Nekupujte psy od šmejdů!

tovarna
Některým lidem, zdá se, není nic svaté. Takzvaní „šmejdi“ jsou pro peníze schopni zajít hodně daleko, dokonce až k týrání zvířat. Přečtěte si knihu Simony Smithové a vyvarujte se nákupu u podvodníků!

Mimořádně užitečný manuál, který všem, kdo si chtějí pořídit pejska, radí, čeho se mají vyvarovat a jak postupovat při výběru budoucího člena rodiny. Varuje především před technikami, taktikami a postupy komerčních množitelů obchodujících se žádanými psími plemeny. Tito „šmejdi“ množí štěňata v otřesných podmínkách, jež se dají označit jako týrání. Feny rodí jak na běžícím páse dvakrát ročně, a to tak dlouho, dokud neuhynou; štěňatům se nedostává ani minimální, natož pak veterinární péče atd. Autorka uvádí nejčastější lži a polopravdy, jimiž se „šmejdi“ snaží prodat nemocná a jinak neprodejná štěňata nezkušeným zájemcům, bez příkras popisuje praktiky množíren a její příběhy z praxe šokují.

 

Továrna na štěňata

Autorka: Simona Smithová

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 130×174 mm
ISBN: 978-80-242-4857-8
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Továrna na štěňata vydalo nakladatelství Universum.

 

Ukázka z knihy

Pro překupníky, podvodníky a množitele je poměrně snadné opatřit si několik psů na chov, přesněji řečeno fen, které jsou bez ustání kmeny hormony, aby mohly mít štěňata několikrát do roka, a zajistily tak svému „páníčkovi“ více než slušný přivýdělek, který měsíčně sahá až ke statisícům.

Poukazovat na to, v jakých podmínkách jsou tato zvířata chována, je opravdu potřebné, nicméně také téměř bezúčelné, jelikož se o této „problematice“ ví již několik let, nicméně žádná změna dosud nenastala, naopak se tento způsob „výdělku“ nadále rozšiřuje.

Zvířata, která jsou pro tento způsob „chovu a výdělku“ používána, jsou ve většině případů držena v extrémně malém prostoru, kde nemají místo ani na to, aby se otočila. Jakmile množitel zajistí, že se mu do jedné malé klece či do jedné místnosti vejde co nejvíce psů, kteří se budou množit mezi sebou, má zkrátka postaráno o pravidelný příjem. Jaké to s sebou však nese problémy a následky, ho nezajímá.

Nezajímá ho pochopitelně ani to, v jakých podmínkách tito psi žijí, že se nedostanou na čerstvý vzduch, nemohou se jít vyvenčit a celý život rodí štěňata mezi své výkaly, ve kterých také žijí.

Takovéto množitele nebo podvodníky není jednoduché odhalit, obzvláště pokud zacházejí až za hranici trestné činnost, kdy nepodnikají, tedy nemají ani zřízený živnostenský list, a vše dělají „načerno“. Nejenže okrádají stát, protože neodvádějí daně, ale jejich výdělky jsou mnohem vyšší a bez jakýchkoliv limitů – zacházejí tedy do ještě černějšího světa psího pekla. (str. 9–10)

Zaujala vás ukázka? Prolistujte si ji celou!

 

O autorce

Simona Smith se dlouhodobě věnuje problematice spojené s obchodem se psy jak v České republice, tak v zahraničí. Denně spolupracuje s klienty, kteří využívají jejích služeb při výběru nového člena rodiny, aby se nestali další obětí „masového obchodu se zvířaty“, poskytuje pomoc při řešení sporů s podvodnými chovateli či množiteli a pro každého klienta vymýšlí řešení situace na míru, nehledě na to, jak složitým se problém může zdát.
Během své praxe se setkává se stovkami případů prodeje nevhodných štěňat, čelí nemalému počtu množitelů, překupníků nebo podvodných chovatelů a navštěvuje místa, která mnozí z nás považují za nejhorší noční můry. Spolupracuje s desítkami veterinářů a poškozených, aby získala co nejkonkrétnější fakta o „šmejdech v psím světě“ a na tuto problematiku ve velkém upozorňuje. Sama je hrdou majitelkou několika domácích mazlíčků. Chcete-li se dozvědět více, navštivte stránky www.tovarnanastenata.cz.
(Informace o autorce byly čerpány ze stránek internetového knihkupectví bux.cz)


logoUniversumNakladatelství Universum patří do portfolia nakladatelských značek společnosti Euromedia Group, k. s. Pod touto značkou vycházejí překladové i původní encyklopedie, zeměpisné atlasy, slovníky a lexikony, obrazové publikace, naučné knihy z různých oblastí, průvodce a cestopisy.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTovárna na štěňata
aneb Šmejdi v psím světě

Smith, Simona

Universum, 2015

Napsat komentář