Zaposlouchejte se do příběhu Dona Quijota!

odkaz_dona_quijota
Není snad nikdo, kdo by neznal důmyslného rytíře Dona Quijota a jeho věrného zbrojnoše Sancho Panzu. Slavné literární dílo se dočkalo mnoha překladů, filmových inscenací a také dramatizací. V následující audioknize si můžete poslechnout ztvárnění z roku 1988.

Voják, námořník, otrok, invalida, dodavatel armády, výběrčí daní, člověk odsouzený pro dluhy, souzený za vraždu, exkomunikovaný z církve a snad nejslavnější španělský spisovatel – to je Miguel de Cervantes y Saavedra. Jeho Don Quijote de La Mancha patří k nesmrtelným literárním postavám, kterou není potřeba představovat.
Příběhy slavné dvojice sluhy a pána na jejich pouti světem vám nabízíme tentokrát ve dvoudílné dramatizaci z roku 1988 pod názvem Odkaz dona Quijota.
Jako vypravěč vás dějem provede Miroslav Horníček a v roli rytíře smutné postavy uslyšíte Josefa Kemra. Dále hrají Ladislav Mrkvička, Klára Jerneková, Marie Marešová, Josef Vinklář, Vladimír Krška, Jaroslav Moučka, Jiří Prager, Jiří Bruder, Miroslav Táborský, Marek Eben, Josef Somr a další.

 

Odkaz dona Quijota (audiokniha)

Autor: Miguel de Cervantes y Saavedra
Přeložil: Zdeněk Šmíd

Vazba: CD
ISBN: 8590236089020
Doporučená cena: 299 Kč

Audioknihu Odkaz dona Quijota vydalo nakladatelství Radioservis. Neváhejte a zaposlouchejte také se do ukázkových nahrávek, které pro vás nakladatelství přichystalo.

 

O autorovi

Miguel de Cervantes y Saavedra

Miguel de Cervantes y Saavedra se narodil se v roce 1547. Byl španělským romanopiscem, dramatikem a básníkem. Literární činnost mu však nezajistila dostatečné finanční prostředky a tudíž strádal až do své smrti v roce 1616. Kruté životní zkušenosti uplatnil v románu Důmyslný rytíř Don Quijote de la Mancha, knize přeložené do více než osmdesáti jazyků. Dva díly tohoto románu mu zajistily světovou proslulost. Miguel de Cervantes y Saavedra představuje ve světě literatury rozkvět španělské renesanční prózy.

Informace a fotografie převzaty a přeloženy ze stránky Britannica.


Radioservis je největším výrobcem audiozáznamů v České republice. Jeho záměrem je postupně zpřístupnit rozhlasový archiv (mluvené slovo, hudbu a další pořady), tak i fyzické nosiče na jednom místě online. Nabízené záznamy pořadů jsou dodávány ve vysoké kvalitě upravené zvukovými mistry.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOdkaz Dona Quijota (audiokniha)

Cervantes, Miguel de

Radioservis, 2016

Napsat komentář