Nádherné dětské knížky ilustrované Emiliou Dziubakovou

Rok v lese_Obejmi me prosim_Dziubakova
V nakladatelství Host vyšly dvě krásné knížky pro děti. Půvabné leporelo Rok v lese i veselou obrázkovou knížku Obejmi mě, prosím ilustrovala Emilia Dziubaková, jedna z nejznámějších současných polských ilustrátorek.

host

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů. Bylo to právě nakladatelství Host, které přineslo českým čtenářům kriminální romány Stiega Larssona, Larse Keplera, Jussiho Adlera-Olsena či Henninga Mankella, jež se okamžitě staly bestsellery. Nezapomíná však ani na děti, jimž přináší knihy Marcina Mortky, J. D. Rineharta, Caroline Carlsonové, Oksany Buly, Jamese Burkse a nyní také Emilie Dziubakové a Przemyslawa Wechterowicze, s jejichž krásnými díly vás nyní seznámíme…

 

Rok v lese podněcuje zvídavost, rozvíjí postřeh, podporuje představivost i logické myšlení. Ale především je skvělou zábavou pro celou rodinu. Bohatě ilustrované dvoustrany zachycují proměny jednoho místa v průběhu celého roku. Děti mohou pozorovat chování zvířat během jednotlivých ročních období, za různého počasí a v různou denní dobu. Máte-li rádi „hledací“ knížky Rotraut Susanne Bernerové, je Rok v lese tím pravým čtením pro vás.

 

Rok v lese

Autorka: Emilia Dziubaková
Přeložil: Michael Alexa

Počet stran: 28
Vazba: leporelo
ISBN: 978-80-7577-332-6
Doporučená cena: 289 Kč

Přečtěte si více o knize Rok v lese.

 

Ukázka z knihy

Emilia Dziubakova_Rok v lese

Stáhněte si další ukázky a soutěžte o knihu až do 8. listopadu 2017!

 

Emilia Dziubaková

Emilia Dziubaková (* 1982) je jednou z nejznámějších mladých polských ilustrátorek. Svým nezaměnitelným stylem ilustrovala již desítky knih v Polsku i zahraničí. Kniha Przemysława Wechterowicze Obejmi mě, prosím (česky Host, 2017) s jejím výtvarným doprovodem získala Literární cenu hl. m. Varšavy 2014. Velký ohlas vzbudila i její autorská kniha, bohatě ilustrované velkoformátové leporelo Rok v lese (česky Host 2017).

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.

————————————————

Kniha Obejmi mě, prosím, která je určená dětem od tří let, získala Literární cenu hl. m. Varšavy 2014 a ocenění White Ravens 2014. Úplně ze všeho nejlepší je někoho obejmout. A svět se hned stane krásnějším. Jednoho rána prozradí táta Medvěd svému synkovi tajemství: nejbáječnější způsob, jak prožít krásný den, je někoho pořádně obejmout. Medvídka okamžitě napadne: Tak pojďme obejmout našeho souseda pana Bobra! A taky slečnu Lasičku! Zajíce! Vlka! Housenku! Než zapadne slunce, táta se synkem obdarují svým vřelým objetím každého obyvatele lesa. Opravdu každého? Nebo snad přece jen na někoho zapomněli? Dojemný příběh o tom, že prosté objetí – pokud je skutečně od srdce – dokáže zázraky. Zkuste to. Obejměte své dítě, společně si čtěte a smějte se roztomilým a vtipným obrázkům.

 

Obejmi mě, prosím

Autor: Przemyslaw Wechterowicz
Přeložil: Michael Alexa

Počet stran: 36
Vazba: vázaná
Formát: 255×257 mm
ISBN: 978-80-7577-235-0
Doporučená cena: 259 Kč

Přečtěte si více o knize Obejmi mě, prosím.

 

Ukázka z knihy

Przemyslaw Wechterowicz_Obejmi me prosim

Stáhněte si další promo fotky.

 

Przemyslaw Wechterowicz

Przemyslaw Wechterowicz je polský spisovatel, autor příběhů obrázkových knih, poezie a divadelních her. Doposud publikoval dvacet sedm titulů, jeho texty jsou přeloženy do mnoha jazyků a získal za ně řadu ocenění. Obejmi mě, prosím vyšlo ve čtrnácti zemích. Žije ve Varšavě se svou ženou, dcerou a postarší kočkou.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRok v lese

Dziubaková, Emilia

Host, 2017

zobrazit info o knizeObejmi mě, prosím

Wechterowicz, Przemyslaw

Host, 2017

Napsat komentář