Zábava a hravé úkoly na prázdniny

kulicky
Nevíte, jak zabavit mladší děti o prázdninách, když zrovna prší nebo z nějakého důvodu nemohou objevovat svět venku? Zkuste některé z knih pro malé děti, které obsahují nejen texty, ale i vystřihovánky, komiksy, spojovačky a řadu dalších zábavných prvků.

Václav Ráž přináší Zábavné spojovačky pro šikovné děti, u kterých si děti hravou formou procvičí číselnou posloupnost i jemnou motoriku. Spojené obrázky pak mohou děti dále vybarvit.

Baví tě objevovat skryté obrázky? Spojování teček podle čísel je skvělá zábava.

Obrázek si pak můžeš vybarvit a pochlubit se rodičům nebo věnovat kamarádům. A při tom si ještě hravou formou uvolníš ruku a procvičíš pozornost, soustředění i trpělivost.

Tak pojď na to a objev, kdo nebo co se skrývá pod tečkami!

Zábavné spojovačky pro šikovné děti

Autor: Václav Ráž

Počet stran: 64
Vazba: brožovaná
Formát: 210×290 mm
ISBN: 978-80-271-0159-7
Doporučená cena: 149 Kč

 

Knihu Zábavné spojovačky pro šikovné děti vydalo nakladatelství Grada.

spojovacky

————————————————

Libor Drobný vytvořil lahůdku pro všechny malé detektivy, kteří chtějí přijít na kloub loupežím, podvodům a záhadám, – stačí se jen začíst do příběhů v knize Suri a Kata: Sebrané spisy I. Zároveň každý komiks přináší další úlohy pro cvičení dětské paměti a pozornosti.

Suri a Kata – zdánlivě dva obyčejní školáci, ale ve skutečnosti geniální mozky se stoprocentní úspěšností v řešení i těch nejzapeklitějších detektivních příkladů! Ze své tajné podzemní základny vybavené tou nejmodernější technikou vyrážejí do terénu, aby zbavili svět zlodějů a podvodníků. A protože už vyřešili pěknou řádku zločinů, nastal čas vydat knižně první část jejich detektivních zážitků v komiksové podobě. V Sebraných spisech se dozvíte například, kdo byl pachatelem velké vlakové loupeže, kdo se pokusil okrást kouzelníka, jak zmizela antigravitační pilulka nebo proč dopadla soutěž krásy fiaskem. Dozvíte? Možná ano, pokud přijdete na správné řešení! A abyste si své mozkové závity mohli procvičit ještě víc, ke každému případu máme připraveny další logické hry a hříčky.

Suri a Kata: Sebrané spisy I.

Autor: Libor Drobný

Počet stran: 96
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 215×280 mm
ISBN: 978-80-204-4028-0
Doporučená cena: 259 Kč

 

Knihu Suri a Kata: Sebrané spisy I. vydalo nakladatelství Mladá fronta.

suri

————————————————

Pokud s dětmi rádi cestujete po naší republice, určitě oceníte Výletovník Adély Moravcové Rúčkové. Kniha obsahuje tipy na výlety v komiksové podobě, návod k vedení cestovatelského deníku, tipy na hry v přírodě a mnoho dalšího.

Prolézání skalního města, výlet na zříceninu hradu, výprava do jeskyně, výšlap na vysokou horu, plavba na lodi po řece, putování stezkou podél řeky, průzkum rybníka, objevování lesa i pralesa, zkoumání zarostlého opuštěného lomu a poznávání toho, co tě čeká hned za domem – deset komiksových příhod Vítka, Štěpánky, Viki, jejich staršího kamaráda Broni a pejska Křupky. Podobná dobrodružství můžeš zažít i ty! Autorka knihy sama takové příběhy se svými kamarády v dětství prožila. Chceš tedy vyrazit na zajímavé výlety po naší zemi? V knize najdeš mapky s místy, která stojí za to navštívit, nápady, co tam můžeš pozorovat a objevovat, jaké hry se dají hrát v přírodě, budeš řešit i různé úkoly a záhady – na nudu prostě nebude čas. A co takhle založit si cestovatelský deník? Lze si do něj zaznamenávat cíl a datum výpravy, všechny pozoruhodné zážitky i legrační příhody. A zítra vyrážíme na další výlet!

Výletovník

Autorka: Adéla Moravcová Rúčková

Počet stran: 48
Vazba: vázaná
Formát: 237×305 mm
ISBN: 978-80-7529-207-0
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Výletovník vydalo nakladatelství Slovart.

Nahlédněte do obsahu knihy prostřednictvím ukázky.

vyletovnik

————————————————

Andrea Popprová, zkušená autorka a ilustrátorka oblíbených knih pro děti, přichází s další knihou plnou vystřihovánek: Domeček pro skřítky. Pokud děti vše pečlivě vystříhají a slepí, dostanou kompletní obydlí skřítků i s přilehlou zahrádkou a zvířátky, která skřítci chovají.

Na Mechové mýtince uprostřed lesa se sešli skřítkové Malina a Klouzek a rozhodli se, že si postaví domeček a budou společně hospodařit. A ty to můžeš zkusit s nimi. Podle podrobných návodů si můžeš vystříhat a postupně slepit všechny místnosti, které v domečku jsou, ale to není zdaleka všechno. Skřítkové si pořídili také zahrádku plnou záhonků, nějaké to domácí zvířectvo, a dokonce si sestavili i vozítko! To všechno můžeš mít i ty doma. A když všechno vystříháš, zbude ti ještě knížka plná vyprávění a zábavných úkolů.

Domeček pro skřítky

Autorka: Andrea Popprová

Počet stran: 72
Vazba: kroužková
Formát: 210×240 mm
ISBN: 978-80-204-3873-7
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Domeček pro skřítky vydalo nakladatelství Mladá fronta.

domecek


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a řadu dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZábavné spojovačky pro šikovné děti

Ráž, Václav

Grada, 2016

zobrazit info o knizeSuri a Kata: Sebrané spisy I.

Drobný, Libor

Mladá fronta, 2016

zobrazit info o knizeVýletovník

Rúčková Moravcová, Adéla

Slovart, 2016

zobrazit info o knizeDomeček pro skřítky
Příběh s vystřihovánkou

Popprová, Andrea

Mladá fronta, 2016

Napsat komentář