Začněte týden psychologickými thrillery

psychologicke-thrillery
Toto pondělí začneme s malinko náročnějšími knihami. Dnešní knižní tipy vám totiž představí psychologické thrillery. Pojďte společně s hlavními hrdiny radikálně změnit život, přijít o iluze, nebo zkusit objevit dokonalou lásku…

Hlavní hrdinka knihy Hra na schovávanou konečně pochopí, že je potřeba udělat radikální změnu v životě. Kromě rozvodu ji čeká i návrat do práce. Jenže z práce zmizí její nadřízená, proto se Cecilie pustí do pátrání po zmizelé. Jak si hlavní hrdinka poradí s pravdou, která na ni čeká?

Když Cecilie Lundová skončí po srdečním kolapsu v nemocnici, dospěje k závěru, že pokud se nechce zničit úplně, musí se její život radikálně změnit. Připadá jí nemožné, že by měla dál žít se svým nevěrným manželem, a tak se rozhodne pro velký krok do neznáma. Není to pro ni nijak jednoduché, zvlášť když se s Johnem oba snaží, aby děti nové uspořádání poznamenalo co nejméně. Cecilii v tomto těžkém období pomáhá mimo jiné i návrat do práce na porodním oddělení. Problémům se však nevyhne ani tam. Její nadřízená, vrchní porodní asistentka Tatiana, která se přestěhovala do Švédska před lety z Ruska, zničehonic zmizí. A nebyla by to ani Cecilie, kdyby se nepustila do pátrání na vlastní pěst. Postupně odhaluje pravdu – a ta je děsivější, než si kdo dokázal představit…

Hra na schovávanou

Autorka: Kateřina Janouchová
Přeložila: Lucie Johnová

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-204-3868-3
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Hra na schovávanou vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Ukázka z knihy:

Cecilii se znovu začala točit hlava. Zmocnil se jí strach. Co když jí stres, který s sebou citové problémy přinášejí, ubližuje víc, než si myslela? Připadalo jí, že se její srdce proměnilo v časovanou bombu, která může kdykoli vybuchnout. A lékařka jí to potvrdila, vysvětlila jí, že v sobě  člověk tu úzkost nosí ještě dlouho poté, co ho z nemocnice pustí.

Mladá fronta má dobré renomé ve všech oblastech knižní produkce, především v próze a poezii. Kvalitní knižní tituly najdete nejen v tradičních knižních edicích – Kolumbus, Květy poezie, Moderní světová próza, Jednorožec, Ikaros, Lidé a Země a Multiřada, ale i v dalších zajímavých mimoedičních projektech.

————————————————

Kdo je Cizinec a co vlastně chce? Jedno je jasné, umí zničit spokojený život za pouhých pár minut. Hlavní hrdina Adam pátrá po tajemství, které mu prozradil  tajemný cizinec o jeho ženě a obrátil mu tím život na ruby. Co Adam všechno podnikne? A zůstane se svou ženou?

Světový bestsellerista Harlan Coben přichází se svým dosud nejskandálnějším thrillerem o tom, jak se mohou dobře míněné lži v nepravých rukou změnit ve smrtící pasti.

Cizinec se vynoří odnikud – možná v baru, možná na parkovišti, možná v supermarketu. Nikdo ho nezná. Nikomu není jasné, proč to dělá. Ale informace, které má, se nedají popřít. Zašeptá vám do ucha pár slov, rozmetá jimi váš svět na kousky a zmizí.
Adam Price to právě zažil – ideální manželství, dva skvělí synové, velký dům, výborná práce… Pak mu jeden cizinec prozradil tajemství o minulosti jeho ženy Corinne a Adamova iluze dokonalého života se rozplyne, jako by snad ani nikdy neexistovala. Čím hlouběji se však Adam noří do odhalení Corinniny zrady, tím víc mu dochází, že za vším stojí někdo, kdo se rozhodl lidem životy nejen ničit, ale i brát…

Cizinec

Autor: Harlan Coben
Přeložil: Milan Lžička

Počet stran: 344
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 154×235 mm
ISBN: 978-80-242-5153-0
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Cizinec vydalo nakladatelství Knižní klub.

Ukázka z knihy:

Ta slova na Adama dopadla, jako rány pěstí, omračovala ho, podkopávala jeho obranu‚ byl jimi tak otřesený a zmatený, že ho mohli odpočítat jako v boxu. Měl sto chutí se vzepřít, popadnout toho chlapa za flígr a třísknout s ním na druhou stranu sálu za to, jak mu uráží manželku.

Nezapomeňte si prolistovat celou ukázku z knihy.

Nakladatelství Knižní klub nabízí především českou a světovou literaturu, detektivní romány a thrillery, historické a válečné romány a dětskou literaturu. Je součástí společnosti Euromedia Group, dceřinné společnosti Bertelsmann AG, která patří mezi nejsilnější a největší firmy podnikající v rámci knižního trhu v České republice.

————————————————

Dokonalá láska? Lze ji najít? Hlavní hrdina knihy Skrytá těla, značně vyšinutý muž, ji chce najít za každou cenu. Na své cestě za láskou se dostane až do Los Angeles, kde potká různé typy lidí. Najde se mezi těmito lidmi ta pravá láska?

Joe Goldberg, šarmantní antihrdina s vražednými sklony, se i ve svém dalším příběhu snaží najít dokonalou lásku. Za každou cenu.

Když Joe za tragických okolností přišel o svou přítelkyni Beck, dospěl k zoufalému přesvědčení, že už nikdy nebude schopen milovat. Pak ale začala v jeho knihkupectví pracovat Amy Adamová a Joe zjišťuje, že se ve svém chmurném úsudku mýlil. Je svou novou kolegyní posedlý, přestože (nebo protože?) představuje pravý opak Beck – nesnáší Twitter, dokonce ani nemá e-mailovou adresu a na internetu o ní není jediná zmínka. Joe je uchvácen. Než však stačí Amy požádat o ruku, dívka zrádně zmizí a zanechá po sobě jen několik mlhavých stop.

Ty stopy vedou do Los Angeles. Tam se Joe nikdy v životě nechtěl vydat! Úplně cítí, jak v něm pouhé pomyšlení na to příšerné město probouzí šílenství. Touha najít zrádkyni a pomstít se jí za způsobené příkoří je ale silnější, a tak se Joe brzy ocitá v mučivé přítomnosti podivných existencí, kterých je LA plné. U některých dokonce Joe nabude přesvědčení, že bez nich by byl svět lepším místem…

Jedna osoba se však z tohoto panoptika vymyká: chytrá, krásná a bohatá Love Quinnová. Možná by se mohla stát Joeovou vstupenkou do světa vyvolených. Možná by mohl díky ní překonat svou smutnou minulost. Ale možná je Love jen další dočasnou zastávkou na Joeově namáhavé cestě k nalezení té pravé. Tohle nikdo neví. Nejspíše ani Joe.

Skrytá těla

Autorka: Caroline Kepnes
Přeložil: Jan Netolička

Počet stran: 464
Vazba: pevná s přebalem
ISBN: 978-80-7498-118-0
Doporučená cena: 359 Kč

Knihu Skrytá těla vydalo nakladatelství Domino.

Ukázka z knihy:

Takže takhle to tady chodí. Říkám jí, že točím film jenom pro dospělé, a ona lapá po dechu a prudce otáčí hlavu ven z okna a možná už nebude říkat cizincům v baru, kde na webu najdou její neteř. Ale vnukla mi myšlenku. Předstírat, že jsem spisovatel, by na téhle výpravě mohlo být dokonalé krytí.

Přečtěte si ještě ukázku z knihy.

Nakladatelství  DOMINO vzniklo v roce 1997. Od té doby vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku. Základ přitom zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete nejen tyto knihy, ale i mnoho dalších za skvělé ceny.

Máte rádi psychologické thrillery? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHra na schovávanou
Švédský rodinný thriller

Janouchová, Kateřina

Mladá fronta, 2015

zobrazit info o knizeCizinec

Coben, Harlan

Knižní klub, 2016

zobrazit info o knizeSkrytá těla

Kepnes, Caroline

Domino, 2016

Napsat komentář