Schopnosti měsíčních žen jako dědictví

posledni divka uvod
Lizzy opustila své kořeny, aby se oprostila od šeptandy o podivném dědictví své rodiny. Nyní se ale vrací domů. Rodinná farma nikdy nebyla jejím snem, teď ji však dostává jako nečekané dědictví a s ní vyvstává i potřeba očistit jméno babičky a přijmout schopnosti, kterým se léta bránila.

Lizzy Moonová po Měsíční farmě nikdy netoužila. Domov, o který pečovalo celých devět generací nadaných léčitelek, opustila před osmi lety, aby se distancovala od neutuchajícího šepotu o podivném dědictví rodiny Moonových. Když ale zemře její milovaná babička Althea, Lizzy se musí vrátit a čelit tragédii vznášející se nad vysychajícími levandulovými poli jejich rodinné farmy: nespravedlivému obvinění, které Altheu pronásledovalo až do smrti. Když se setká s Andrewem, který jako jeden z mála od začátku věřil, že Althea je nevinná, rozhodne se Lizzy jméno své babičky očistit. Aby se jí to však podařilo, bude se muset rozhodnout – přijme rodinné dědictví a svůj vlastní dar? Odhodlá se kráčet ve stopách měsíčních žen?

Poslední měsíční dívka

Autorka: Barbara Davisová
Přeložila: Diana Rykrová

Počet stran: 400
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7625-223-3
Doporučená cena: 449 Kč

Knihu Poslední měsíční dívka vydalo nakladatelství Metafora.

Ukázka z knihy

Na konci příjezdové cesty zaparkovala auto, a když vystupovala, neustále si v duchu opakovala, že jde o povinnost, které se zkrátka nemohla zříct, poslední nutnost, již musela na pomyslném seznamu odškrtnout předtím, než bude moci za touto kapitolou svého života definitivně zavřít dveře. Avšak i po těch letech znovu cítila, jak se jí svírá žaludek zvláštní silou, jež ji k místu, kde se narodila, poutala. Zdálo se, jako by bylo propojení s rodnou zemí vepsáno do její duše. Na Moonovic farmě bylo odjakživa cosi nadpozemského, jako by existovala mimo čas a prostor a vymezovala se vůči okolnímu světu.

Podívejte se na kompletní ukázku.

O autorce

Barbara Davisová se narodila v Jersey, nyní žije a píše v Nové Anglii. Po patnácti letech nošení podpatků a kufříku jako manažerka ve šperkařském průmyslu své proužky vyměnila za trochu klidu a rozhodla se jít za svým snem stát se autorkou beletrie pro ženy. A jaká to byla jízda! O šest knih později je do psaní stále zamilovaná stejně jako v den, kdy začala tuto svoji cestu. Když si nevymýšlí příběhy, pravděpodobně ji najdete, jak čte, vaří, dívám se na univerzitní fotbal (Go Gators!) nebo šíří trochu sluníčka na Facebooku.

Zdroj informací: web autorky


Nakladatelství METAFORA bylo založeno v roce 2001 a od té doby vydalo několik set titulů všech žánrů. K vydaným beletristickým titulům patří mimo jiné knihy Dana Browna, bestseller Jíst, meditovat, milovat či knihy islandské autorky Yrsy Sigurdardóttir. V oblasti poznání je METAFORA vydavatelem knih takových autorů, jako je Elizabeth Haichová, Judy Hallová či Anthony Wiliam. V lednu 2019 spojila METAFORA síly s Nakladatelským domem GRADA a společně budou dále pokračovat ve vydávání krásných i poučných knih pod značkou METAFORA. S knihami z METAFORY je čas číst, snít a žít.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePoslední měsíční dívka

Davisová, Barbara

Metafora, 2022

Napsat komentář