Kdo jsi?

veznena
Skutečná událost ze šumavského pohraničí, která je zároveň jedním z nejděsivějších případů české kriminalistiky, inspirovala Pavla Renčína k sepsání mrazivého románu. Pokud se nebojíte příběhu založeného na pravdě, román Vězněná je právě pro vás.

Román Vězněná je bezkonkurenčně nejlepším thrillerem z pera Pavla Renčína. Čtenáři přebíhá po zádech mráz, když uváží, že děsivý příběh je inspirován skutečnou událostí ze šumavského pohraničí. Ponořte se do dusivé atmosféry samoty, divoké přírody a zla, které překonává lidské chápání. Při čtení se vám možná vybaví jméno Stephena Kinga, jehož dílům se román žánrově blíží.

Středoškolský učitel Martin trpí nočními můrami a podivnými výpadky paměti. Připadá mu, jako by jej stahovala neviditelná bažina, propadá záchvatům zuřivosti – a v posteli se mu zjevuje mrtvá dívka, o níž tuší, že by ji měl znát. Děsí se toho, jakou roli mohl v její smrti sehrát. A možná že se jen ztrácí v hlubině šílenství. Jeho tajemství má kořeny ve čtyřicet let staré minulosti a klíč k němu drží v ruce malá holčička Marie, která jede na prázdniny do šumavských hvozdů. Brána k jejímu hrůznému osudu, jenž je neoddělitelně propojen s osudem Martinovým, je otevřená dokořán a už není cesty zpět…

 

Vězněná

Autor: Pavel Renčín

Počet stran: 236
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-257-1632-8
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Vězněná vydalo nakladatelství Argo.

 

Ukázka z knihy:

„Není to ještě připravené,“ vysvětlil jí Šváp, když dorazili. „Nesmíš se na mě zlobit, ale nějak jsem s tím nepočítal. Nejspíš je ale čas posunout náš vztah na novou rovinu.“ V rozšklebené tváři se mu leskly žluté zuby. Na sobě měl už zase flanelovou košili a pytlovité kalhoty, zlo bylo opět pečlivě skryté pod všední slupkou. „Než to dodělám, musíš být hodná, dobře?“ Pak se na ni rozeřval: „Slyšíš, co ti říkám, ty spratku?!“

Slyšela. Akorát nemohla ani kývnout. Visela se svázanýma rukama a nohama podvlečená na kůlu u stropu stodoly. Kolem celého těla měla převinuté plátno, které jí podpíralo záda, aby veškerá váha nebyla jen na kloubech loktů a kolen. Podivný pavoučí zámotek, houpající se na prasečích hácích, střelená srna, trofej z lovu. Nemohla odpovědět, i kdyby chtěla, protože v ústech ji dusil roubík namočený v nějaké páchnoucí tekutině.

 

Pavel Renčín

Pavel Renčín se narodil roku 1977. Prvními povídkami debutoval v devadesátých letech. Jeho tvorba zahrnuje především městskou fantasy, stále silněji v ní ale zaznívá hlas realismu a hororu. První román Nepohádka vyšel v roce 2004, Jméno korábu v roce 2007. V letech 2008-2011 Renčín publikoval fantasy trilogii Městské války, skládající se z románů Zlatý kříž (nominován na cenu Akademie SFFH a v kategorii nejlepší česká kniha oceněn cenou Aeronautilus), Runový meč a Věk nenávisti. V roce 2009 vyšel výběr nejlepších Renčínových povídek ve sborníku Beton, kosti a sny a v roce 2010 vyšel knižně Labyrint, internetový román psaný spolu se čtenáři, který se stal jakousi předehrou k trilogii Městské války. Románem Vězněná autor vykročil k temné realitě naší současnosti.
(Zdroj informací a fotografie: TZ nakladatelství Argo)


Nakladatelství Argo vzniklo v roce 1992 a vydalo více než dva tisíce titulů. Snaží se také získávat a podporovat talentované autory a kvalitní překladatele. Díky tomu Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVězněná

Renčín, Pavel

Argo, 2015

Napsat komentář