Malováním ke kráse i relaxaci

tipy_face-paint_barevna-terapie_vincent-van-gogh
V dnešních barevných knižních tipech poodhalíme všemožné významy slova „malování“. Nahlédneme do historie make-upu a také se příjemně odreagujeme u antistresových omalovánek.

Začneme knihou, která pravděpodobně potěší hlavně dámy. Zajímá vás, milé čtenářky, jak a čím se ženy líčily třeba ve starověku? Toto a mnohem více se dozvíte v bohatě ilustrované publikaci Face Paint!

Face Paint

Historie make-upu
Autorka: Lisa Eldridge
Přeložila: Věra Kovářová

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 205×260 mm
ISBN: 978-80-7462-990-7
Doporučená cena: 498 Kč

Knihu Face Paint vydalo nakladatelství Jota.

Rtěnka. Tvářenka. Řasenka. Zdají se být moderními vymoženostmi, ale zdobení rtů, tváří a očí je možná jednou z nejstarších společenských zvyklostí na světě. Lisa Eldridge, přední světová vizážistka, jejíž práci můžeme vidět na přehlídkových molech a na červeném koberci stejně jako na lesklých obálkách módních časopisů či na reklamních plakátech, odhaluje ve své knize Face Paint celou historii tohoto uměleckého odvětví. Sleduje jej od úplných počátků přes starověk, antiku, viktoriánskou dobu a zlatý věk Hollywoodu až ke špičkovým technologiím dneška a zítřka. Face Paint zkoumá praktické a specifické důvody pro používání make-upu v různých obdobích, zároveň s konkrétními používanými látkami a ingrediencemi. Obrací pozornost ke slavným módním ikonám, které lidé často napodobují – od Audrey Hepburnové přes Marilyn Monroe až k Madonně a Amy Winehouse, a k detailům, díky nimž dosahovaly svého nezaměnitelného vzhledu. Každá kapitola odhaluje legendy kosmetického průmyslu a nejzajímavější příběhy zakladatelů velkých značek, jako jsou například Helena Rubinstein, Charles Revson, Elizabeth Arden a Estée Lauder. Kromě mnoha různých stylů a známých osobností zkoumá tento bohatě ilustrovaný svazek také roli, již make-up sehrál v ženských dějinách, a způsoby, kterými nás všechny vábí a fascinuje.

 

Ukázka z knihy

lisa-eldridge_face-paint_ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

 

Lisa Eldridge

lisa-eldridgeLisa Eldridge je jednou z nejrespektovanějších a nejzkušenějších vizážistek. Seznam celebrit, které kdy líčila, je jako „kdo je kdo“ ve světě nejkrásnějších žen, včetně Kate Winslet, Katy Perry, Keiry Knightley a Emmy Watson. Lisa se v oboru pohybuje přes dvacet let a její umění a zkušenosti se využívají napříč všemi mediálními platformami, od populárních televizních programů až po články v předních módních magazínech a novinách. Jako jedna z prvních slavných vizážistů začala Lisa Eldridge natáčet výuková videa, která uveřejňovala na svých výjimečně oblíbených webových stránkách www.lisaeldridge.com.
Udržuje si vynikající pověst a pracuje s mnoha vyhledávanými módními fotografy, mezi nimiž jsou jména jako Mert & Marcus, Peter Lindbergh, Sølve Sundbø a Patrick Demarchelier. Eldridge má v portfoliu stovky lesklých časopisových obálek, a tak není divu, že její schopnosti a umění vyhledává mnoho prestižních módních domů a kosmetických značek, s nimiž spolupracuje na reklamních kampaních a módních přehlídkách (mezi nimi například Chloé, Alberta Ferretti a Prada). V současnosti pracuje jako globální kreativní ředitelka značky Lancôme, vyvinula však i svou vlastní řadu líčidel ve spolupráci s japonským kosmetickým gigantem Shiseido. Lisa žila a pracovala v Paříži, New Yorku a Los Angeles a v současnosti sídlí v Londýně.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Jota.

 

Nakladatelství Jota oslavilo 19. 9. 2015 čtvrt století své existence na českém knižním trhu. Za 25 let vydalo 2 000 titulů v celkem téměř 6 milionech výtiscích. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikuje tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

————————————————

Nyní přejdeme od líčení obličeje k vybarvování obrázků. Antistresové omalovánky Barevná terapie vám pomohou uvolnit mysl a zapomenout na starosti.

Barevná terapie

Antistresové omalovánky
Přeložila: Romana Jarolínová

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 210×297 mm
ISBN: 978-80-204-4118-8
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Barevná terapie vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Barva je mocná čarodějka. Dokáže ovlivnit náladu a vyvolat silné vzpomínky i pocity, ať už se jedná o pálenou oranžovou podzimu, nebo tyrkysovou modř tropických moří. Tyto omalovánky jsou rozděleny do sedmi barevných sekcí, z nichž každá dává prostor jak k vybarvování, tak ke kreslení. Jednotlivé ilustrace jsou spletité a detailní, protože soustředění na detail má prokazatelný terapeutický účinek – uvolňuje a utišuje zaneprázdněnou mysl a navozuje stav psychické pohody. Neexistuje správný ani špatný způsob, jak omalovánky použít. Nenajdete zde žádná pravidla ani složité návody. Stačí zapojit fantazii a radovat se z toho, že děláte něco krásného a zdraví prospěšného.
Ponořte se do celého barevného spektra a nechte ho na sebe působit!

 

Ukázka z knihy

barevna-terapie_antistresove-omalovanky_ukazka

 

Nakladatelství Mladá fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává.

————————————————

Rádi vybarvujete, ale hledáte něco specifičtějšího? Máte duši umělce a obdivujete díla proslulého malíře Vincenta van Gogha? Pak vás určitě potěší omalovánky, ve kterých si budete moci vybarvit právě jeho známé obrazy!

Vincent van Gogh

omalovánky proti stresu
Autor: Van Gogh Museum

Počet stran: 64
Vazba: brožovaná
Formát: 260×370 mm
ISBN: 978-80-271-0123-8
Doporučená cena: 289 Kč

 

Knihu Vincent van Gogh vydalo nakladatelství Grada.

Kniha Vincent van Gogh – omalovánky proti stresu vám přináší malby vybrané ze sbírek van Goghova muzea v Amsterdamu. Máte příležitost vybarvit známé obrazy vlastní rukou, nebo zapojit představivost a použít své oblíbené barvy v nových verzích slavných děl. Vybarvování přináší do vašeho života chvíle klidu a naprosté uvolnění prostřednictvím kreativní činnosti. Chvíle, které jsou jen a jen vaše. Omalovánky už nejsou zábavou pro děti, vyrostly a změnily se na jednu z nejvíc uklidňujících aktivit pro dospělé. V každém případě je pro nás Vincent van Gogh inspirací už více než 125 let.

 

Ukázka z knihy

vincent-van-gogh_omalovanky-proti-stresu_ukazka

 

Knihy s logem Grada vycházejí v České republice již od roku 1991. Nabídka společnosti pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Vydává např. tituly s právní tematikou, ekonomické, z oblasti financí a účetnictví, psychologické, zdravotnické, s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví atd.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete spoustu báječných knih za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeFace Paint

Eldridge, Lisa

Jota, 2016

zobrazit info o knizeBarevná terapie – antistresové omalovánky

Mladá fronta, 2016

zobrazit info o knizeVincent van Gogh
Omalovánky proti stresu

Van Gogh Museum

Grada, 2016

Napsat komentář