Vánoční tipy pro celou rodinu II.

vanocni.tipy
Vánoce se blíží, už máte nakoupeny všechny dárky? To jistě slýcháváte velice často, možná rádi, možná neradi… Pokud jste na tom stejně jako já, tedy bledě, jistě nepohrdnete dnešními vánočními knižními tipy. Darujte svým blízkým i letos pod stromeček knihu!

Dítě číslo 44 je kriminálním příběhem, který vychází ze skutečného případu. Tuto audioknihu ocení nejen milovníci detektivek, ale třeba i dědeček, který už na čtení moc nevidí.

Píše se únor 1953. Do Stalinovy smrti zbývá zhruba měsíc. Lva Stěpanoviče Děmidova, bývalého vojáka, nyní příslušníka tajné policie, požádá jeho přítel, aby znovu otevřel případ úmrtí jeho syna. Nevěří totiž, že šlo o nehodu. Děmidov je po počátečních pochybách stále více přesvědčen, že je na stopě sériového vraha. Jenže zločinnost v zemi sovětů vlastně neexistuje, a tak se dostává do stále větších profesních i osobních potíží.

Dítě číslo 44 [Audio na CD]

Autor: Tom Smith
Přeložil: Josef Hanzalík

Vazba: CD
ISBN: 8590236078321
Doporučená cena: 299 Kč

Audioknihu Dítě číslo 44 vydalo nakladatelství Radioservis.

————————————————

Jak už název knihy O matkách a dcerách napovídá, jde zde o vztah matky a dcery. Kniha udělá radost třeba vaší starší sestře, která neustále řeší vztah s maminkou.

Matka hraje ve vývoji osobnosti dcery základní roli. Někdy se však do vzájemného vztahu promítají často i nevědomé negativní vlivy. Vztah mezi matkou a dcerou je ambivalentní. Obě mohou žít mezi láskou a nenávistí, v nevyjádřených citových rozporech. Autorka ukazuje, že je třeba se při hledání vlastního místa v životě vymanit z pocitů provinění ze „zrady“ vlastní matky. Zabývá se otázkou, „jak se stát matkou po své matce“. Věnuje se také roli matky, která se stává babičkou, její osobnosti a jejímu působení vzhledem k vnoučatům.

O matkách a dcerách

Autorka: Yvonne Poncet-Bonissol
Přeložila: Hana Bělíková

Počet stran: 120
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-262-0945-4
Doporučená cena: 225 Kč

Knihu O matkách a dcerách vydalo nakladatelství Portál.

Prohlédněte si ukázku z knihy.

————————————————

Pokud u vás doma neustále běží Simpsonovi, v knihovně vám nesmí chybět Krustyho kniha. Udělejte radost sobě nebo svým blízkým milujícím Simpsonovi touto knihou.

Pojďte se s Krustyho knihou vydat za hradbu šlehačkových dortů, odkrýt vrstvy make-upu, radostných klaunských úsměvů a šíleného smíchu a dostat se až tam, kde začíná skutečný Herschel Krustofski. Podívejte se, jak vypadá Krustyho typický den, co mu zakazuje doktor Dlaha nebo podle čeho se vybírají zaměstnanci do restaurací Krusty Burger – a čím by se následně měli řídit. Zajímají vás tipy, jak udělat zaručeně dobrý vtípek a pobavit publikum? Krusty vám poradí!

Simpsonova knihovna moudrosti: Krustyho kniha

Autor: Matt Groening
Přeložila: Dana Kristlová

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 140×160 mm
ISBN: 978-80-7462-867-2
Doporučená cena: 258 Kč

Knihu Simpsonova knihovna moudrosti: Krustyho kniha vydalo nakladatelství Jota.

Podívejte se na úryvek.

————————————————

Pán moří je dobrodružný román na motivy románu Julese Verna určený hlavně pro kluky. Darujte tuto knihu svému synovi nebo mladšímu bráškovi. Jistě ale potěší i dospělé, kteří v srdci zůstali „malými kluky“ milujícími dobrodružství.

Komu jinému by náležel titul Pán moří než Nemovi, kapitánovi ponorky Nautilus. Ten ale zmizel v hlubinách oceánu beze stopy. Britský tajný agent James Maukler a jeho spolupracovník, detektiv Scotland Yardu inspektor Fix, tuší, že v Nemově zmizení mají prsty největší padouši devatenáctého století Virgil Adrian a hrabě d’Artigas, pirát se šlechtickým titulem. Od tušení k usvědčení a konečnému vítězství je však ještě dělí dlouhá cesta…

Pán moří

Autor: Ondřej Neff

Počet stran: 344
Vazba: vázaná
Formát: 165×245 mm
ISBN: 978-80-00-03927-5
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Pán moří vydalo nakladatelství Albatros.

Nazapomeňte na ukázku z knihy.

————————————————

Kniha úspěšného autora svým příběhem nezklame nikoho. Babička pozdravuje a omlouvá se pod stromečkem potěší každého, komu nechybí fantazie a má rád napínavé příběhy.

Zábavný a napínavý příběh plný nečekaných setkání, nepravděpodobných přátelství a obrovské síly pohádek a fantazie. O Else, hlavní hrdince, dospělí říkají, že je na svůj věk vyzrálá, ale ve skutečnosti jim připadá otravná. O babičce tvrdí, že je ohromně čilá, i když tím myslí, že jim přijde bláznivá. Kromě babičky nemá žádné další kamarády. Babička jí vypráví úžasné příběhy o kouzelné říši, kde není normální nikdo a nic a být jiný je tam největší výhodou. Jednoho dne má Elsa doručit tajemný dopis a adresátovi vyřídit, že babička pozdravuje a omlouvá se. Netuší, že přitom drží v rukou klíč k největšímu a nejdůležitějšímu dobrodružství, které se kdy v babiččině pohádkové říši odehrálo.

 

Babička pozdravuje a omlouvá se

Autor: Fredrik Backman
Přeložila: Jitka Herčíková

Počet stran: 424
Vazba: brožovaná
Formát: 125×195 mm
ISBN: 978-80-7491-586-4
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Babička pozdravuje a omlouvá se vydalo nakladatelství Host.

Prolistujte si ukázku a přečtěte si náš článek.

————————————————

Noc v Mariboru je rozhovorem dvou mužů o všem… Potěšte touto knihou ty, kteří se zajímají o historii, osobnosti a dnešní svět.

Rozhovor novináře Martina Rychlíka s ředitelem Ústavu světových dějin Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze a prorektorem této univerzity, profesorem Martinem Kovářem, o dětství, dospívání a studiích v době komunismu, o proměnách pražské FF UK a české společnosti po listopadu 1989, o mládí a zrání historika, o jeho odborné specializaci, tj. dějinách Anglie (Velké Británie) a jejího impéria, o osudové spolupráci s egyptologem profesorem Miroslavem Bártou, o složitosti dnešního světa, o hrozbách, jimž musí čelit, i o jeho předpokládané budoucnosti.

Noc v Mariboru

Autor: Martin Kovář, Martin Rychlík

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7429-531-7
Doporučená cena: 268 Kč

Knihu Noc v Mariboru vydalo nakladatelství Vyšehrad.

Přečtěte si úryvek z knihy.

————————————————

Neustále řešíte nebo jste nuceni řešit, co můžete a co nesmíte jíst? Kniha Lži a mýty o tom, co jíme vám poodhalí pravdu. Kupte tuto knihu všem, kteří si s jídlem neví rady.

Čemu máme věřit? Komu máme věřit? Měli bychom jíst maso, nebo ne? Libové maso, nebo tučné maso? Vznikají při grilování karcinogeny? Zabraňuje brokolice vzniku rakoviny? Jsou umělá sladidla bezpečná? Můžeme pít z plastových lahví? Snižuje běhání riziko vzniku rakoviny?
Celý život nám je předhazováno, že musíme omezit příjem potravin a jídla, které milujeme, abychom zhubli a byli zdraví, Jenže tyto strachy z jídla jsou založeny na mýtech, nikoli na vědě – a pravda vás jistě překvapí a osvobodí!

Lži a mýty o tom, co jíme

Autor: Allan Levinovitz
Přeložila: Šárka Hroudová

Počet stran: 272
Vazba: brožovaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-247-5688-2
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Lži a mýty o tom, co jíme vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Prohlédněte si ještě náš článek s ukázkou.


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete i další úžasné tipy na vánoční potěšení!

A co vy, darujete někomu knihu?  Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDítě číslo 44 [Audio na CD]

Smith, Tom Rob

Radioservis, 2015

zobrazit info o knizeO matkách a dcerách

Poncet-Bonissol, Yvonne

Portál, 2015

zobrazit info o knizeSimpsonova knihovna moudrosti: Krustyho kniha

Groening, Matt

Jota, 2015

zobrazit info o knizePán moří
Tajemství pěti světadílů 3

Neff, Ondřej

Albatros, 2015

zobrazit info o knizeBabička pozdravuje a omlouvá se

Backman, Fredrik

Host, 2015

zobrazit info o knizeNoc v Mariboru
Nejen o dějinách a dnešním světě

Kovář, Martin – Rychlík, Martin

Vyšehrad, 2015

zobrazit info o knizeLži a mýty o tom, co jíme
Pravda o soli, cukru, tuku a především o lepku

Levinovitz, Allan

Cosmopolis, 2015

Napsat komentář