Čtení pro kluky a holky

čtoucí děti - ilustrační
Dobrodružství není nikdy dost. O tom se mohou vaše děti přesvědčit v dnešních tipech, ve kterých jsme nezapomněli na Malého prince, Majdu Čmuchalku, ani tým Tygrů. A pokud vaše dcery dobrodružné knihy zrovna nelákají, i pro ně jsme si připravili pár zajímavých tipů.

Nový stroj Velkého vynálezce se vymkl kontrole, kdo ho zastaví? Vydejte se s Malým princem a Liškou na novou planetu, která je plná kovového šrotu! Komiksovou knihu Malý princ a Planeta polykače známého na motivy příběhů klasika Antoine de Saint-Exupéryho, vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Malý princ a Planeta polykače

Malý princ s Liškou přistáli na nové planetě. Její obyvatelé jsou vynálezci a neustále něco sestrojují – ne vždy úspěšně. K tomu se na zdejším moři dělají stále větší vlny, které ohrožují obyvatelstvo. Může za ně polykač, nejnovější stroj Velkého vynálezce, který se zcela vymkl kontrole a brázdí nazdařbůh oceán. Podaří se Malému princi, Lišce a jejich novým přátelům situaci vyřešit včas?

Přečtěte si více informací o knize Malý princ a Planeta polykače

ukazka-maly-princ

————————————————–

Kdo se zatím neseznámil s klubem Tygrů? Jedná se o skupinku tří kamarádů, kteří zažívají samé dobrodružství! Připoj se k nim a pomoz jim vyřešit další záhadný případ! Knihu Klub Tygrů – Tajemství starého domu autora Thomase C. Breziny vydalo nakladatelství Fragment.

Klub Tygrů – Tajemství starého domu

Biggi, Luk a Patrik náhodou při projížďce na kolech objevují starý dům, o němž kolují podivné zvěsti. Zdá se, že s polorozpadlým domem opravdu něco nehraje. Rozhodnou se, že do domu proniknou. Na stole objevují starou fotografii v rámečku. Jen se jí však dotknou, stane se něco strašného: v pokoji se zjeví přízrak, který jako by je chtěl před něčím varovat.

Přečtěte si více o knize Klub Tygrů – Tajemství starého domu

ukazka-tajemstvi-stareho-domu

————————————————–

 Majda Čmuchalová není jen tak nějaké devítíleté děvče. Se svými kamarádkami tvoří tým detektivní kanceláře Holky Čmuchalky! A teď je čeká další z mnoha velkých případů – záhada přízračného morčete. Knihu pro mladé dívky s názvem Majda Čmuchalová, autorky Kate Pankhurstové, vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Majda Čmuchalová

Paní učitelka v noci na zahradě spatřila ducha svého milovaného morčátka! Majda neváhá ani vteřinu a se svými věrnými kolegyněmi po boku se okamžitě vrhne na vyšetřování. Podaří se povedené trojce Holek Čmuchalek přijít na kloub strašidelné záhadě přízračného morčete?

 

Přečtěte si více o knize Majda Čmuchalová

ukazka-majda-cmuchalova

————————————————–

Jamie je taková normální holka, na věci kolem má svůj názor a protože si některé situace o zapsání prostě říkají, vede si deník. Tentokrát vás zasvětí do chování zvířat a dospělých. Knihu Můj milý deníčku – Jsou dospělí vůbec lidi?, autora Jima Bentona, vydalo nakladatelství Fragment.

Můj milý deníčku – Jsou dospělí vůbec lidi?

Jmenuju se Jamie a vy si myslíte, že už o mně víte všechno. Rozhodně ne, protože můj deník pokračuje. Už jste někdy zkoušeli porovnat chování lidí a zvířat? Je to vážně dooost poučný a člověk pak pochopí fůru věcí. A dobré zprávy nekončí – přijela k nám totiž teta a bude pracovat ve škole. A toho by se teda dalo využít… ;-) 

Přečtěte si více o knize Můj milý deníčku – Jsou dospělí vůbec lidi?

ukazka-muj-mily-denicku-paty-dil

————————————————–

Na rozdíl od Jamie z předchozí knihy má Lena místo deníku notýsek, do kterého si zapisuje své nápady a nejrůznější seznamy, kterými si rovná chaos v hlavě. Jak se vypořádá s rozvodem rodičů a jak zvládne první lásku? Knihu Tajemství Leny Notýskové, autorky Francine Oomenové, vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Tajemství Leny Notýskové

Rodiče se rozvedli a Lena se nechce smířit s jejich novými partnery. Vlastně partnerkami! Nechce jezdit k tátově přítelkyni a hrát si s jejími dětmi. Nechce chápat, proč si máma místo nového přítele našla novou přítelkyni. Přeje si jen, aby všechno bylo zase tak jako dřív. A kdyby si tak ještě mohla vzít domů psa! Jak si Lena poradí se všemi těmi zmatky v hlavě? Nic nejde bez chyb, ale s humorem skoro vše…

Přečtěte si více o knize Tajemství Leny Notýskové

tajemstvi-leny-notyskove


Čtete spolu s vašimi dětmi? Láká vás některá z dnešních knih? Napište nám do diskuze.

Dnešní knihy a i další můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMalý princ a Planeta polykače

Saint-Exupéry, Antoine de

Mladá fronta, 2014

zobrazit info o knizeKlub Tygrů – Tajemství starého domu

Fragment, 2011

zobrazit info o knizeMůj milý deníčku – Jsou dospělí vůbec lidi?

Benton, Jim

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeMajda Čmuchalová 1 – Případ přízračného morčete

Pankhurstová, Kate

Mladá fronta, 2014

zobrazit info o knizeTajemství Leny Notýskové

Oomenová, Francine

Mladá fronta, 2014

Napsat komentář