Dětské dobrodružství

DetiVeSkole
Do středečních tipů jsme pro vás vybrali tři napínavá vyprávění. Pořádné noční dobrodružství prožijete s Alfrédem, s Eliškou si zahrajete na detektivy a nakonec se s hlavními hrdiny třetího příběhu vydáte na velmi nebezpečné místo…

Co všechno se může stát, když si malé dítě připadá osamělé? To se dozvíte v knize Rádio Zapomenutých. Hlavnímu hrdinovi Alfrédovi chybí někdo, komu by na něm záleželo. Brzy však zjistí, že dětí se stejnými pocity je mnohem víc!

Alfréd žije sám. Na maminku si moc nepamatuje a táta je pořád někde na služební cestě. Připadá si zapomenutý, když tu mu jedné noci kdosi schránkou na dopisy vhodí do bytu teplé ponožky a svačinu. A nebyl by to Alfréd, aby rychle nevypátral, že tajemnou noční doručovatelkou je Amanda, u níž na půdě najde Alfréd později staré zapomenuté rádio. A také zjistí, že rozhodně není zapomenutý sám. K tajnému nočnímu vysílání pro všechny děti, na které nikdo nemyslí, už zbývá jen krok…
Vzrušující vyprávění o tom, co se stane, když se jednoho dne rozhodnete spát jinde než ve vlastní posteli.
Kniha je určena čtenářům od 8 let.
V roce 2020 kniha získala prestižní cenu Finlandia pro děti a mládež a dočkala se i divadelního zpracování.

Rádio Zapomenutých

Autorka: Anja Portin
Ilustrátorka: Anastasia Stročkova
Přeložila: Alžběta Štollová

Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Formát: 172×220 mm
ISBN: 978-80-262-2082-4
Doporučená cena: 449 Kč

Knihu Rádio Zapomenutých vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

 radio_zapomenutych

Prohlédněte si i další ukázky.

O autorce

Anja Portin je známá finská spisovatelka, která píše především knihy pro děti. Vystudovala srovnávací literární vědu a práva na univerzitě v Helsinkách a v Turku. Pracuje jako novinářka a redaktorka.

O ilustrátorce

Anastasia Stročkova vytváří konceptuální ilustrace. Působí na poli tištěné i digitální ilustrace a vytváří nejen novinové, časopisecké a knižní ilustrace včetně obálek, ale i vizuální styly. Její díla byla vybrána na Mezinárodní veletrh dětské knihy v Boloni. Spolupracuje s předními českými vydavatelstvími. Žije a tvoří v Berlíně.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Znáte příběhy o Elišce, které píše Pavlína Jurková? Nyní se můžete začíst do závěrečného dílu! Elišku čeká její první tábor, na kterém si zahraje na detektiva. Co myslíte, co všechno musí detektiv umět?

Ahoj! Kdo mě ještě neznáte, já jsem Eliška a jediné, co mě teď zajímá, jsou prázdniny. Už zítra totiž odjíždím do Jizerských hor na svůj první tábor. Budeme se tam učit všechno, co musí umět a znát pravý detektiv.
Tak hurá za dobrodružstvím! Pro děti od 6 let.

Eliška Detektiv

Autorka: Pavlína Jurková
Ilustrátorka: Eva Chlupíková

Počet stran: 104
Vazba: vázaná
Formát: 160×232 mm
ISBN: 978-80-88268-76-5
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Eliška Detektiv vydalo nakladatelství 65. pole.

Doporučujeme

Přečtěte si i předchozí příběhy o Elišce.

 

Ukázka z knihy

eliska_detektiv

Nezapomeňte se podívat i na další ukázky.

O autorce

Herečka Pavlína Jurková (1977) dělí své umělecké aktivity mezi divadlo, psaní divadelních scénářů a dabing. Spolu s Jarmilou Vlčkovou založila v roce 2006 úspěšné autorské divadlo pro děti Láryfáry. I když obě ženy nemohou být více rozdílné, spojuje je právě láska k oboru a také chuť podnikat a zkoušet nové věci. Viktor a záhadná teta Bobina je jejich první společně napsanou knihou. Po ní následovaly další neméně úspěšné knížky Viktor a případ zmizelého psa či Hra o sen.

Zdroj informací: KnihaProDeti.cz

O ilustrátorce

Eva Chupíková vystudovala Filozofickou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci, kde také žije. V roce 2010 ji oslovila známá a oblíbená autorka dětských knih Daniela Krolupperová s nabídkou ilustrovat její připravovanou knihu Zákeřné keře. Nakladatelství Portál tuto spolupráci umožnilo a titul získal několik ocenění. Od této doby se věnuje ilustraci (často také grafice) dětských knih na plný úvazek a spolupracuje s velkými nakladatelskými domy (Albatros, Euromedia, Portál, IKAR aj.) Ilustracemi doplnila příběhy řady českých a slovenských autorů, např. Petry Braunové, Alžběty Dvořákové, Jolky Krásné, Zuzany Štelbaské, Zuzany Pospíšilové a jiných. Na kontě má také několik vlastních autorských titulů. Zde možno zmínit Můj prázdninový deník (Mladá fronta, 2011), který získal nominaci na ocenění Zlatá stuha 2011. Její autorské knihy oslovují tvořivé a zvídavé dětské čtenáře a nabízí jim možnost zapojit se aktivně do procesu dokončení díla formou interaktivních zábavných činností, jakými můžou být osobní zápisky, kreslení, malování nebo jiné grafické úkoly. Ve své autorské tvorbě rovněž inklinuje k tématům souvisejícím s dějinami, uměním a historickými památkami. Tato, pro děti složitá témata, předkládá graficky poutavou a zábavnou formou. Dále napsala: Čáry máry v kuchyni od jara až do zimyMoje hrady a zámkyMoje rodinné album.
Od roku 2012 vytváří a jako nakladatel také vydává vlastní edici průvodců po českých a moravských památkách, Památky pro děti (www.pamatkyprodeti.cz). Edice čítá přes 70 zpracovaných lokací (hrady, zámky, muzea, města, kostely, kláštery a jiné). Číslované brožované publikace nabízí, co by se dětský návštěvník o objektu mohl dozvědět a také, jak si tyto abstraktní informace představit a formou hry zpracovat. Jedná se tedy o individualizovaný naučný suvenýr určený jak mladším školním, tak i starším dětem. V neposlední řadě – díky názornosti,  jednoduchosti a přehlednosti průvodce – uspokojí rodiče a pedagogy.

Zdroj informací: evachupikova.cz

————————————————

Známá britská autorka knih pro děti Cressida Cowellová, která se proslavila románovou sérií Jak vycvičit draka, si pro své čtenáře připravila novou sérii Kudy do kamkoli. A hlavní hrdiny pošle na velmi nebezpečné místo…

K2 a Izzabird O’Heroovi válčí se svými nevlastními sourozenci Theem a Mabel Smithovými. Veškeré rozmíšky však musí jít stranou, když vesmírný pirát Cyril Chřestýš unese jejich malou sestřičku Annipeck na planetu, kde tečou ohnivé řeky, v džungli číhají strašlivé masožravé rostliny… a potom je tu také Příšera, která nenávidí vše lidské. Aby se na toto nebezpečné místo dostali, musí využít magický dar, který má K2: umí kreslit mapy cizích světů a cest, jež k nim vedou. Každý však má nějaký dar, ať už je to odvaha, schopnost rychle se rozhodovat, nebo laskavá povaha. Během své dobrodružné výpravy je děti využijí všechny – a kdo ví, pokud se jejich mise vydaří, zachrání kromě své sestřičky možná i celý jeden svět.

Kudy do kamkoli

Kudy do kamkoli 1
Autorka a ilustrátorka: Cressida Cowellová
Přeložila: Kateřina Teodosijevová

Počet stran: 464
Vazba: brožovaná
Formát: 145×200 mm
ISBN: 978-80-276-0684-9
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Kudy do kamkoli vydalo nakladatelství Brio.

Ukázka z knihy

kudy_do_kamkoli

Prolistujte si všechny ukázky.

O autorce a ilustrátorce

Cressida Cowellová, britská autorka knih pro děti, se narodila 15. dubna 1966 v Londýně. Navštěvovala školu Keble College v Oxfordu, kde studovala angličtinu, absolvovala školu umění svatého Martina a univerzitu v Brightonu, kde studovala grafický design a ilustraci. Nyní žije v Londýně, kde vychovává spolu se svým manželem Simonem Cowellem dcery Maisie a Clementine a syna Alexandra. Je autorkou mnoha dětských knih, mj. úspěšné dvanáctidílné série Jak vycvičit draka (např. Jak vycvičit draka, Jak se stát pirátem, Jak správně mluvit dracky, Jak zlomit dračí prokletíJak zamotat dračí příběh, Hrdinův atlas smrtících draků, Jak přežít dračí bouři, Jak zlomit dračí srdce, Jak uloupit dračí meč, Jak bojovat s dračím hněvem, Jak uchvátit dračí klenotJak zradit dračího hrdinu), Blue Peter Book Award za rok 2018 oceněnou sérií Kouzelníci z pradávna (Kouzelníci z pradávna, Kouzlo druhé šance, Klepejte třikrát) nebo Nestlé Children’s Book Prize za rok 2006 oceněnou sérií o Emily Brown.

Zdroj informací: Kosmas


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKudy do kamkoli
Kudy do kamkoli 1

Cowellová, Cressida

Brio, 2023

zobrazit info o knizeEliška Detektiv

Jurková, Pavlína

65. pole, 2023

zobrazit info o knizeRádio Zapomenutých

Portin, Anja

Portál, 2023

Napsat komentář