Získejte jednu ze dvou novinek z kategorie krimi knih

Cosmopolis-dle-vyberu-perex
Máte chuť začíst se do případu bývalé agentky FBI Evon Millerové a jejích kolegů, který je nefalšovaným napínavým thrillerem? Nebo se spíše chcete pobavit se zlodějíčkem Johnem Dortmunderem? Tak či tak si dnes vyberete!

Pokud jste nadšenými fanoušky thrillerů a krimi žánru, jistě jste už narazili na právníka a spisovatele v jednom Scotta Turowa. Tomu právě vychází nová kniha, ve které se bývalá agentka FBI Evon Millerová a soukromý detektiv Tim Brodie vrací k případu vraždy, která se odehrála před více než čtvrtstoletím. Příběh plný ostrých právníků, mocných byznysmenů a tajemství vás doslova strhne.

Naproti tomu třetí díl takzvané dortmunderovské série vás místy spíše pobaví. Přestože se také řadí mezi kriminální knihy, Donald Westlake do příběhu dokázal vměstnat i dostatek humorných situací, ke kterým dochází pravidelně, pokud je hlavním hrdinou John Dortmunder. Tento zlodějíček, ať dělá, co dělá, se vždy dostane do nějaké šlamastyky.

Vyberte si sami, zda máte raději thrillery s nádechem psychologického dramatu, nebo se při čtení i rádi zasmějete. Právě nyní mají čtyři z vás šanci jednu z knih vyhrát v soutěži, kterou vám přinášíme ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Identita

Státní senátor Paul Gianis právě kandiduje na šéfa exekutivy distriktu Kindle County, když he jeho bratr Cass, jednovaječné dvojče, právě propuštěn z vězení, kde si odpykal pětadvacetiletý trest za vraždu své přítelkyně Dity Krononové.

Když se bývalá agentka FBI Evon Millerová, dnes vedoucí bezpečnostního odboru Krononova rodinného podniku, a soukromý detektiv Tim Brodie pokoušejí znovu vyšetřit nejasnosti obklopující Ditinu smrt, zaplétají se do tajemné spleti záhad a podvodů…

V kulisách hypermoderních kanceláří, soudních síní nabitých novináři, předvolebních mítingů plných polopravd a léček na voliče, rozehrává Scott Turow strhující psychologické drama, v němž účinkují právníci, byznysmeni, politici i průměrní občané, zapletení do temných událostí, které se odehrály před více než čtvrtstoletím.

Autor: Scott Turow

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Překlad: David Sajvera
Počet stran: 368
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 11/2015
ISBN: 978-80-247-5461-1

Přečtěte si více o knize Identita, ze které si také můžete prohlédnout ukázku. A nezapomeňte ani na náš článek.

 

Pozdvižení v klášteře

Někdy můžou být i zloději padající z nebe Božím znamením…

Třetí ze čtrnácti dílů takzvané dortmunderovské série, pojmenované podle hlavní postavy příběhů – zlodějíčka Johna Dortmundera. Patří k nejznámějším autorovým propojením humoristického a kriminálního žánru.

Když John Dortmunder utíká z místa činu, propadne se střechou kláštera. Jeptišky to považují za znamení nebes a ujistí Dortmundera, že ho nevydají, pokud pomůže sestře Mary Laskavé vrátit se do kláštera. Tu drží pod zámkem v mrakodrapu její milionářský otec a pokouší se ji převychovat k „normálnímu“ životu.

Mary propašuje informace o bezpečnostním systému v mrakodrapu, Dortmunder svolá dohromady svou partu a velký útěk může začít…

Autor: Donald Westlake

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Překlad: Kateřina Elisová
Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Vydáno: 11/2015
ISBN: 978-80-247-5521-2

Přečtěte si o knize Pozdvižení v klášteře více a nezapomeňte také na ukázku a náš článek.

 

Vyhrajte knihy Identita a Pozdvižení v klášteře

Ať už si chcete zimní večer zpestřit psychologickým dramatem z prostředí hypermoderních kanceláří, soudních síní a předvolebních mítingů, nebo raději krimi knihou umně propojenou s humoristickým žánrem, ze dvou představených knih si jistě vyberete.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám totiž přinášíme soutěž, ve které čtyři z vás mohou jednu z knih Identita a Pozdvižení v klášteře vyhrát. Každý z výherců si může vybrat libovolný z titulů. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihy
Identita a Pozdvižení v klášteře
probíhá od 8. do 21. prosince 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 4x krimi dle vlastního výběru

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeIdentita

Turow, Scott

Cosmopolis, 2015

zobrazit info o knizePozdvižení v klášteře

Westlake, Donald

Cosmopolis, 2015

Získejte jednu ze dvou novinek z kategorie krimi knih - DISKUZE

Počet reakcí: 0
  1. ladouch napsal:

    Dobrý den, moc děkuji za knihu Indentita, která byla dnes v pořádku doručena.

Napsat komentář