Zahrajte si o lifestylovou bezlepkovou kuchařku

Jde-to-i-bez-psenice-perex
Oblíbená autorská dvojice Petra Lamschová a Petr Havlíček přichází s nejnovější kuchařskou knihou. Tentokrát je hlavním tématem pšenice, respektive odpovědi na otázky, které se okolo ní točí, a také mnoho bezlepkových receptů.

Jednoduché a rychlé recepty bez pšenice

Jde-to-i-bez-psenice-ukazkaAutorská dvojice Petra Lamschová a Petr Havlíček přichází s novou řadou lifestylových kuchařek. Opět půjde o zdravé jídlo a spoustu zodpovězených otázek, tipů a rad, ale také tabu. První díl se bude točit okolo pšenice.

Je to jen móda, nebo nutnost současné doby? Musíme ze svého jídelníčku vyloučit pšenici (tedy lepek), aby nám bylo lépe? Zhubneme? Budeme mít více energie? Na tyto a další otázky opět odpoví výživový poradce Petr Havlíček a společně s Petrou Lamschovou přidají také spoustu kvalitních, zajímavých, jednoduchých a hlavně rychlých receptů, které vám budou chutnat. Jednoduše: Jde to i bez pšenice!

 

Jde to i bez pšenice

Autoři: Petra Lamschová, Petr Havlíček

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Počet stran: 144
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 10/2015
ISBN: 978-80-204-3853-9

Přečtěte si více o knize Jde to i bez pšenice, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Jablečný štrůdl s mandlemi

Jde-to-i-bez-psenice-ukazka2INGREDIENCE NA 8 PORCÍ:
130 g pohankové mouky
50 g hery
1/2 prášku do pečiva bez fosfátů
1 žloutek
skořice podle chuti
4 velká jablka
špetka soli
třtinový cukr na oslazení
2 hrsti bezlepkové strouhanky
50 g hrozinek
50 g plátků mandlí

POSTUP:
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme špetku soli a ztuhlý (nejlépe z mrazáku) nastrouhaný tuk. Promícháme, přidáme žloutek a vypracujeme v hladké těsto. Pokud by se těsto lepilo, přidáme ještě špetku mouky. Na pomoučeném vále nebo rovnou na lehce pomoučeném pečícím papíru vyválíme na asi 3 mm silný plát. Uprostřed posypeme strouhankou. Pak přidáme na malé kostičky nakrájená jablka, která jsme předtím zbavili jádřince. Posypeme skořicí podle chuti, cukrem (podle sladkosti jablek), plátky mandlí a zavineme do štrůdlu. Pečeme na 180 °C v řádně vyhřáté troubě asi 25–30 minut. Před pečením můžeme pro hezčí vzhled potřít vajíčkem a posypat mandlemi. (str. 70)

 

Vyhrajte knihu Jde to i bez pšenice

Je opravdu lepek tak škodlivý, nebo se jedná pouze o další trend současné doby? A pokud vyřadíte pšenici z jídelníčku, skutečně zázračně rychle zhubnete? Na tyto a mnohé další otázky najdete odpovědi v knize Petry Lamschové a Petra Havlíčka. Mimo to na vás na stránkách čeká i mnoho nových zajímavých receptů, které jsou navíc jednoduché, rychlé a přitom velmi chutné. Vyzkoušejte některý z nich právě nyní.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám navíc přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Jde to i bez pšenice vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Jde to i bez pšenice
probíhá od 22. prosince 2015 do 4. ledna 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 kuchařky Jde to i bez pšenice

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJde to i bez pšenice

Havlíček, Petr – Lamschová, Petra

Mladá fronta, 2015

Zahrajte si o lifestylovou bezlepkovou kuchařku - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Kakajko napsal:

    Kniha dorazila v pořádku, děkuji!

Napsat komentář