Vyhrajte příběhy českých a slovenských rebelek

kapky-na-kameni-perex
Začtěte se do životních osudů padesáti žen, které musely být trochu rebelky, aby si splnily své sny. Najdete mezi nimi české a slovenské sportovkyně, umělkyně, vědkyně i ženy, které neváhaly bojovat za práva ostatních. Inspirujte se jejich odvahou!

Výjimečné ženy naší historie i současnosti

kapky-na-kameni-ukazka-1Příběhy padesáti žen a dívek z Čech a Slovenska, které posouvaly hranice. Nenápadné ale vytrvalé rebelky bojovaly za práva žen, snažily se uplatnit v umění, sportu nebo ve vědě. Některé z nich používaly i opravdové zbraně, ale většina z nich jen svůj hlas, um, vytrvalost a lásku ke své zemi. Některé známé, jiné zapomenuté, ale všechny si zaslouží naši pozornost, protože jako kapky na kameni, krůček po krůčku, prošlapaly cestičku těm dalším.

 

Kapky na kameni

50 příběhů českých a slovenských rebelek

Vydalo: nakladatelství Albatros
Počet stran: 224
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 10/2019
ISBN: 978-80-00-05673-9

Přečtěte si více o knize Kapky na kameni, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Albatros patřící pod společnost Albatros Media. Nezapomeňte si také stáhnout a přečíst ukázku.

Albatros_Albatros-Media

Nakladatelství Albatros je nejstarší české nakladatelství, které se od svého vzniku v roce 1949 specializuje na kvalitní původní i překladovou literaturu pro děti. Dnes je součástí společnosti Albatros Media a. s. Za dobu své existence vydalo přes 10 tisíc titulů.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, Egmont, Kniha Zlín, Vyšehrad, Panteon, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading a Palmknihy a nabízí díky tomu široké spektrum mediálních produktů – knih, e-knih a audioknih.

 

Ukázka z knihy

kapky-na-kameni-ukazka-2VĚRA ČÁSLAVSKÁ

Nejlepší světová gymnastka, pro kterou byly svoboda a spravedlnost důležitější než kariéra a sláva
(1942 Praha – 2016 Praha)

Na půdě domku v Černošicích odpočívá ve dvou krabicích sto čtyřicet medailí. Dvaadvacet z nich je zlatých a jedenáct olympijských. Leží tam i červená alba plná fotografií a vzácný japonský samurajský meč. Ten dostávali pouze muži za výjimečné činy, za bojovnost a vytrvalost, tento však získala mladá gymnastka s velkým drdolem.
Věra měla jen tři roky, když její sestry Hana a Eva začaly chodit na hodiny baletu k primabaleríně Aubrechtové. Zatímco děvčata dělala piruety v zrcadlovém sále, malá Věra je v šatně napodobovala. Dělala kotrmelce a předváděla se. Její výjimečná ohebnost a talent neunikly oku zkušené madame a ta ji neváhala zařadit mezi starší baletky. (str. 24)

 

Vyhrajte knihu Kapky na kameni

Kniha Kapky na kameni je stejně výjimečná jako hrdinky, které najdete na jejích stránkách. Autorsky se na ní podílelo devět Češek a Slovenek – ze svých krajanek vybraly padesát žen a dívek, jejichž příběhy si zaslouží pozornost. Každá z pěti desítek dam toužila splnit si své sny, a ať už k tomu používaly svůj hlas, talent, vytrvalost nebo někdy i skutečné zbraně, podařilo se jim nakonec překonat všechny překážky a zapsat se do historie. Některé osudy možná znáte, jiné jsou známé méně, ale rozhodně všechny stojí za přečtení.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Albatros patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Kapky na kameni vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Kapky na kameni
probíhá od 22. října do 4. listopadu 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy pro dívky Kapky na kameni

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKapky na kameni
50 příběhů českých a slovenských rebelek

kolektiv autorů

Albatros, 2019

Napsat komentář