Postapokalyptické sci-fi

Tipy_Postapokalypticke scifi
Máte rádi napínavé sci-fi příběhy o zákeřných virech a konci světa? V tom případě vám představujeme dvě knihy, které vás v tomto směru jistě nezklamou.

Co nastane, až skončí svět, jak ho známe? Až zbude jen pár hrstek lidí, kteří budou nuceni bojovat o přežití? To se dozvíte v úvodním díle postapokalyptické trilogie Subjekt Patrika Svobody.

Subjekt

Autor: Patrik Svoboda

Počet stran: 368
Vazba: brožovaná
Formát: 150×215 mm
ISBN: 978-80-7453-847-6
Doporučená cena: 326 Kč

Knihu Subjekt vydalo nakladatelství Nová Forma s. r. o.

Svět, jak ho známe, skončil. Hrstky přeživších den co den bojují o vlastní životy uzavření v karanténních zónách. Za jejich zdmi vládne zlo s pohledem temnějším než kdy dřív. Stojí lidstvo opravdu na svém konci? O tom se na vlastní kůži přesvědčí vojenský seržant Hart, zdravotní sestra Nathalie, i neznámý muž, který se v zemi nikoho probouzí, aby našel odpovědi na otázky z dávno zapomenuté minulosti.

 

Ukázka z knihy

Mrtvák otevřel pusu dokořán a hlasitě zavřískal. V jeho tlamě Lambert uviděl svůj poslední okamžik. Zakrvácené špičaté zuby, které ho rozsápou jako nic. Nepokusil se o útěk, ani se neohlédl. Věděl, že jakákoli snaha by stejně přišla vniveč. Bylo až příliš pozdě. Louis zavřel uslzené oči, ze kterých se svezla poslední slaná kapka po jeho tváři. Nechal se pohltit zvuky bitvy a utrpení, které se v jeho hlavě slily v jeden. Tak takový je můj konec, pomyslel si.
Pak se čas zastavil.

 

Patrik Svoboda

Patrik-SvobodaPatrik Svoboda je introvert, pohodář i nervák, básník, lenoch. Milovník sci-fi, fantasy a hororové literatury a kinematografie, kouzelník bez titulu i rytíř Jedi stále hledající tajemství síly. Vystudoval obor strojírenství, který ho v současné době i živí. V jednadvaceti letech se pustil do psaní svého debutu, úvodního dílu postapokalyptické trilogie s názvem Subjekt, který spatřil světlo světa o tři roky později, tedy v roce 2017. Na pokračování se již pracuje.

Zdroj informací a fotografie: Facebook autora

 

Nova FormaNakladatelství Nová Forma se specializuje na malonákladové knihy. V tomto oboru má bohaté zkušenosti už od roku 1996. Nabízí různé služby zdarma, např. rozeslání povinných výtisků do knihoven či distribuci knih v eshopu, a řadu speciálních služeb, jako je zajištění autorské www stránky, poradenská služba ohledně propagace knihy, zajištění kreseb a fotografií atd.

————————————————

Svět ohrožuje uměle vytvořený virus, před kterým není úniku, ačkoli se jako bezpečná místa jeví vězeňské cely… Přečtěte si zajímavý sci-fi thriller s názvem Krycí jméno E219.

Krycí jméno E219

Stejně umřeš, tak co řešíš?
Autor: Terry Shaft

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-271-0574-8
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Krycí jméno E219 vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Už není nic, co by udrželo hrozbu bloudících Nakažených v bezpečné vzdálenosti. Už nikdy v klidu neusneš, protože pokud budeš spát příliš tvrdě, Nakažení si tě najdou. Už nikdy nic nebude jako dřív, protože jsi odkázaný jenom sám na sebe. Svět, i když teď je to silné slovo, se hroutí, lidé umírají jako mouchy na uměle vytvořený vir. Nemoc nastupuje čím dál rychleji, dostává se do mozků obětí a transformuje jejich myšlení na úroveň prvoků. Jakmile se jednou nakazíte, už vám není pomoci. Přestože Erika Wilsona odsoudili a zavřeli, teď má díky působení viru dovolené procházky a zdá se, že mu nic nechybí. Jenže do věznic se kvůli jejich povrchnímu bezpečí začínají stahovat i zbylí zdraví lidé a pro Erika už v jeho cele najednou není místo. Vysoké zdi s ostnatým drátem se před jeho nosem zavřou definitivně… Jaká je šance, že přežije jedinou noc?

 

Ukázka z knihy

1. listopadu 2482
Brzy se stanu slavným, já, opovrhovaný lidmi, budu konečně uctíván jako bůh, budou mi stavět podmínky, skládat o mně oslavné básně a písně. Ale nesmím to pokazit.

2. listopadu
Jsem blízko! Moje mutace eboly, moru a prasečí chřipky je na světě. Můj vzorek X219 konečně existuje. Teď už jen zajistit, aby mj plán fungoval.

5. listopadu
Dneska jsem konečně postoupil ve své práci o něco dál. Aplikoval jsem vir do potkana. Hořím nedočkavostí, jak bude trpět. Snad to vyjde. Natvrdlý synovec, který se u mě učí, nemá o ničem ani tušení, namluvil jsem mu, že pracuji na novém druhu antibiotik. Jestli si sestra myslí, že mě jednou překoná, tak je stejně hloupá jako on. Ani neumí pořádně psát, nejradši bych ho poslal zase zpátky, odkud přišel. (str. 5)

Prolistujte si celou ukázku.

 

Nakladatelství Cosmopolis vzniklo na jaře roku 2015 a je součástí zavedeného nakladatelského domu Grada. Logo značky v sobě zahrnuje hned několik významů: hřbety stojících knih, živoucí město a rytmus. Přináší tak svým čtenářům knihy z celého světa, zahraniční i českou beletrii všech žánrů, a současně drží prst na tepu doby. Pestrou skladbu žánrů (od detektivek a thrillerů přes humor až po čtení pro ženy) ilustruje také motto redakce: knihy všech barev.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další napínavé knihy za dobré ceny.

Líbily se vám dnešní sci-fi tipy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSubjekt

Svoboda, Patrik

Nová Forma s.r.o., 2017

zobrazit info o knizeKrycí jméno E219
Stejně umřeš, tak co řešíš?

Shaft, Terry

Grada, 2017

Napsat komentář