Hity Velkého knižního čtvrtku I. – podzim 2023

hity_velkeho_knizniho_ctvrtka_I_nahledovy
A je to tady! Vypukla oblíbená akce Velký knižní čtvrtek, na kterou se čtenáři mohou těšit vždy na jaře a na podzim. Seznamte se společně s námi s hned sedmi horkými knižními novinkami tří populárních nakladatelů. Letos na podzim se rozhodně nudit nebudete.

logo knizni ctvrtekVelký knižní čtvrtek je úspěšným projektem, který každoročně uvádí nové svěží knihy pro nadcházející čtenářskou sezónu. Jedná se o společnou akci tuzemských nakladatelství a knižní distribuce Kosmas. Organizátoři se inspirovali ve Velké Británii, kde se akce podobného typu s velmi dlouhou tradicí pod názvem „super Thursday“ těší značné oblibě. Připomenout si společně s námi můžete také jarní ročník této čtenářské akce v článku Hity Velkého knižního čtvrtku – jaro 2023.

——————————————–

Nakladatelství Dokořán vzniklo v roce 2001 a dosud vydalo více než 600 titulů, z nichž asi 1/3 tvoří překlady z angličtiny, francouzštiny, němčiny, holandštiny, čínštiny, italštiny, polštiny a ruštiny. Od počátku se zaměřuje na populárně-naučnou a odbornou literaturu s výběrovými přesahy do kvalitní beletrie a poezie. Snaží se vydávat tituly nejen zajímavé, ale i profesionálně vyrobené. Tituly pečlivě posuzuje, zadává renomovaným a odborně zdatným překladatelům, jazykově vybaveným redaktorům, spolupracuje se špičkovými grafiky a tiskárnami. Díky tomu si získali pověst kvalitního nakladatelství.

dokoranVíte, k čemu je např. schopnost plachtit? Že ne? Evoluční biolog Richard Dawkins, autor dnešní první knihy, to ví a rád se o tyto informace podělí se všemi čtenáři. Vychutnat si navíc můžete také ilustrace, které jeho povídaní doprovází.

Asi každý se někdy zasnil, jaké by to bylo roztáhnout křídla a vznést se do vzduchu jako pták. Někteří dobrodruzi tyto sny proměnili ve skutečnost a cestování letadlem nám dnes připadá stejně všední jako jízda vlakem. Ale jak vlastně ptáci létají? A co netopýři nebo motýli? K čemu je některým savcům či plazům schopnost plachtit? A v čem se létající živočichové liší od letadel vyrobených lidmi? Odpovědi na tyto a další otázky hledá ve své knize proslulý evoluční biolog a autor teorie sobeckého genu Richard Dawkins, který čtenáře provází světem létajících tvorů a popisuje odvěké snahy člověka se jim vyrovnat. Od nezávislé evoluce křídel u několika skupin organismů a jiných způsobů, jak se vzepřít gravitaci, zabrousí do historie balónového létání, připomene úspěch bratří Wrightů, vyloží fyzikální principy letu a objasní, proč by lidstvo mělo dobýt vesmír. Jeho čtivý a srozumitelný výklad doprovází poutavé ilustrace Jany Lenzové.

S hlavou v oblacích

Vítězství nad gravitací
Autor: Richard Dawkins
Ilustrace: Jana Lenzová
Přeložil: Pavel Pecháček

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 152×230 mm
ISBN: 978-80-7675-118-7
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu S hlavou v oblacích vydalo nakladatelství Dokořán.

Ukázka z knihy

v oblacich ukazka(1)(1)

K dispozici máte kompletní ukázku.

O autorovi

Richard Dawkins (*1941) je britský zoolog, etolog, evoluční biolog a popularizátor vědy, do roku 2008 byl profesorem na Oxfordské univerzitě, nyní se věnuje převážně publikační činnosti. Jeho práce má obrovský vliv na chápání biologie odbornou veřejností, ale ještě větší je její význam pro to, aby vědě obecně, tedy metodám vědeckého myšlení, porozumělo laické publikum. O tom svědčí mimo jiné i skutečnost, že se pravidelně umisťuje v čele různých žebříčků největších myslitelů či nejvlivnějších vědců, nezřídka na prvním místě. Mezi autorovy nejznámější knihy patří světové bestsellery Sobecký gen (1976, 1989, česky 1998), The Extended Phenotype (1982, 1999), Slepý hodinář (1986, česky 2002), Řeka z ráje (1995, česky 1996), Příběh předka (2004, česky 2008), Boží blud (2006, česky 2009) a Největší show pod Sluncem (2009, česky 2011), s napětím se očekává vydání The Genetic Book of the Dead (Genetická kniha mrtvých, 2024).

Zdroj informací: Velký knižní čtvrtek

————————————————

Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

hostJak dobrou máme paměť? A lze po padesáti letech začít znovu či se vrátit k tomu, co stálo na počátku všeho? Držitelka Nobelovy ceny Annie Ernauxová se ve vlastních vzpomínkách vrací k dívce, kterou bývala. Najde u ní to důležité?

Vzpamatujeme se někdy z ponížení?
V létě roku 1958 přijde osmnáctiletá
Annie Ernauxová na letním táboře v Normandii o panenství. Teprve ve chvíli, kdy ji hlavní vedoucí, se kterým stráví noc, opustí, si Ernauxová uvědomí, že se podřídila jeho vůli a že ve svém smutku zůstává „otrokyní bez pána“. O padesát let později jí dochází, že může uplynulé roky smazat a vrátit se k úvahám o mladé ženě, na niž chtěla zcela zapomenout. A zjistit, že právě u ní, zrazené dívky plné studu a ponížení, ale také dívky, která poznává sebe samu a postupně získává sebedůvěru, se skrývá počátek jejího spisovatelského života. Pomocí nesmazatelných obrazů ze své paměti, fotografií a dopisů psaných v té době přátelům autorka hledá dívku, kterou kdysi byla, v neúprosných návratech mezi včerejškem a dneškem.
Od držitelky Nobelovy ceny za literaturu.

Paměť dívky

Autorka: Annie Ernauxová
Přeložil: Tomáš Havel

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-275-1687-2
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Paměť dívky vydalo nakladatelství Host.

Ukázka z knihy

Zapomněli na ni, stejně jako zapomněli na sebe navzájem poté, co se koncem září rozprchli a vrátili na své lyceum, učitelskou, zdravotní školu, fakultu tělovýchovy a sportu anebo se museli znovu připojit ke kontingentu v Alžírsku. Většina z nich odjížděla s uspokojením, že prázdniny strávila jak z finančního, tak z morálního hlediska přínosně, péčí o děti. Na ni však bezpochyby zapomněli dříve než na ostatní, jako na anomálii, na cosi odporujícího zdravému rozumu, narušujícího řád — jako na cosi bezvýznamného, čím by bylo zbytečné si zahlcovat paměť.

K dispozici máte celou ukázku.

O autorce

Annie Ernauxová (*1940) je jedna z nejvýznamnějších francouzských spisovatelek. Dětství prožila v Normandii, poté vystudovala učitelství a moderní literaturu. Její knihy se ve Francii brzy zařadily mezi současnou klasiku. V roce 2017 získala Cenu Marguerite Yourcenarové za celoživotní dílo a v roce 2022 Nobelovu cenu za literaturu.

Zdroj informací: Host

————————————————

Třicátá léta dvacátého století… Svět se nezadržitelně blíží ke katastrofě v podobě nacistické nadvlády. I přesto lidé hledají lásku…

Láska si nikdy nebere pauzu – ani když svět zešílí.
Jean-Paul Sartre pozval Simone de Beauvoirovou na schůzku a teď čeká sám v kavárně. Henry Miller a Anaďs Ninová se milují v Paříži a občas si zajedou za tichými dny do Clichy. Pablo Picasso kličkuje mezi svou ženou a milenkami a Gottfried Benn musel vstoupit do armády, aby se k němu vrátila poezie. Zatímco všude kypí láska, v Německu se Bertolt Brecht, Thomas Mann a mnozí další rozhodují pro emigraci. Moc uchvacují nacisté. Pálí se knihy. „Zlatá dvacátá“ skončila.
Florian Illies navazuje na své mezinárodně úspěšné knižní fresky roku 1913, onoho „léta jednoho století“, tentokrát se ovšem věnuje celé jedné dekádě, třicátým letům. Svět se nezadržitelně řítí k tragédii, nacisté i fašisté stupňují teror, lidé však stále hledají především lásku a blízkost druhého. Illies vypráví o třicátých letech strhující příběh – nikoli jako o věku katastrofy, nýbrž o všech, kdo nepřestávají milovat.

Láska v časech nenávisti

Kronika citů 1929–1939
Autor: Florian Illies
Přeložil: Tomáš Dimter

Počet stran: 440
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-275-1668-1
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Láska v časech nenávisti vydalo nakladatelství Host.

Ukázka z knihy

V pozdním odpoledni, když zpoza mraků vykoukne berlínské slunce a vrhne své paprsky přímo do Auguststraße, Mascha Kaléko zamžourá a na chvíli se zarazí, aby si vychutnala teplo na kůži. Každodenně končí v práci s úderem šesté, seběhne po schodech z kanceláře Dělnického sociálního úřadu židovských organizací, kde pracuje už pět let, a rozrazí dveře na ulici. Mascha Kaléko, rozená Engelová, tam jen tak stojí. Vyhřívá se, nechá se unášet myšlenkami, zdálky slyší skřípění tramvají, povozy s pivem v ulicích, křik pobíhajících dětí na dvorcích tady v židovské čtvrti kolem Alexanderplatzu i kolportérů hlasitě oznamujících večerní vydání novin.

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

Florian Illies (*1971) vystudoval dějiny umění v Bonnu a Oxfordu. Působil v novinách Frankfurter Allgemeine Zeitung a týdeníku Die Zeit. Od roku 2019 je výkonným ředitelem nakladatelství Rowohlt Verlag. Do povědomí veřejnosti se zapsal knižní reflexí zkušeností vlastní generace Generation Golf. Eine Inspektion (Generace Golf. Inspekce, 2000) a následnými pokračováními, jichž se doposud prodalo přes milion výtisků. Globální úspěch zaznamenal s historickou mozaikou 1913. Léto jednoho století (2012), přeloženou do více než dvaceti jazyků. V roce 2018 na knihu navázal neméně úspěšným pokračováním 1913. Co jsem ještě chtěl vyprávět (česky 2021).

Zdroj informací: Host

————————————————

Nakladatelství Argo vzniklo v roce 1992. Jeho hlavní zásadou je týmová práce, díky níž dokáže seznamovat čtenářskou obec se zajímavými knihami známých autorů. Snaží se také získávat a podporovat talentované autory a kvalitní překladatele. Také díky tomu Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.

argo

Michelle Obamová se jako první dáma jednoznačně zapsala do dějin. V knize, která navazuje na její předchozí memoáry, sdílí moudrost i laskavost, která je jí vlastní.

V inspirativním titulu SVĚTLO V NÁS bývalá první dáma Michelle Obamová navazuje na svůj memoárový bestseller Můj příběh, sdílí praktickou moudrost i účinné strategie pro udržování vnitřní naděje a rovnováhy v dnešním nanejvýš nejistém světě. Na velké životní výzvy možná neexistují prostá řešení ani pádné odpovědi, ale Michelle Obamová věří, že všichni můžeme nalézt a využívat soubor nástrojů, které nám pomohou lépe se vyrovnávat se změnami a zachovat si stabilitu v překotné době. V knize Světlo v nás navazuje se čtenáři otevřený a upřímný dialog a zabývá se otázkami, s nimiž mnozí z nás zápolí: Jak si vybudovat trvalé a upřímné vztahy? Jak objevit sílu a pospolitost i přes rozdílné názory? Jak se vypořádat s pochybnostmi o sobě samých či pocity bezmoci? Co dělat, když už je toho na nás moc? Michelle Obamová nabízí čtenářům nové příběhy a bystré postřehy na téma změn, výzev a moci, včetně svého přesvědčení, že když se rozsvítíme pro ostatní, osvětlíme tím bohatství a potenciál okolního světla, odhalíme hlubší pravdy a nové cesty pokroku. Vychází ze svých zkušeností matky, dcery, manželky, přítelkyně a první dámy a prozrazuje, jaké návyky a principy si vypracovala, aby se úspěšně přizpůsobila změnám a překonala rozmanité překážky – dělí se s námi o získanou moudrost, jež jí pomáhá dál psát „její příběh“. Popisuje ty nejužitečnější praktiky, mezi něž patří například začínat den radostně, nesnižovat se k podlostem a vytvořit si vlastní „společenství kuchyňského stolu“ z důvěryhodných přátel a moudrých lidí. Se svým typickým humorem, otevřeností a porozuměním se také zabývá rasovými, genderovými a dalšími společenskými otázkami, aby čtenářům pomohla překonat obavy, čerpat sílu ze své komunity a nebát se žít.
„Když rozpoznáme vlastní světlo, dokážeme ho použít,“ říká Michelle Obamová. Inspirativní kombinací silných příběhů a užitečných rad Světlo v nás podněcuje konverzace a vede čtenáře k zamyšlení nad vlastním životem a nalezení zdrojů spokojenosti, a také pomáhá navázat smysluplné vztahy v rozbouřeném světě.

Světlo v nás

jak si poradit v nejisté době
Autorka: Michelle Obamová
Přeložila: Michala Marková

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 165×240 mm
ISBN: 978-80-257-4192-4
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Světlo v nás vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

A jakmile nějaký nástroj přestal pomáhat, protože jeho užitečnost přebila síla nemoci, rozhlédli jsme se a našli mu jiný – hůl nahradily francouzské hole, potom motorový invalidní vozík a pak speciálně vybavená dodávka napěchovaná hydraulikou a zvedáky, které mu vynahrazovaly to, co jeho tělo už nezvládalo. Ptáte se, jestli měl tatínek tyhle věci rád nebo jestli si myslel, že řeší jeho problémy? Ani jedno, ani druhé. A jestli je potřeboval? Ano, to rozhodně. Od toho nástroje jsou. Pomáhají nám stát rovně a nekácet se, lépe se sžít s nejistotou. Pomáhají nám vyrovnat se s proudem změn a poradit si, když se nám život vymkne z rukou. A pomáhají nám jít dál, i když v nepohodlí a s obnaženými nervovými vlákny.

Můžete si přečíst kompletní ukázku.

O autorce

Michelle Obamová, dívčím jménem Michelle Lavaughnová-Robinsonová, se narodila roku 1964 v Chicagu. Vyrůstala ve čtvrti South Side, vystudovala sociologii a afroamerická studia na Princetonské univerzitě. Na Harvardově univerzitě posléze získala právnický titul Juris Doctor. V roce 1992 se provdala za Baracka Obamu. Po jeho zvolení prezidentem se stala první dámou Spojených států amerických. Mají dvě dcery, Maliu a Sashu. Bojuje proti chudobě a za lepší vzdělávání, je zastánkyní zdravého životního stylu a stravování. Je považována za vzor sebevědomé ženy a módní ikonu. V současné době žije s rodinou ve Washingtonu.V roce 2019 vyšla její předchozí kniha Můj příběh.

Zdroj informací: Argo

————————————————

Husitská Praha na počátku 15. století a jedna dobrodružná výprava za tajemstvím. Nebude chybět ani trocha filozofie, ale potkáte zde i nějaký ten zločin. Tak do toho!

Jak by vypadalo Jméno růže, kdyby se odehrávalo ve středověké Praze? Vstupte do husitské Prahy v letech 1419–1420. Ondřej z Ježova, novic vyhnaný z kláštera, a jeho ctihodný přítel Petr z Pelhřimova se vydávají na dobrodružnou výpravu za tajemstvím, jehož kořeny sahají hluboko do minulosti vyhlazených francouzských kacířů. Jejich putování středověkou Prahou je provázeno filozofickými disputacemi, ale také zákeřnými nepřáteli a tajemnými vraždami, které jsou součástí apokalyptického běsnění. Tato epická cesta je prostoupena barvitou spletí středověkých znaků, významů a symbolů, které čtenáře provázejí až k překvapivému vyústění. Poslední kacíř je strhující historický román, který vás vtáhne do temného a záhadného světa středověku. Společně s Ondřejem a Petrem se ocitnete uprostřed epického boje mezi vírou a poznáním, plného nebezpečí a vzrušení. Tento fascinující příběh odkrývá zákulisí staré Prahy, kde se proplétají osudy hrdinů s temnými silami a střetávají se prastará tajemství s budoucím osudem. Připravte se na neuvěřitelně dobrodružnou jízdu středověkou Prahou.

Poslední kacíř

román ze středověké Prahy
Autor: Martin Chadima

Počet stran: 624
Vazba: vázaná
Formát: 165×235 mm
ISBN: 978-80-257-4142-9
Doporučená cena: 688 Kč

Knihu Poslední kacíř vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

Na chladnoucí ňadra položil vrah růži, z prstů pravé ruky odřezal nebožačce bříška a poté, co jí sundal střevíce, rozdrásal jí chodila nožem. Nedosti na tom, člověk, který spáchal tento ohavný čin, uřízl mrtvé několik pramenů vlasů a ořezal nehty na rukou i na nohou. Vlasy i nehty vložil do kousku látky, ten převázal provázkem a takto vzniklý váček vložil mrtvé do úst. Mrtvola nebohé mladé vdovy byla řádně zaopatřena knězem z kostela svatého Apolináře a pohřbena na nedalekém hřbitově do posvěcené půdy.

K dispozici je i kompletní ukázka.

O autorovi

Martin Chadima (*1970) je středoškolský a vysokoškolský pedagog a duchovní Církve československé husitské. Dosud se věnoval převážně odborným historickým publikacím, např. Mistr Jan Hus: Člověk, teolog, mučedník (2014), Mistr Jeroným Pražský: Příběh středověkého intelektuála (2016), Tomáš Garrigue Masaryk a náboženství (2021). Dlouhodobě spolupracoval s Českým rozhlasem (např. pořad Kořeny) i s Českou televizí jako autor námětu či scénáře celé řady pořadů s duchovní či historickou tematikou.

Zdroj informací: Argo

————————————————

V předposlední knize nás čeká zajímavý příběh. Dvě dívky, jedno přátelství a doba, kdy jsou slyšet především hlasy mužů a nikoliv žen…

Říkali jí Dareba a nikomu se nelíbila. Vyslovit její jméno nosilo smůlu. Byla to čarodějnice, jedna z těch, co na člověka přivolají dech smrti. Měla v sobě ďábla a já jsem s ní nesměla mluvit. Příběh přátelství dvou dívek, Francesky, která pochází z měšťanské rodiny, a Maddaleny/Dareby, jež v očích obyvatel vesnice představuje jakousi smůlonošku. Jsme v severní Itálii v období fašismu a italsko-etiopské války, kde platí pouze hlasy a názory „silných mužů“. Francescu fascinuje Maddalenina nespoutanost, dryáčnictví, a touží se připojit k její partě. Je jí čím dál víc jasné, že útlak a nespravedlnost vládne nejen jejímu životu, ale je podstatou fašistického režimu, ve kterém vyrůstá. Když je Dareba obviněna z vraždy mladého muže, musí se poprvé postavit světu dospělých, aby dokázala svou nevinu.

Strhující román o dívčím dospívání na pozadí provincie v Pádské nížině, kde vládne kontrola, sexismus a násilí fašismu.

Dareba

Autorka: Beatrice Salvioni
Přeložila: Alice Flemrová

Počet stran: 238
Vazba: vázaná
Formát: 142×210 mm
ISBN: 978-80-257-4184-9
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Dareba vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

Skutálely jsme tělo do vody, dotáhly ho až k jednomu mostnímu pilíři a nechaly ho schoulené u zdi, ze které prosakovala vlhkost. Mělo ohnuté lokty, ztuhlé prsty a pusu dokořán. V jeho tváři už nebylo nic, co by připomínalo mladíka, jímž býval: elegantního a drzého, v dlouhých kalhotách s ostrými puky, s odznakem s liktorským svazkem a trikolorou, mladíka, který si uhlazoval vlasy hřebenem z želvoviny a se smíchem opakoval: „Vy jste nicky.“

Můžete si přečíst celou ukázku.

O autorce

Beatrice Salvioni (*1995) vystudovala moderní filologii na Katolické univerzitě v Miláně. Poté se zapsala na prestižní školu tvůrčího psaní Holden (kterou mimo jiné spoluzaložil známý italský spisovatel Alessandro Baricco) v Turíně. Od začátku studia vynikala svým talentem. V roce 2021 obdržela cenu Itala Calvina a cenu Premio Raduga za nejlepší povídku. V mladí se věnovala historickému šermu. Říká, že když jí bylo devět let, dala si do batohu ponožky a jablečný džus a utekla z domu za dobrodružstvím. Doběhla jen k domovní bráně, pak se vrátila, a od té doby píše příběhy.

Zdroj informací: Argo

————————————————

Chtěli byste se kamarádit s ledním medvědem? April, hrdinka dnes posledního knižního příběhu, má štěstí, že se jí to podaří. Kdo by se v jedenácti letech nadál takového životního dobrodružství!

Bestsellerový příběh o přátelství dívky a ledního medvěda. Přeloženo do 24 jazyků.
Představte si, že se skamarádíte s ledním medvědem. Zdá se vám to nemožné? Tak si přečtěte Posledního medvěda.

Na Medvědím ostrově v souostroví Špicberky už dnes kvůli měnícímu se klimatu žádný lední medvěd nežije. To aspoň tvrdí malé April její ovdovělý tatínek, klimatolog, kterého výzkum i s dcerou zavede na vědeckou stanici daleko za polárním kruhem. Jenže April tam jednoho ledního medvěda přece jen zahlédne. Je zraněný, vyhublý a dočista osamělý. Holčička se rozhodne, že mu pomůže. Začíná tak největší dobrodružství jejího života… Dojemný příběh ukazuje, že každý bez ohledu na věk a sílu může vykonat velké činy a přispět k záchraně života na naší planetě. Kniha získala Blue Peter Book Award a Waterstones Children’s Book Prize. Dostala se také do užší nominace na dětskou knihu roku v soutěži o British Book Awards a o Indie Book Awards. Ilustrátor Levi Pinfold je držitelem prestižní Kate Greenaway Medal.

Poslední medvěd

příběh o přátelství dívky a ledního medvěda
Autorka: Hannah Goldová
Ilustroval: Levi Pinfold
Přeložila: Anežka Dudková

Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-257-4201-3
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Poslední medvěd vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

Všichni ovšem její nadšení nesdíleli. Babička Jabloňka jim volala nejmíň třikrát denně, aby jim sdělila, jaká je to zbrklost. Vždyť tam mrzne, pobřeží bičují obrovité vlny, žijí tam zabijáčtí mroži s ostrými kly, jak viděla v jednom dokumentu Davida Attenborougha, a vůbec, je to nebezpečné, není tam nemocnice, praktický lékař ani žádná jiná pomoc, kdyby se octli v nebezpečí! Pro jedenáctiletou dívku se to prostě nehodí, tvrdila.

K dispozici je také kompletní ukázka.

O autorce

Hannah Goldová je britská spisovatelka a vyrůstala v rodině, v níž knihy, zvířata a příroda byly pevnou součástí života. Vystudovala scenáristiku na univerzitě a poté pracovala ve filmové a divadelní branži. Nyní žije v hrabství Lincolnshire na východě Anglie a věnuje se psaní knih, které reflektují její lásku k přírodě a naší planetě.

Zdroj informací: Argo

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeS hlavou v oblacích
Vítězství nad gravitací

Dawkins, Richard

Dokořán, 2023

zobrazit info o knizePaměť dívky

Ernauxová, Annie

Host, 2023

zobrazit info o knizeLáska v časech nenávisti
Kronika citů 1929–1939

Illies, Florian

Host, 2023

zobrazit info o knizeSvětlo v nás
Jak si poradit v nejisté době

Obamová, Michelle

Argo, 2023

zobrazit info o knizePoslední kacíř

Chadima, Martin

Argo, 2023

zobrazit info o knizeDareba

Salvioni, Beatrice

Argo, 2023

zobrazit info o knizePoslední medvěd

Goldová, Hannah

Argo, 2023

Napsat komentář