Svět plný tajných agentů

spy
Pohlédněte na svět očima utajených jednotek. Co všechno zůstává před zraky obyčejných smrtelníků skryto? Jakých hrůz se lidé dopouštějí, když si myslí, že nejsou sledováni? Vybrali jsme pro vás tituly, od kterých se neodtrhnete.

Všechna tři díla pojí barvitá realita, scény jako vystřižené ze současného dění, rozmanité dálky, v nichž se odehrávají dějové linie, a to nejdůležitější – fakt, že dokud nedočtete, nedáte je z ruky.

 

Těžko uvěřit, že kniha protkaná detailně propracovanými souvislostmi, komplikovanými charaktery postav a popisem cizokrajných zemí je autorovou prvotinou. Přesto si Joakim Zander získal knihou Plavec − jež se okamžitě stala bestsellerem – tisíce čtenářů. Snad proto, že do každého řádku thrilleru vložil své vzpomínky. Vtáhne vás do své vlastní, velmi živé reality. Zander již poskytl i autorská práva k natočení filmu.

Plavec

Hranice mezi státy mizí stejně jako hranice mezi přítelem a nepřítelem, pravdou a lží, minulostí a přítomností.

Začátek osmdesátých let, Damašek. Bezejmenný americký špion opouští své dvouměsíční dítě a nechává ho nejistému osudu. Celý život ho pak tíží vina, míří kamkoliv, kde mu nebezpěčí a stres umožní zapomenout – do Libanonu, Afghánistánu, či do Iráku.
O třicet let později mladá švédská zaměstnankyně Evropského parlamentu Klara Walldéenová narazí se svým bývalým přítelem na citlivé informace o mučení během amerických tajných operací. 

Autor: Joakim Zander
Přeložila: Luisa Robovská

Počet stran: 384
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7491-246-7
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Plavec vydalo nakladatelství Host.

Věřte nám, že stojí za to přečíst si ukázku

Pokud si někdo stále myslí, že bruselská expertokracie je nudná, Zanderův debut Plavec – realistický politicko-špionážní thriller – s konečnou platností dokazuje, že opak je pravda.

– Die Welt

————————————————

Hlava státu. Osud národa je v jeho rukou. Jediným podpisem může rozhodnout o budoucnosti dalších generací. Jaké myšlenky asi probíhají prezidentovi v hlavě, než učiní slavnostní prohlášení při inauguraci… A jakých chyb se mohl dopustit (či snad dopustil?) velký Abraham Lincoln? Steve Berry, jakožto zakladatel organizace History Matters (Jde o dějiny) odkrývá v každém ze svých úspěšných románů nějakou historickou záhadu.

Lincolnův mýtus

Co když prezident Lincoln podepsal dokument, který ohrožuje současnou podobu Spojených států? A co když se ten dokument ocitl v nesprávných rukách?

Září 1861. Není všechno takové, jakým se jeví. Tento záhadný vzkaz a k němu připojené tajemství putovaly od jednoho amerického prezidenta k druhému, až skončily v rukou Abrahama Lincolna. Na pozadí krvavých střetů občanské války se musí Lincoln rozhodnout, jak s třaskavou informací naložit: má zachránit tisíce amerických životů, anebo zabránit tomu, aby se mladý národ nenávratně rozpadl na kusy?

Autor: Steve Berry
Přeložila: Hana Pernicová

Počet stran: 520
Vazba: pevná s přebalem
ISBN: 978-80-7498-057-2
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Lincolnův mýtus vydalo nakladatelství Domino.

Začtěte se –  v ukázce je pro vás připraveno 63 stran!

Každý lid kdekoli na světě, pokud se tak rozhodne a disponuje potřebnou silou má právo povstat, zbavit se stávající vlády a utvořit novou, jež mu lépe vyhovuje. Toto je nejcennější, nejposvátnější právo – právo, které jak doufáme a věříme, změní svět.
– Abraham Lincoln, 12. 1. 1848

 

————————————————

Že na Blízkém východě není bezpečno, je zcela aktuální téma. Falešný agent je kniha plná důmyslných detailů a dokonale vykresluje současnou atmosféru arabského světa. Není divu − jeho autor Alex Berenson opustil slibnou kariéru žurnalisty na výsluní a vepsal do svého díla značnou část zkušeností z praxe. Společně s hlavním hrdinou proto můžete procestovat i zákoutí orientálního světa.

Falešný agent

Do jednoho istanbulského hotelu dorazí varování, že íránské síly mají v úmyslu zabít tamního rezidenta CIA. K vyšetřování je přizván bývalý agent CIA John Wells, než však ve vyšetřování výrazněji pokročí, ukáže se, že tip byl pravdivý. Což znamená, že následující varování ze stejného zdroje bude bráno skutečně velice vážně. A varování to není ledajaké – na loď plující z Dubaje do Spojených států se měla podle něj dostat zásilka s radioaktivním materiálem. Jak riziko vzrůstá a vláda mobilizuje síly, je Wells vyslán na privátní misi s cílem vypátrat pravdu.

Autor: Alex Berenson
Přeložil: Pavel Kaas

Počet stran: 408
Vazba: vázaná
Formát: 132 × 205 mm
ISBN: 978-80-7473-229-4
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Falešný agent vydalo nakladatelství Kniha Zlín.

Pokračování naší ochutnávky naleznete v ukázce nakladatele.

Salome zavřela oči a snila o válce. Ten sen byl černobílý jako filmový týdeník z druhé světové války. vrtulové letouny se stříbřitými trupy shazovaly šňůry bomb a kolem nich vybuchovaly protiletecké granáty. Tanky se vaily troskami a drtily beztvaré kusy kovu a betonu. Vojáci řvali, s napřaženými zbraněmi kličkovali hustým lesem a jeden po druhém umírali.


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete tyto knihy a mnoho dalších.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Měli jste v poslední době v rukách nějaký titul, který jste přečetli jedním dechem?
Napište nám své postřehy v komentářích.

(Zdroj náhledového obrázku: www.flickr.com)

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePlavec

Zander, Joakim

Host, 2015

zobrazit info o knizeLincolnův mýtus

Berry, Steve

Domino, 2015

zobrazit info o knizeFalešný agent

Berenson, Alex

Kniha Zlín, 2015

Napsat komentář