Získejte thriller odhalující Lincolnovo tajemství

Linkolnuv-mytus-perex
Osud celých Spojených států amerických je v sázce. Tajemný dokument a vyšetřování událostí z dávné minulosti by totiž mohly souviset s tím, co se děje právě nyní. Zda tomu tak skutečně je, má za úkol odhalit Cotton Malone. Uspěje v této misi?

Tajemství amerických prezidentů

Co když prezident Lincoln podepsal dokument, který ohrožuje současnou podobu Spojených států? A co když se ten dokument ocitl v nesprávných rukách?

Září 1861. Není všechno takové, jakým se jeví. Tento záhadný vzkaz a k němu připojené tajemství putovaly od jednoho amerického prezidenta k druhému, až skončily v rukou Abrahama Lincolna. Na pozadí krvavých střetů občanské války se musí Lincoln rozhodnout, jak s třaskavou informací naložit: má zachránit tisíce amerických životů, anebo zabránit tomu, aby se mladý národ nenávratně rozpadl na kusy?

Současnost. Vyšetřování dávných událostí z časů občanské války rozpoutá politickou bitvu mezi Bílým domem a vlivným utažským senátorem. Může s tím nějak souviset únos operativce amerického ministerstva spravedlnosti v Dánsku? Onen muž padl do rukou nebezpečného fanatika, který je posedlý božskou vizí, že právě on má uvést v život slova velkého mormonského proroka… Za daných okolností nezbývá šéfce zpravodajské služby nic jiného, než sáhnout po telefonu a zavolat svému bývalému agentovi do Kodaně.

Cotton Malone se znovu vydává na životu nebezpečnou misi, nad níž se vznáší stín dávného Lincolnova tajemství. Přestává být jasné, kdo je přítel a kdo nepřítel. Jisté je jediné: že v sázce je osud Spojených států amerických.

 

Lincolnův mýtus

Autor: Steve Berry

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Hana Pernicová
Série: Cotton Malone
Počet stran: 520
Vazba: pevná
Vydáno: 4/2015
ISBN: 978-80-7498-057-2

Přečtěte si více o knize Lincolnův mýtus, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino. A prolistujte si také ukázku.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst. Už sedmnáct let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

 

Ukázka z knihy

Měl pocit, že se mu všechno bortí pod rukama.
Hrdost, kterou prožíval, když v březnu skládal přísahu jakožto šestnáctý americký prezident, vystřídalo utrpení občanské války. Od Unie se odtrhlo jedenáct států a utvořilo vlastní Konfederaci. Secesionisté zaútočili na pevnost Fort Sumter a tím Lincolna donutili zablokovat všechny jižanské přístavy a pozastavit platnost ústavní záruky habeas corpus, podle níž mohou soudci požadovat okamžité předvedení vězňů a zdůvodnění jejich zatčení. Nasadil proti rebelům unionistickou armádu, ta však utrpěla potupnou porážku u Bull Runu. Ten zdrcující úder ho přesvědčil, že konflikt bude dlouhý a krvavý.
A teď měl na krku Frémonta s jeho pompézním osvobozením otroků.
Svým způsobem generála chápal. Rebelové porazili unionisty na jihu Missouri a postupovali na sever. Frémont se ocitl v obklíčení, neměl dost mužů ani jiných zdrojů. Situace vyžadovala rázné činy, a tak v Missouri vyhlásil stanné právo. Pak to ale přehnal, když nařídil propustit na svobodu všechny otroky rebelů. (str. 13)

 

Vyhrajte knihu Lincolnův mýtus

Od jednoho amerického prezidenta k dalšímu putoval záhadný vzkaz společně s připojeným tajemstvím, až se dostal do rukou Abrahama Lincolna. Jak s touto výbušnou informací naložil a co mají události z roku 1861 společného s těmi současnými? Na to musí přijít Cotton Malone, který je znovu povolán do akce a vydává se na nebezpečnou misi, jež ho může stát i život. Obzvláště, když zanedlouho přestává být jasné, kdo je přítel a kdo nepřítel. Cena za neúspěch je však ještě mnohem vyšší – v rukou bývalého agenta totiž leží osud celých Spojených států amerických.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, ve které mohou tři z vás knihu Lincolnův mýtus vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Lincolnův mýtus
probíhá od 10. do 23. dubna 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Lincolnův mýtus

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLincolnův mýtus

Berry, Steve

Domino, 2015

Získejte thriller odhalující Lincolnovo tajemství - DISKUZE

Počet reakcí: 0
  1. a.k napsal:

    Dobrý den,
    výhra Lincolnův mýtus právě dorazila. Mockrát děkuji, už se těším na čtení.

Napsat komentář