátní firmě. V příštích deseti týdnech bude „holkou pro všechno“ právníkovi, kterému ji přidělí. Julia se stane pravou rukou Kenta Browarda. Jde o workoholika zabývajícího se obchodním právem – každý den pracuje do noci, což očekává i od svých koncipientů. Doslova je zavaluje prací.

Dokud mi neskončí stáž, mohla jsem si docela dobře škrtnout kompletní společenský život. (str. 10)

Dalším z vyhlášených právníků je Brad De Luca. Brad je jedním z nejlepších rozvodových advokátů, který se v soudní síni chová jako žralok. A existuje dobrý důvod, proč Julia nebyla přidělena právě k němu!

Koncipientky jsme mu přestali přidělovat před třemi lety, protože jim nedokázal dát pokoj. Kvůli jednomu ze svých… vztahů je rozvedený a vždycky se ho drží nějaká mladice. Jste přesně jeho typ. Od Brada De Lucy se musíte držet, co nejdál to půjde. (str. 25)

Julia ze všech stran slyší stejné varování. Sama však nechápe, proč by se zrovna ona měla stát Bradovou nejnovější trofejí? Vždyť jde o vyhlášeného proutníka! Jak by mu mohla podlehnout?

Chtěla jsem na stáži působit dojmem inteligentní, tvrdě pracující ženy, ne přihlouplé kočičky, o které si všichni myslí, že ji jistojistě přefikne nějaký zatracený Brad De Luca. (str. 27)

Samozřejmě ani Alessandra Torre se nevyhnula několika klišé. Jde především o charakter hlavních hrdinů. Julia je sebevědomá dívka, která si však zachovává svou nevinnost. Ráda muže provokuje, ale ve správný moment se stáhne. Brad je pohledný a inteligentní, ale také nenapravitelný sukničkář, jehož pověst ho předchází. Přesně takové hlavní hrdiny v erotických románech každý očekává a není příliš těžké odhadnout, jak se vztah mezi nimi bude vyvíjet. Na obranu autorky musím říct, že v očích čtenářek takové spojení stále funguje. A alespoň zde nejde o klasický vztah mezi šéfem a podřízenou, protože Julia je přidělena jinému z právníků a s Bradem nespolupracuje.

Nevinnost se zavázanýma očima je erotickým románem, který nejspíš nesedne všem čtenářkám. Pro některé bude možná až příliš kontroverzní Bradův životní styl – za posledních šest let měl několik vztahů, ale žádný z nich nebyl ani z jedné strany monogamní. Hlavní hrdinové spolu často vedou diskuze o významu sexu a lásky ve svých životech a také o podstatě manželství. Brad je vyznavačem nezávazného sexu bez zbytečných emocí, protože každý má přece právo na vášeň a požitek bez závazků. K Julii je upřímný a nic jí neslibuje. Jenže Julia spojuje se sexem city a vztah založený na citech podle ní spočívá v jediné věci – monogamii.

Ať už se přikláníte na stranu kteréhokoli z hlavních hrdinů, nezapomínejte, že jde jen o smyšlený příběh. Dokážete-li se osvobodit od předsudků, můžete si čtení užít.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNevinnost se zavázanýma očima

Torre, Alessandra

Mystery Press, 2022

Napsat komentář