Zdravě a současně přirozeně

tipy_xochi-balfourova_prirozene_joachim-vollmer_zdrava-streva-zdravy-zivot
Naučte se naslouchat svému tělu a žít spokojeněji s pomocí dvou praktických publikací o zdravém životním stylu. S nimi naleznete potřebnou rovnováhu, doplníte energii, posilníte se chutnými recepty a dozvíte se mnoho zajímavého o svých střevech…

Přirozeně Xochi Balfourové je nádherná kniha plná barevných fotografií, která nejenže uspokojí chutě svých čtenářů, ale také je pohladí na duši. Je originálním průvodcem zdravým, vyrovnaným a duchovně propojeným životem, jenž obsahuje recepty pro tělo i mysl.

Přirozeně

Cesta ke zdravějšímu a šťastnějšímu životu

Autorka: Xochi Balfourová
Přeložila: Monika Vitinová

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 188×245 mm
ISBN: 978-80-7462-981-5
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Přirozeně vydalo nakladatelství Jota.

Pokud jste někdy pocítili, jak vás pohlcuje dnešní hektická doba, a zase jste sáhli po dvojitém espressu v chabé naději, že zítra bude líp, zkuste se tentokrát vydat novou cestou. Xochi Balfourová ve své knize ukazuje, jak lze naslouchat vlastnímu tělu, zpomalit a bez drastických očistných kúr či diet nalézt vyrovnanější a celistvější způsob života. Její recepty jsou přirozeně bezlepkové a bezlaktózové, z velké části založené na rostlinné stravě. Neodmítá maso, ale nabízí dostatek pestrých pokrmů i bez něj. Dozvíme se, jak připravit energetické tyčinky a kuličky, které je dobré mít po ruce, když nás přepadne chuť na něco sladkého. S překvapením zjistíme, že z ořechů kešu lze vyrobit sýr a že oblíbené zákusky jako třeba cheesecake se mohou úplně obejít bez mouky i smetany. Cuketový chléb je chutnou, zároveň však finančně nenáročnou bezlepkovou variantou klasického pečiva. A i tak zdánlivě obyčejné koření jako skořice, zázvor nebo kurkuma dokáže hotové zázraky.
Kniha Přirozeně ovšem není jen krásnou kuchařkou plnou receptů na zdravá a lahodná jídla. Xochi, která svůj život zasvětila naturopatii, se v ní věnuje také výrobě domácí kosmetiky, aromaterapii, vztahům člověka k sobě samému i k druhým lidem – zkrátka všemu, co potřebujeme, abychom našli rovnováhu, získali energii a posílili své zdraví.

 

Ukázka z knihy

xochi-balfourova_prirozene-ukazkaVyhýbám se lepku a mléčným výrobkům, protože můj manžel je nesnese, a když si je dá, jeho trávicí a imunitní systém se rozbouří. Je jedním z rostoucího množství lidí se vznětlivou reakcí těla na tyto složky potravy, která mnohým z nás klade překážku na cestě k dobrému zdraví. Navíc způsoby, jakým se v dnešních dnech mléčná produkce získává, od chabé péče o zvířata počínaje po antibiotika, geneticky modifikovaná krmiva a používání hormonů, se téměř nedají porovnat se syrovým, přírodním a nepasterovaným mlékem, které si užívaly předešlé generace. Z toho důvodu upřednostňuji úplné vynechání mléčné složky z potravy. Maso jím třikrát až čtyřikrát do měsíce a rybu jednou či ještě méně za týden. Při výběru ryb se řídím zkratkou SMASH. Jedná se o odpovědně získané divoké ryby z chladné vody a bohaté ne omega-3 mastné kyseliny: losos, makrela, ančovičky, sardinky a sledě. Recepty v této knize se hodí pro raw, vegetariánský i veganský životní styl a jsou podle toho rozlišeny. (str. 11)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Xochi Balfourová

Xochi Balfourová je úspěšnou blogerkou a nadšenou propagátorkou smysluplného přístupu k životu. Před několika lety opustila zaměstnání novinářky a přišla s nevšedním nápadem prodávat v pojízdné dodávce zdravé jídlo formou fastfoodu. Brzy však zjistila, že i tento způsob života je vyčerpávající, plný stresu a nepřináší jí potřebné naplnění. Rozhodla se ho od základů změnit. Zahájila studium naturopatie – léčebného směru založeného na přírodních postupech – a získané poznatky ihned převáděla do praxe ve vlastním stravování, v péči o tělo a v duchovním sebeuvědomění, s důrazem na co největší soulad s přírodou. Cestu moderního člověka zpět k přirozené vitalitě, inspirovanou tradicemi různých kultur, prezentovala na blogu www.thenaturalista.co.uk a nyní ji čtenářům představuje i v tištěné podobě. Jak sama autorka dodává: „Změnila jsem celý život ze své malé kuchyně v Londýně a byla to ohromná zábava. Tato kniha obsahuje to, co jsem se zatím naučila.“

Informace o autorce byly čerpány ze stránek nakladatelství Jota.

————————————————

Zdravá střeva, zdravý život Joachima Bernda Vollmera je kniha plná užitečných informací o lidských střevech a také veselých doprovodných ilustrací, díky nimž se četba stává nejen poučnou, ale i zábavnou.

Zdravá střeva, zdravý život

Chraňte si centrum svého zdraví

Autor: Joachim Bernd Vollmer
Přeložila: Štěpánka Syrová
Ilustrovala: Zuzana Böhmová

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 161×240 mm
ISBN: 978-80-271-0061-3
Doporučená cena: 269 Kč

 

Knihu Zdravá střeva, zdravý život vydalo nakladatelství Grada.

Je vláknina skutečně tak zdravá? Měli bychom se zříci kravského mléka a lepku? Které potraviny zatěžují zdraví? Kde děláme v dobré víře největší chyby? Jak je to s geneticky modifikovanými potravinami či potravinovými doplňky? Do jaké míry závisí naše zdraví a imunita na dobře fungujících střevech? Odpovědi na tyto i mnohé další otázky najdete v této knížce. Autor, zkušený a úspěšný terapeut zabývající se celostní medicínou, v ní srozumitelně objasňuje, jak nerovnováha ve střevech souvisí s kožními nemocemi, chronickými bolestmi, alergiemi a mnoha dalšími zdravotními potížemi. Stav našich střev přitom ovlivňuje nejen naše zdraví, imunitu či fyzickou kondici, ale také to, zda jsme šťastní, naše nálady a pocity. Kniha poutavě popisuje chemické procesy v těle, ukazuje, co se děje s potravou v jednotlivých fázích trávení, a dokazuje, že v lidském těle neexistuje téměř žádný proces, který by přímo či nepřímo nesouvisel s našimi střevy. Odhaluje zažité stravovací omyly a nabízí přirozená a šetrná, avšak účinná řešení. S naším zdravím je pevně spjatá i radost ze života, výkonnost a spokojenost a jedině my jsme ti, kdo rozhodují o kvalitě svého života. Tato kniha nám ukazuje správnou cestu, ať už jde o vhodné stravování, pohyb na čerstvém vzduchu, odbourání nezdravých závislostí, půsty, meditace nebo masáže. Vše je pouze otázkou dobré vůle a zároveň tím nejsnazším a nejlevnějším, co pro své zdraví můžeme udělat.

 

Ukázka z knihy

joachim-bernd-vollmer_zdrava-streva-zdravy-zivot-ukazkaPředstavte si, prosím, jedno sousto chleba, pro zjednodušení z bílé mouky, protože u celozrnných výrobků by byla následující cesta poněkud složitější.
Ve škole nám říkali, že „trávení začíná v ústech“. To sice ano, ale pokud bychom to vzali detailněji, museli bychom tuto větu pozměnit. V ústech začíná jen malá část trávení, přesněji řečeno „předtrávení“ sacharidů bílkovinami ve slinách. Poznáme to podle toho, že i ten nejjadrnější chléb má při vytrvalém žvýkání čím dál tím sladší chuť.
Je to jen klam? Nikoli. Během žvýkání rozloží enzym ptyalin obsažený ve slinách sacharidy v mouce na cukr, takže chléb začíná chutnat čím dál tím sladčeji. Tuky a bílkoviny se v nezměněné podobě posílají dál směrem k hltanu. Jazyk přitom nevědomky vytvoří takové sousto, které může snáz putovat dolů jícnem. (str. 15)

Prolistujte si celou ukázku.

 

Joachim Bernd Vollmer

Joachim Bernd Vollmer vystudoval přírodní vědy a působil jako terapeut přírodní medicíny více než třicet let. Až do vážné nehody ošetřoval úspěšně ve své ordinaci pacienty, kteří byli označeni jako nevyléčitelní nebo odolní vůči terapii. Známým se stal především díky rozvinutí terapie atopického ekzému (Schwedler-Vollmerova metoda). Část života strávil se svou rodinou na Kanárských ostrovech, kde byl vyhledávaným odborníkem na přírodní medicínu. Své odborné vědomosti o lidském zdraví předává formou odborných článků, přednášek, kurzů a knih.

Informace o autorovi byly čerpány ze stránek nakladatelství Grada.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete plno zajímavých knih za skvělé ceny.

Líbily se vám dnešní knižní tipy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZdravá střeva, zdravý život
Chraňte si centrum svého zdraví

Bernd, Vollmer Joachim

Grada, 2016

zobrazit info o knizePřirozeně
Cesta ke zdravějšímu a šťastnějšímu životu

Balfourová, Xochi

Jota, 2016

Napsat komentář