Příběhy z hvězdné oblohy

noční obloha
Hvězdná obloha fascinuje lidstvo od jeho prvopočátků. Vesmír se stal námětem mnoha dohadů a inspirací pro bezpočet umělců. Dnes vám přinášíme tipy na knihy (nejen) pro děti, jejichž autoři zřejmě kouzlu vesmíru podlehli.

Všechny knihy z dnešních tipů vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Mladá fronta má dobré renomé ve všech oblastech knižní produkce, především v próze a poezii. Kvalitní knižní tituly najdete nejen v tradičních knižních edicích – Kolumbus, Květy poezie, Moderní světová próza, Jednorožec, Ikaros, Lidé a Země a Multiřada, ale i v dalších zajímavých mimoedičních projektech.

 

Malý princ okouzlil mnoho čtenářů především těch dospělých. Nová řada knih inspirovaná tímto slavným příběhem však cílí jednoznačně na dětské čtenáře. V tomto díle se Malý princ dostává na hranatou Gehomovu planetu.

Malý princ a Gehomova planeta

Překlad: Veronika Sysalová
Počet stran: 48
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 210×285
ISBN: 978-80-204-2606-2

Přečtete si více o knize Malý princ a Gehomova planeta.

Gehomova planeta je tak trochu zvláštní  totiž hranatá. Neustále se otáčí kolem své osy, takže lidé musí nepřetržitě chodit, aby nepřepadli do vzduchoprázdna. Otáčení planety způsobuje důmyslný stroj, který sestavil geometr Gehom. Ten však zmizel kdesi v podzemí, a nikdo neví, kde stroj je, takže ho ani nikdo nemůže zastavit. Ještě že je tady Malý princ s Liškou, kteří zase všechno uvedou do pořádku.

Malý princ a Gehomova planetaProlistujte si celou ukázku.

 

––––––––––––––––––––––––

 

Pokud vás první kniha zaujala, bude se vám líbit i ta druhá. Na Gargandově planetě se Malý princ seznámí (krom jiného) i se zvláštními tvory – barbony.

Malý princ a Gargandova planeta

Překlad: Veronika Sysalová

Počet stran: 48
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 210×285
ISBN 978-80-204-2605-5

Přečtěte si více o knize Malý princ a Gargandova planeta.

Thery a Dokan jsou nerozluční kamarádi. Na jejich planetě však nastává velký den, kdy se utkají jako rivalové. Na podivuhodných tvorech zvaných barbonové musí ve velice krátké době zasadit semínka přacích stromů, jejichž kořeny drží planetu pohromadě. Kdo z nich to dokáže, stane se budoucím Gargandem, který se bude i nadále starat o sázení semínek. Vyhraje Thery, nebo Dokan? Kdo se to snaží staré kamarády rozeštvat, aby uvrhl planetu do záhuby? Samozřejmě zlý Had! Další práce pro Malého prince a jeho kamarádku Lišku!

Malý princ a Gargandova planeta

 

––––––––––––––––––––––––

 

Renáta Fučíková je jedna z nejznámějších českých ilustrátorek, věnuje se však i psaní. Ve knize Jakub a hvězdy se můžete podívat, s jakou kreativitou nahlíží na noční oblohu.

Jakub a hvězdy

Autorka a ilustrátorka: Renáta Fučíková

Počet stran: 240
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 245×275
ISBN: 978-80-204-2999-5

Zjistěte více o knize Jakub a hvězdy.

Od nepaměti lidé pozorují hvězdy, seskupují je v souhvězdí, dávají jim jména a vymýšlejí si k nim příběhy. Stejně si v této knize vymýšlejí příběhy i rodiče malého Jakuba, aby mu pomohli rozhodovat se v životě správně. Spisovatelka a ilustrátorka Renáta Fučíková se inspirovala kulturami z celého světa, aby vytvořila zcela novou mytologii vážící se ke dvanácti znamením zvěrokruhu. Každý příběh si vás ihned získá svou magickou atmosférou, krásným jazykem plným barev, chutí i vůní, a nádhernými ilustracemi. A všechny příběhy dohromady ukazují, že jakkoli časově či zeměpisně jsou od sebe lidé vzdáleni, prožívají stále stejné radosti i starosti. Nezapomeňte večer zvednout hlavu a podívat se k nebi. Naši hrdinové – statečná Brí, zbrklý Aplun, šikovný Jákob, krásná Kašape a osm dalších – tam čekají, až si přečtete jejich podivuhodná dobrodružství.

Jakub a hvězdyProlistujte si celou ukázku.


 

Zajímají se vaše děti o vesmír, hvězdy nebo souhvězdí? Napište nám!

Všechny tyto knihy a mnohé další můžete získat v našich aukcích!

Zdroj úvodního obrázku: Flickr (upraveno), licence creative commons

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJakub a hvězdy

Fučíková, Renáta

Mladá fronta, 2014

zobrazit info o knizeMalý princ a Gehomova planeta

Mladá fronta, 2014

zobrazit info o knizeMalý princ a Gargandova planeta

Mladá fronta, 2014

Napsat komentář