Dobré čtení pro celou rodinu

podzim
Chcete, aby vaše děti více četly? Pak jim jděte i s drahou polovičkou příkladem! Hledáte knihu plnou romantiky nebo něco drsného pro pány? A nebo jen úsměvné čtení pro děti? Pak budete s dnešními tipy nadmíru spokojeni!

Máte doma malého sportovce, který o čtení nechce vůbec slyšet? Jestli ano, zkuste domů přinést Sportovní pohádky. Netradiční pohádkové čtení je plné úžasných bytostí, dobrodružných příhod, ale hlavně sportování a všeho, co s ním souvisí!

Sportovní pohádky

Autorka: Zuzana Pospíšilová

Počet stran: 120
Vazba: vázaná
Formát: 170×250 mm
ISBN: 978-80-247-5531-1
Doporučená cena: 269 Kč

 

V pohádkách se většinou nesportuje, a to je chyba, kterou napravuje tato vtipná knížka. Tady platí – co pohádka, to jeden sport a jeho tajemství. Tajemství, o kterých nikdo netuší! Přečtěte si, co se skrývá za vznikem tenisu, vodního lyžování nebo třeba horolezectví a jak to chodí na golfovém hřišti nebo hokejovém stadionu.
V dalším z pohádkových souborů oblíbené autorky Zuzany Pospíšilové se tentokrát sportuje a sportuje se velmi vtipně. Neočekávané zápletky, opět skvěle ilustrované Michalem Sušinou, pobaví děti i rodiče. Ve dvaceti pohádkových příbězích mají své místo nejrůznější zvířata, ale také skřítek, obr nebo anděl. Tato pestrá směs hrdinů dětem například vysvětlí, že za vznik vodního lyžování vděčíme sumcům, že akrobatické létání lidé odkoukali od vlaštovek a tenis vznikl díky dvěma kuchařům, kteří neuměli vařit. Sportem ke vtipné pohádce!

Knihu Sportovní pohádky vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy Sportovní pohádky

Pavel to očima rychle přelétl. Všiml si hlavně toho, že má vyhrát tři závody. Stačil by mu jeden jediný, ale má vyhrát rovnou tři. To mu připadalo fantastické. „Stačí to jen podepsat,“ pronesl medovým hlasem muž v zeleném klobouku. Pavel ani na moment neváhal. (str. 9)

 

V noci se mu totiž zdál sen, ve kterém jako pavouk po kolmé skalní stěně vyšplhal až nahoru. Ten sen byl pro něj užitečný. Zajistil si dlouhá a pevná lana, skoby, kladívko a další potřebné vybavení a pustil se do šplhání. Lezl po hoře hbitě, jako kdyby byl opravdový pavouk. Upevnil skobu, provlékl jí lano a lezl zase dál. (str. 22)

Pokud vás kniha zaujala, podívejte se na delší ukázku na našich stránkách nebo stránkách nakladatele.

————————————————

Slunečný podzim, teplý čaj, zapálené vonné svíčky a čtivá kniha plná té pravé romantiky… Pokud je toto vaše představa dokonalého podzimního odpoledne, pak vaší pozornosti nesmí ujít kniha Já a pan Jones, ve které se tři zcela odlišné hlavní hrdinky vydávají na cestu za pravou láskou, a tou mají být muži z rodu Jonesových…

Já a pan Jones

Autor: Diamond Lucy
Přeložila: Jana Vlčková

Počet stran: 376
Vazba: vázaná
Formát: 140×212 mm
ISBN: 978-80-7498-088-6
Doporučená cena: 299 Kč

Je pro mě pan Jones opravdu pan Pravý? Tuto otázku si kladou tři různé ženy. Každá z nich totiž miluje jednoho ze tří bratrů Jonesových…
Izzy je rozhodnuta udělat za dosavadním nevydařeným životem tlustou čáru a začít znovu. Ovšem s Charliem Jonesem to nebude snadné, protože je sice okouzlující, ale také nepříliš spolehlivý. A flirt je jeho druhá přirozenost.
Alicia je už roky šťastně provdaná za oddaného Hugha. V koutku duše ale ví, že jí chybí alespoň špetka nevázanosti, spontánnosti, zkrátka prosté radosti. A pak jí to dojde – nejspíše nastal čas, aby si to všechno začala dopřávat.
Emmin vztah s Davidem byl dříve plný radosti a romantiky, jenže to už teď neplatí. Od doby, kdy se neúspěšně pokoušejí o dítě, to jde s jejich vztahem z kopce. A právě tehdy vstoupí do Emmina života pokušení…
Všechny tři ženy se sejdou v rodinném penzionu Jonesových, nad jehož další budoucností visí velký otazník. Při tomto vynuceném setkání vyjde najevo, že vyjít se členy klanu Jonesových může být těžší, než by si kdo mohl myslet.

Knihu Já a pan Jones vydalo nakladatelství Domino.

Ukázka z knihy Já a pan Jones

Sakra! Teď už je pozdě. „Užije si“ osamělý večer, zatímco její manžel (a jeho spermie) budou o osmdesát kilometrů dál. Zatracenej Eddie a Lilian! pomyslela si a bouchla pěstí do volantu. Jako vždycky všechno podělali! Tak chtějí další vnouče, nebo ne, proboha? Maličkou útěchu jí přinášelo vědomí, že doma na ni v počítači čeká fórum Chci mimčo! Když ji nepochopí vlastní manžel, tak tyhle ženy jo.

 

Zaujala vás kniha? Přečtěte si delší ukázku na našich stránkách a další na stránkách nakladatele.

————————————————

Další kniha, kterou vám představíme, je strhujícím svědectvím o zdolání druhé nejvyšší a nejnebezpečnější světové hory K2. Přeživší horolezci a svědci tragédie vypráví příběh ze dne, kdy si K2 vyžádala životy 11 horolezců.

Na vrchol K2

Autor: Pat Falvey
Přeložila: Dana Šimonová

Počet stran: 300
Vazba: vázaná
Formát: 155×240 mm
ISBN: 978-80-7252-583-6
Doporučená cena: 399 Kč

Dne 1. srpna 2008 dosáhlo 18 horolezců z celého světa vrcholu K2, druhé nejvyšší a zároveň nejnebezpečnější hory, jež si jako daň vybírá život každého čtvrtého horolezce, který se snaží vystoupit na její vrchol. Tehdy se během 28 hodin K2 ukázala v celé své hrůze: v sérii katastrofických nehod přišlo o život 11 lidí. Mezi těmi, kteří na K2 zemřeli, byl také Ir Gerard McDonnell, který jako první irský horolezec vystoupil až na vrchol. Přišel tragicky o život při hrdinném úsilí zachránit životy tří vážně zraněných lezců, kteří zůstali po pádu celou noc viset zamotaní v lanech na vrcholu Traversu.
Během následujících tří dnů se nepálský šerpa Pemba Gyalje spolu s pěti dalšími šerpy pokoušeli o záchranu horolezců, kteří byli uvězněni v zóně smrti nad 8 000 m a nebyli schopni jí uniknout kvůli zrádnému nedostatku kyslíku, vyvolávajícímu chronickou únavu, delirium a zoufalou bezmoc.
Ti, kteří přežili, byli okamžitě vrženi do mezinárodního mediálního víru, kde se objevilo mnoho různých zpráv, z nichž některé si přímo protiřečily a jiné byly prostě nepravdivé.
Kniha Vrchol je založena na vyprávění očitého svědka Pemby Gyaljeho a na mnoha rozhovorech s přeživšími horolezci, podle nichž vznikl také oceněný dokumentární film The Summit: How Triumph Turned to Tragedy on K2´s Deadliest Days. Kniha i film jsou nejobjektivnější interpretací jedné z nejkontroverznějších horolezeckých katastrof poslední doby.

Knihu Na vrchol K2 vydalo nakladatelství Práh.

 

————————————————

„Příběh plný akce a fantazie. Skvělý humor.“

„Westlake je mistrem v rozvíjení vtipných situací, které dovede do takové dokonalosti, že se budete lámat smíchy a prosit o chvilku nudy.“

Takové recenze doprovázely první díl série o zloději Johnu Dortmunderovi. Autor v napínavém detektivním příběhu, jenž přetéká humorem a komickými situacemi, nedovolí čtenáři ani chvíli se nudit! Vrhněte se spolu s partou zlodějíčků do honu za drahokamem!

Jak neuloupit smaragd

Autor: Donald Westlake
Přeložil: Radoslav Nenadál

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 118×190 mm
ISBN: 978-80-247-5518-2
Doporučená cena: 249 Kč

První díl takzvané dortmunderovské série, pojmenované podle smolařského zlodějíčka Johna Dortmundera, patří k nejznámějším Westlakeovým propojením humoristického a kriminálního žánru. Zdánlivě prostý plán na uloupení vzácného drahokamu se nečekaně zkomplikuje a Dortmunderova parta se musí postupně vloupat do muzea, banky, blázince, vězení a na policejní stanici. Kniha byla v roce 1972 zfilmována jako Ukradený diamant s Robertem Redfordem v hlavní roli.

Knihu Jak neuloupit smaragd vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Ukázka z knihy Jak neuloupit smaragd

Všichni byli rozjaření a šťastní a cítili úlevu. Rozsadili se v kabrioletu a vykládali si vtipy a za chvíli přinesl Kelp karty a začali hrát poker o vysoké sumy napsané na papírcích. Někdy kolem čtvrté řekl Kelp: „Zejtra zajdem pro smaragd a vyzvednem si prachy.“ Greenwood pravil: „No, myslím, že na tom zejtra můžem začít pracovat. Tři karty,“ oznámil Chefwickovi, který rozdával kluky nebo vyšší karty. Všichni ztichli. Dortmunder se zeptal Greenwooda: „Co tím chceš říct, že na tom zejtra můžem začít pracovat?“ Greenwood nervózně pokrčil rameny: „Chm, ono to nebude tak úplně nejjednodušší.“ Dortmunder se zeptal: „Jak to?“ Greenwood si odkašlal. Rozhlédl se po všech s nejistým úsměvem: „Protože já ho schoval na policii.“


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete tyto knihy a mnoho dalších.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSportovní pohádky

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2015

zobrazit info o knizeJá a pan Jones

Lucy, Diamond

Domino, 2015

zobrazit info o knizeNa vrchol K2
Od triumfu k děsivé tragédii

Falvey, Pat – Gyalje, Pemba

Práh

zobrazit info o knizeJak neuloupit smaragd

Westlake, Donald

Cosmopolis, 2015

Napsat komentář