Závěrečný díl oceňované sci-fi trilogie

Leckieova_Ve sluzbach Milosti
Dlouho očekávané vyvrcholení Rádčské trilogie je tu! Čas intrik, úkladů a komplotů již skončil. Nyní nastává čas jednat. Kapitánka Breq je nucena čelit v nerovném souboji šílené Anánder Mianáj. Jak tohle může dopadnout?

Už se zdálo, že kapitánka Breq, vojačka, která bývala válečnou lodí, má věci konečně pod kontrolou. Náhle je však na Athoecké stanici nalezena osoba, která by tam být neměla. Na stanici vzápětí dorazí posel z tajemné presgerské říše i kapitánčina úhlavní nepřítelkyně: rozštěpená a zřejmě šílená Anánder Mianáj, vládkyně Impéria Rádč, která vede válku sama se sebou. Kapitánka Breq však nehodlá stanici opustit, protože tím by obyvatele Athoeku vystavila smrtelnému nebezpečí. Jak dopadne tento nerovný souboj?

 

Ve službách Milosti

Rádčská říše 3
Autorka: Ann Leckieová

Počet stran: 312
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-259-0787-0
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Ve službách Milosti vydalo nakladatelství Plus.

 

Ukázka z knihy

V jednom okamžiku jsem spala. V dalším mě probudily povědomé tiché zvuky toho, jak někdo připravuje čaj. Ale bylo to o šest minut dřív, než jsem měla v úmyslu. Proč? Zapátrala jsem.
Poručice Ekalu měla hlídku. Něco ji pobouřilo. Dokonce trochu rozhněvalo. Stěna před ní ukazovala pohled na Athoeckou stanici a lodě kolem ní. Kopuli nad jejími zahradami nebylo z tohoto úhlu skoro vidět. Samotný Athoek ležel napůl ve stínu a napůl modro-bíle zářil. Šum komunikace na pozadí nenaznačoval, že by něco bylo v nepořádku.
Otevřela jsem oči. Stěny mé ubikace ukazovaly stejný pohled na okolní prostor, na který se dívala poručice Ekalu ve velicím centru – Athoecká stanice, lodě, samotný Athoek. Majáky čtyř mezisoustavových bran. Nepotřebovala jsem, aby mi stěny ten pohled ukazovaly. Patřil k těm, které jsem mohla vidět kdekoli a kdykoli, stačilo si to přát. Ale tady jsem si jeho faktické použití nikdy nevyžádala. Musela to udělat loď. (str. 9)

Stáhněte si celou ukázku.

 

Ann Leckieová

Ann LeckieovaAmerická autorka a redaktorka Ann Leckieová se zabývá především žánry sci-fi a fantasy. Za první díl rádčské sci-fi trilogie pojmenovaný Ve službách Spravedlnosti získala hned tři nejprestižnější žánrové ceny: Huga, Nebulu a Cenu A. C. Clarka. Na úspěch prvního románu navázala dvěma pokračováními: Ve službách Meče a Ve službách Milosti. Je také autorkou několika sci-fi povídek.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek Albatros Media.


Nakladatelství Plus obohacuje portfolio společnosti Albatros Media a.s. o literaturu pro dospělé. Jeho ediční plán se zaměřuje na kvalitní mainstreamovou literaturu všemožných žánrů – od lehčích, čtivých románků či humoristického čtení přes závažnější psychologické či společenské romány, hororové či sci-fi povídky po historické romány –, se zvláštním důrazem na angloamerickou a českou prózu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVe službách Milosti

Leckieová, Ann

Plus, 2018

Napsat komentář