Zábavná inspirace pro kreativce

Tipy_Vceli vosk_Kvetiny z papiru
Dnešní tvořivé tipy vám ukážou, jak využít včelí vosk na výrobu různých dekorací a užitečných předmětů, a také, jak si ozdobit dům hezkými papírovými květinami.

Věděli jste, že ze včelího vosku můžete vyrobit řadu pěkných a užitečných věcí? Třeba pěkné domácí svíčky, voňavá mýdla, mastičky nebo různé dekorace. Vyzkoušejte to se zkušenou včelařkou Petrou Ahnertovou.

Včelí vosk

Jak si vyrobit domácí svíčky, mýdla, balzámy, krémy, peelingy
Autorka: Petra Ahnertová
Přeložila: Eva Fuková

Počet stran: 136
Vazba: flexo
Formát: 205×254 mm
ISBN: 978-80-7359-545-6
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Včelí vosk vydalo nakladatelství Metafora.

Včelí vosk je zázrak včelího úlu. Včely jej používají k vytváření pláství, v nichž se líhnou a vyvíjejí larvy. Vy z něj můžete zhotovit cokoliv, od svíček, přes balzám na rty až po dekorační látku. Věděli jste, že včelí vosk je voděodolný? Naimpregnujte si boty či tkaniny. Ať už jste zkušení včelaři, nebo se vám jen líbí, jak včelí vosk vypadá a voní, včelařka a podnikatelka Petra Ahnertová vás naučí, jak přeměnit tento zázračný materiál na krásné a užitečné věci. V knize se dozvíte: informace o včelím vosku, tipy a techniky na jednoduchou výrobu doplňků do domácnosti a produktů pro zdraví, recepty na voňavá mýdla, balzámy, masti a další dekorace. Kniha Včelí vosk nabízí celou řadu užitečných informací, rad a nápadů. Podrobné a přehledné návody, společně s bohatými doprovodnými fotografiemi, vás povedou krok za krokem.

 

Ukázka z knihy

Ahnertova_Vceli vosk_ukazka

 

Ohlasy

Úžasná kniha s návody a krásnými fotografiemi na doslova jakýkoli výrobek z včelího vosku, jaký si jen dokážete představit. Je tak dobře napsaná, že mě nepřestala ani na okamžik bavit… Fotografie jsou mimořádné kvality a posouvají knihu k ještě větší profesionalitě a názornosti.

Suzanne Finley, Saponifier Magazine

 

Petra Ahnertová

Petra Ahnertová je americká včelařka a majitelka úspěšného internetového obchodu Beehive Alchemy s ručně vyráběnými mýdly, kosmetickými přípravky a potřebami pro domácnost z  včelího vosku. Začalo to tak, že se v roce 2002 náhodou dala do řeči s chovatelem včel a brzy nato měla sama několik vlastních úlů a přebytky medu na prodej. K včelaření samozřejmě neodmyslitelně patří i včelí vosk, takže novopečená včelařka začala hledat způsob, jak co nejlépe využít i ten. Nejprve se důkladně zamyslela, které z předmětů běžné denní potřeby by mohla dobře nahradit těmi ručně vyrobenými z včelího vosku. A tak vznikla základní řada produktů nabízených v nově založeném obchodu. K sepsání všech tipů a triků na jejich výrobu už byl jen krok…

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Metafora.

 

Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001 a od té doby se zaměřuje zejména na literaturu překladovou, její autoři pocházejí ze všech koutů světa. Vydává ale i knihy českých spisovatelů a vybrat si můžete beletrii vážnou i veselou, thrillery i detektivky z minulosti, současnosti i budoucnosti, nebo knihy z oblasti esoteriky či východní filozofie.

————————————————

Vytvořte si z papíru nádherné hyacinty, pampelišky, hortenzie, mečíky, kamélie, čajové růže a mnoho dalších květin! Barevné jiřiny nebo vlčí máky ozdobí váš domov a hezky ho zútulní. Poraďte se s knížkou Amandy Evanston Freund.

Květiny z papíru

15 rychlých a zábavných návodů
Autorka: Amanda Evanston Freund

Počet stran: 64
Vazba: šitá
Formát: 170×235 mm
ISBN: 978-80-271-0474-1
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Květiny z papíru vydalo nakladatelství Grada v edici Šikovné ruce.

Jemné, veselé květiny z papíru rozzáří každou místnost a nikdy nezvadnou. Vytvořte si narcisy, hyacinty, kamélie, růže, klematisy, chryzantémy, lilie a jiné oblíbené květy. Zvládnete to bez předchozích zkušeností! Papírové květiny jsou velice osobité a mají v sobě kouzlo ruční práce. Materiál na jejich výrobu dostanete v každém obchodě s výtvarnými potřebami.

 

Ukázka z knihy

Kvetiny z papiru_ukazka

Prolistujte si celou ukázku.

 

Amanda Evanston Freund

Amanda Evanston Freund učí lidi, jak vytvořit z papíru jakoukoli květinu pod sluncem, a sdílí tuto radost i se svými čtenáři. Upřímně doufá, že si výrobu květin užijete spolu s ní, anebo ještě lépe, že se o tyto postupy podělíte s ostatními. A pokud budete mít to štěstí, že je budete vyrábět s malými dětmi, nechte je tvořit samotné. Potom jejich květiny vezměte, dejte je do krásné vázy a vystavte na důležitém místě, kde je může každý obdivovat. A možná jednoho dne, pokud bude mít to dítě štěstí, vykvete vaše povzbuzení do něčeho velkolepého – možná jednoho dne bude ten malý umělec sdílet svoji kreativitu s ostatními, jako to dělá Amanda Evanston Freund. Její květina rozkvetla v broušené váze na krbové římse před mnoha, mnoha lety. Vaše květina začíná klíčit nyní.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Grada.

 

Edice Šikovné ruce

V této edici již vyšla řada zábavných titulů pro vaše kreativní tvoření. Jmenujme např. knížky Vikingské copy a copánkyPleteme copy a copánky 2Svíčky: Výroba a zdobeníSvíčky: Nové techniky nebo Zdobíme květináče.

 

Knihy s logem Grada vycházejí v České republice již od roku 1991. Nabídka společnosti pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Vydává např. tituly s právní tematikou, ekonomické, z oblasti financí a účetnictví, psychologické, zdravotnické, s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví atd.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete prima knihy za skvělé ceny.

Líbily se vám naše kreativní tipy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKvětiny z papíru
15 rychlých a zábavných návodů

Freund Evanston, Amanda

Grada, 2018

zobrazit info o knizeVčelí vosk
Jak si vyrobit domácí svíčky, mýdla, balzámy, krémy, peelingy

Ahnertová, Petra

Metafora, 2018

Napsat komentář