Hravá škola pro děti

Green Apple on Books
Naše dnešní knižní tipy jsou určené starostlivým rodičům, kteří hledají knihy, jež jejich ratolesti nejen něco naučí a budou je i bavit!

Jako první vám představujeme knihu, kterou oceníte, pokud máte doma malého nadšence do historie. Po stopách Karla IV. je kniha, která prostřednictvím textu, komiksů a hádanek předává dětem informace o jednom z nejvýznamnějších českých panovníků.

Po stopách Karla IV.

Autorka: Lenka Pecharová
Ilustrace: Michaela Bergmannová

Počet stran: 144
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-262-1022-1
Doporučená cena: 285 Kč

V roce oslav sedmistého výročí narození Karla IV. jsme připravili o největším českém králi populárně naučnou knihu pro děti, určenou do hodin vlastivědy či dějepisu s provázaností na zeměpis, literaturu a umění, kterou ale využijí i k vlastní četbě a poučení doma. Obsah je proložen mnoha obrázky, komiksy, rébusy a hádankami, takže zábavnou formou zprostředkovává kvalitní informace o osobnosti a době tohoto panovníka. Knížku lze využít pro školní i domácí vzdělávání na prvním stupni ZŠ, jako podklad pro skupinovou práci, texty na čtení s porozuměním, projektové dny, knihovny a volnočasová centra dětí i dospělých. Lenka Pecharová učí ve Veselé škole (církevní základní a církevní základní umělecká škola). V Portále vyšly její knihy Od blechy po slona a Počítáme s vitaminy.

Knihu Po stopách Karla IV. vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

POSTOPACHKARLA  POSTOPACHKARLAIV

karelIV

Pročtěte si ukázku na stránkách nakladatelství!

————————————————

A jestli máte doma spíše vědecky zaměřené dítko, které rádo zkoumá vše, co doma najde, pak mu zkuste pořídit Zábavné vědecké pokusy pro děti. Pokusy si vystačí jen s tím, co doma běžně máte, a nevyžadují žádné nebezpečné chemikálie.

Zábavné vědecké pokusy pro děti

Autorka: Liz Heineckerová
Přeložila: Runka Žaludová

Počet stran: 144
Vazba: flexi
Formát: 215×215 mm
ISBN: 978-80-7529-028-1
Doporučená cena: 299 Kč

Na světě není lepší místo, kde se mohou inspirovat mladí vědci, než je domov. Ani jeden z experimentů v této knize nevyžaduje speciální vybavení ani nebezpečné chemikálie. Používají se tu materiály, z nichž většinu najdeme ve spíži – mléko, hliníková fólie, prací prášek –, abychom se seznámili se základními principy fyziky, chemie nebo biologie. Autorka Liz Lee Heineckeová tu čerpá ze svých zkušeností v laboratorním výzkumu, aby pro své děti připravila experimenty, které jsou bezpečné i pro nejmenší a poutavé i pro nejstarší.

Knihu Zábavné vědecké pokusy pro děti vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

vedeckepokusy

vedeckepokusyprodeti

————————————————

Hledáte vhodnou knihu, která by vašim dětem pomohla s učením angličtiny? Což takhle Hravá angličtina v křížovkách 2, která se stane po vybarvení a vyluštění všech rébusů a křížovek originální učebnicí malého angličtináře.

Hravá angličtina v křížovkách 2

Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustrace: Drahomír Trsťan

Počet stran: 88
Vazba: brožovaná
Formát: 207×290 mm
ISBN: 978-80-247-5686-8
Doporučená cena: 199 Kč

Lušti, vybarvuj, uč se anglicky! Až tuhle knížku vybarvíš a vyluštíš, budeš mít svůj originální barevný slovníček. Druhý díl oblíbené luštitelské série je tady a s ním opět i spousta křížovek, osmisměrek a super obrázků, které čekají na tvoje vymalování. Pusť se do toho, učení ti půjde hravě. Také druhá ze série ilustrovaných knížek Hravá angličtina v křížovkách přináší zábavné procvičování slovní zásoby v anglickém jazyce.V jednotlivých tematicky zaměřených kapitolách se děti seznámí se slovíčky, která posléze použijí při vyplňování jednoduchých křížovek a luštění osmisměrek. Nechybí opět vtipné černobílé ilustrace Drahomíra Trsťana, které poslouží také jako omalovánky. Při vybarvování obrázků si děti mohou od učení slovíček odpočinout, nebo je naopak využít k dalšímu procvičování. V tomto díle si malí studenti angličtiny upevní slovní zásobu na téma dny a měsíce, hudební nástroje, jídlo, nářadí, obchody, nábytek atd.

Knihu Hravá angličtina v křížovkách 2 vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

anglictina    hravaanglictina

Předchozí díl:

hravaanglictinavkrizovkach

————————————————

Ale jestli hledáte něco ryze chlapeckého, pak jsou to rozhodně Stavební stroje, ve kterých najdete všechno, co potřebujete k sestavení funkčních modelů stavebních strojů a díky kterým váš malý stavař započne svou kariéru technika!

Stavební stroje

Přeložila: Jana Kordíková

Počet stran: 23
Vazba: krabice
Formát: 419×235×265 mm
ISBN: 978-80-204-3880-5
Doporučená cena: 419 Kč

Objevte, co se skrývá za jednoduchými stroji a zařízeními – od ozubených kol a hřídelí po kladky a kliky – a pak si sestrojte vlastní stavební stroje, třeba čelní nakladač, buldozer, rypadlo, jeřáb nebo silniční válec. Tato interaktivní kniha je nezbytnou pomůckou pro všechny začínající techniky, obsahuje vše potřebné k sestavení 9 funkčních modelů. Stačí se řídit jednoduchým návodem a připojovat barevně odlišená ozubená kola, tyče a kola na děrovanou pracovní desku – pak se můžete na vlastní oči přesvědčit, jak jednotlivé stroje pracují.

Knihu Stavební stroje vydalo nakladatelství Mladá fronta.

 


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy i mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePo stopách Karla IV.

Pecharová, Lenka

Portál, 2016

zobrazit info o knizeZábavné vědecké pokusy pro děti
52 experimentů, které zvládnete doma v kuchyni

Heineckerová, Liz Lee

Slovart, 2015

zobrazit info o knizeHravá angličtina v křížovkách 2
Více než 100 křížovek a osmisměrek

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2016

zobrazit info o knizeStavební stroje

Mladá fronta, 2016

Napsat komentář