Fantasy pro děti všech věkových kategorií

zapad
Dnešní tipy přinášejí knihy ze stále více oblíbenějšího žánru fantasy literatury nejen pro děti. Pokud tedy hledáte čtivý fantasy příběh, neváhejte číst dál a třeba si vyberete!

V dnešní první knize se spolu s hlavním hrdinou Charliem vydáme do říše snů, tedy spíš nočních můr, které jsou daleko mocnější, než by kdokoli z lidí, snad kromě Charlieho, tušil. A je na Charliem, aby dokázal najít potřebnou sílu a porazil zlo nočních můr dříve, než se jim podaří dostat na denní světlo!

Noční můry!

Autoři: Kirsten Millerová, Jason Segel
Přeložila: Dana Chodilová

Počet stran: 376
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-7505-313-8
Doporučená cena: 299 Kč

Dobrou noc, Charlie! Ale na spánek zapomeň… Za zavřenými víčky číhá strach!
Charlie Laird, žák sedmé třídy z malého městečka jménem Cypřišový Potok, se už tři měsíce pořádně nevyspal. Sotva začne dřímat, ocitne se v divném světě, kde se to hemží čarodějnicemi, skřety, hady, upíry, prostě veškerými hrůzami, jaké si lidská fantazie dokáže vymyslet. Straší tu i klauni nebo huňatí bílí králíčci! Ale jedna noční můra je ze všech nejhorší – ta, se kterou se musí Charlie vypořádat, jinak se z říše zlých snů už nikdy nedostane a navíc přivede do záhuby své kamarády, rodinu a celé město…

Knihu Noční můry! vydalo nakladatelství XYZ.

Ukázka z knihy

nocnimury nocnimuryobrazek

Stáhněte si ukázku ze stránek nakladatelství!

Jason Segel a Kirsten Miller

Jason Segel míval jako dítě noční můry a stejně jako Charlie jednoho dne přišel na to, že věci, kterých se bojíme nejvíc, nás mohou posílit – pokud máme dost odvahy se jim postavit. Jason rád hraje, tvoří, skládá hudbu a setkává se s přáteli. Někdy píše scénáře. Jindy skládá filmovou hudbu. Vaši rodiče ho asi zaznamenali hlavně jako Marshalla Eriksena v seriálu Jak jsem poznal vaši matku. Noční můry jsou jeho první román.

Kirsten Miller vyrůstala v malém městě podobném Cypřišovému Potoku – jen bez toho purpurového zámku. Nyní žije a píše v New Yorku. Je autorkou knih o Kiki Strike.
Informace o autorech pochází ze stránek nakladatelství XYZ.

————————————————

Další kniha zavede čtenáře rovnou do vesmíru, právě tam se totiž ocitnul v den svých čtrnáctých narozenin Harry, kterému společnost dělají jen mimozemská dvojčata Alf a Bet a ten nejhledanější zločinec všech galaxií!

Vesmírný kapitán 1 – Na opačný konec galaxie

Autor: Jamie Thomson
Přeložila: Veronika Volhejnová

Počet stran: 300
Vazba: paperback
Formát: 150×205 mm
ISBN: 978-80-257-1727-1
Doporučená cena: 298 Kč

Harryho Greena unesou v den jeho čtrnáctých narozenin mimozemšťané, a když se vzbudí na jejich kosmické lodi, zjistí, že všichni mimozemšťané jsou fuč. Společnost mu dělají jen klonovaná dvojčata údajně královského rodu Alf a Bet a rozbitý počítač trpící vážnou poruchou chování. A pak je tady ještě černý pasažér… Je to pěkné kvítko, nejhledanější zločinec v celé galaxii. Tohle jsou zkrátka Harryho nejhorší narozeniny v životě. Jak jen se pro všechno ve vesmíru dostane zpátky na Zem? Chytrou, vtipnou, svižně dobrodružnou knížku napsal Jamie Thomson, nositel prestižní Ceny Roalda Dahla a autor série o Temném pánovi.

Knihu Vesmírný kapitán 1 – Na opačný konec galaxie vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

Harry natáhl krk, aby tam viděl také. Bylo to zvláštní, protože se díval přes svoje nohy na obrazovku, na které byl úplně stejný pohled na jeho nohy a pak na něj, jak se dívá na další obrazovku. Stovky nohou až donekonečna. Pokusil se podívat nahoru, dolů, do strany. Scéna na obrazovce se pohnula také. Bylo tam to, nač se díval. Ale jak je to možné – napojili se mu nějak na oči? Šéf Šedých něco zabrebentil a ten, co si zapnul sluchátka, se obrátil k Harrymu. (str. 11)

 

vesmirnykapitan

 

————————————————

Jako poslední vám představíme netradiční urban fantasy, příběh třináctiletého chlapce Kráka, jehož vychovali vrány a který žije ve světě pronásledovaném temnotou v podobě těch nejhorších zločinců – feralů, lidí, kteří ovládají zvířata a mění je ve zbraně.

Pod křídly vran

Autor: Jacob Grey
Přeložila: Denisa Streublová

Počet stran: 255
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7491-483-6
Doporučená cena: 279 Kč

Blackstone. Kdysi vzkvétající metropoli před lety zasáhla obrovská vlna násilností, která po sobě zanechala beznadějnou spoušť. A teď se temné síly dávají znovu do pohybu…  Z vězení uprchli nebezpeční zločinci. Jsou to feralové – lidé, kteří umí mluvit se zvířaty, ovládat je a používat jako účinnou zbraň. Pokud se jim podaří přivést ze Země mrtvých svého vůdce, pavoučího ferala Mistra Snovače, hrozí městu definitivní zkáza. Třináctiletý kluk jménem Krák žije v opuštěném parku, kde si na stromě postavil hnízdo. Jedinými společníky jsou mu tři vrány, které ho v podstatě vychovaly. Proto považoval za samozřejmé, že s nimi mluví jejich řečí. Jednoho dne mu však život naruší nečekané události a Krák se dozví, kým doopravdy je. Aby ochránil Blackstone, bude muset čelit temnotě temnější, než si kdy dokázal představit. Akční urban fantasy ne nepodobná příběhům o Batmanovi, Spidermanovi či Knize hřbitova Neila Gaimana. První díl trilogie Feralové.

Knihu Pod křídly vran vydalo nakladatelství Host.

Ukázka z knihy

Krák se odplazil zpátky, krabici s jídlem si pevně tiskl k sobě. Pišta zběsile mával křídly a rychle odletěl. Postavy přistoupily blíž a jejich obličeje ozářily pouliční lampy. Byli to kluci o pár let starší než Krák. Podle oblečení děti bez domova. (str. 14)

feralove

Prolistujte si ukázku na stránkách nakladatelství.

Podívejte se také na článek o knize na našich stránkách!


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNoční můry!

Millerová, Kirsten - Segel, Jason

XYZ, 2016

zobrazit info o knizeVesmírný kapitán 1 – Na opačný konec galaxie
Ve vesmíru tvůj smích nikdo neuslyší

Thomson, Jamie

Argo, 2016

zobrazit info o knizePod křídly vran
Feralové 1

Grey, Jacob

Host, 2016

Napsat komentář