Získejte pátrání po motivu mlčenlivého vraha

schirach-collini_potahPROMO
Mladý advokát Caspar Leinen dostal svůj první samostatný případ a nepřál by si nic jiného, než aby byl jeho klient uznán nevinným. Jenže Fabrizio Collini pro něj bude dost tvrdým oříškem. Kolik je Caspar ochoten pro pravdu obětovat?

Tichý vrah s brutálními způsoby

Fabrizio Collini pracoval čtyřiatřicet let jako nástrojař v Mercedesu a nedávno odešel do důchodu. Je to tichý, nenápadný muž a nic nenasvědčuje tomu, že by dokázal komukoli ublížit. A přesto v jednom z nejluxusnějších berlínských hotelů brutálním způsobem zavraždí slavného průmyslníka.

Colliniho případ dostane na starost Caspar Leinen, mladý advokát toužící zahájit kariéru verdiktem „nevinen“. Brzy však nastanou komplikace – Leinen totiž zjistí, že ho s obětí pojí osobní vztah. Vrah navíc odmítá prozradit svůj motiv a s kýmkoli hovořit. Leinen se pustí do pátrání a narazí na stopu, která mu odhalí strašlivou kapitolu z dějin německé justice, spojenou s obdobím druhé světové války. Kolik je toho ochoten obětovat, aby vynesl pravdu na světlo?

 

Případ Collini

Autor: Ferdinand von Schirach

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Ondřej Šebesta
Počet stran: 168
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 4/2018
ISBN: 978-80-7577-253-4

Přečtěte si více o knize Případ Collini, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

O dvacet minut později byl ten muž mrtev. Zátylkem mu pronikly čtyři projektily, jeden z nich se v mozku otočil, vylétl ven a přitom odtrhl polovinu obličeje. Béžový koberec nasákl krví, tmavá skvrna se pomalu zvětšovala. Collini položil pistoli na stůl. Stoupl si vedle mrtvého muže a zíral na stařecké skvrny na jeho rukou. Nohou mrtvého převrátil. Náhle kopl podpatkem do mužova obličeje, podíval se na něj a kopl znovu. Nemohl přestat, znovu a znovu kopal, krev a mozková hmota mu stříkaly na nohavice, stříkaly na koberec, na rám postele. Soudní lékař později nebyl schopen určit počet kopnutí, pod tou silou se zlámaly lícní kosti, čelisti, nosní kůstky i lebka. Collini toho nechal, teprve když se mu ulomil podpatek. Usedl na postel, pot mu stékal po obličeji. Pulz se mu zklidňoval jen pomalu. Čekal, až zas začne pravidelně dýchat. Vstal, pokřižoval se, opustil pokoj a sjel výtahem do přízemí. Bez podpatku kulhal, vyčnívající hřebíky skřípaly o mramorovou podlahu. V hale řekl mladé dámě na recepci, že má zavolat policii. Vyptávala se ho, gestikulovala. Collini jen utrousil: „Pokoj čtyři sta, je mrtev.“ Vedle recepce na elektronické tabuli stálo: „26. května 2001, ve 20.00, Sprévský sál: Svaz Německého strojního průmyslu“. (str. 10–11)

 

O autorovi

Ferdinand-von-SchirachFerdinand von Schirach (* 1964) je jedním z nejprestižnějších berlínských advokátů, zastupuje průmyslníky, slavné osobnosti, příslušníky podsvětí i běžné občany. Jako spisovatel dosáhl úspěchu hned s první sbírkou povídek Zločiny (2009, česky Knižní klub 2011), která se stala bestsellerem, vyšla ve více než třiceti zemích a autor za ni obdržel Kleistovu cenu. Na podzim 2018 vychází v nakladatelství Host také jeho povídková sbírka Vina.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Případ Collini

Fabrizio Collini je tichý muž, který nedávno odešel do důchodu a nikdo z jeho známých si neumí představit, že by dokázal ublížit živé duši. Jenže potom se stane něco, co klidného Fabrizia promění v rozběsněného brutálního vraha. Svůj motiv však odmítá prozradit, a to dokonce i svému obhájci. To však nebude jediný problém mladého advokáta Caspara Leinena. Dokáže si poradit se svým prvním případem, který je natolik obtížný, že by si s ním lámal hlavu i kdejaký zkušený kolega? To si přečtěte v knize berlínského spisovatele a advokáta Ferdinanda von Schiracha.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Případ Collini vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Případ Collini
probíhá od 19. dubna do 2. května 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 krimi knihy Případ Collini

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePřípad Collini
Co dožene k vraždě člověka, který v životě nikomu neublížil?

von Schirach, Ferdinand

Host, 2018

Napsat komentář