Zahrajte si o příběh odvážných žen

soutez-rebelky-z-oxfordu
Koncem 19. století se dívky konečně dočkají možnosti studovat na Oxfordské univerzitě. Jednou z nich je i Annabelle. Není to však zadarmo – musí získat podporu vlivného muže. Co by to však bylo za svět, v němž by se věci nezkomplikovaly? Odolá mladá dívka vypočítavému vévodovi?

Jak svrhnout vévodu

Píše se rok 1879 a svět ovládaný muži se otřese v základech.
Annabelle Archerová dostane jedinečnou příležitost stát se jednou z prvních studentek Oxfordské univerzity. Stipendium jí poskytne dámský spolek, který se snaží prosadit volební právo pro ženy. Má to ovšem jednu podmínku ­– Annabelle musí na oplátku najít vlivného muže, který se postaví za zájmy spolku. Jejím cílem se stane chladný a vypočítavý vévoda z Montgomery, který na příkaz královny řídí britskou politiku.
Když si Annabelle najde cestu na jeho panství, rychle si uvědomí, že největší výzvou bude mu odolat. Vévodu tvrdohlavá intelektuálka dohání k šílenství, a co je ještě horší, zdá se, že kvůli ní úplně ztrácí svou chladnou rozvahu. Ale nebyl by nejlepším stratégem v zemi, kdyby se s ní nepokusil vyjednat docela jinou dohodu…

 

Rebelky z Oxfordu – Jak svrhnout vévodu

Jak svrhnout vévodu
Autorka: Evie Dunmore
Přeložila: Michaela Martinová

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Počet stran: 376
Vazba: brožovaná
Vydáno: 02/2022
ISBN: 978-80-271-3380-2

Přečtěte si více o knize Rebelky z Oxfordu, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis. A nezapomeňte si přečíst krátkou ukázku.

 

logo_Cosmopolis_120x60

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

O autorce

Evie Dunmore, bestsellerová autorka USA Today, spojila při psaní série Rebelky z Oxfordu kouzelné scenerie města Oxford se svou vášní pro historické romance, ženské průkopnice a vše viktoriánské. Vystudovala diplomacii, a to právě na Oxfordské univerzitě. Živí se jako konzultantka a je členkou Asociace romantických spisovatelů RNA. V současné době žije v Berlíně a lásku k Velké Británii 19. století soustřeďuje do svého psaní a sbírky tartanových plédů.

Zdroj informací: Cosmopolis

 

Vyhrajte knihu Rebelky z Oxfordu

Annabelle je díky stipendiu dámského spolku, který bojuje za volební právo žen, přijata na Oxfordskou univerzitu a dostane tak možnost být jednou z prvních studentek. Není to však zadarmo – na oplátku musí najít vlivného muže, jenž by podpořil zájmy spolku. Annabelliným cílem se stane vévoda z Montgomery, člověk řídící britskou politiku na příkaz královny. Dokáže mu mladá dívka odolat? A jak moc vévodu dohání její osoba k šílenství? Podaří se jim najít společnou řeč a vyjednat oboustranně výhodnou dohodu?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Rebelky z Oxfordu vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Rebelky z Oxfordu
probíhá od 7. do 20. března 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Rebelky z Oxfordu

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRebelky z Oxfordu – Jak svrhnout vévodu

Dunmore, Evie

Cosmopolis, 2022

Napsat komentář