Dobrodružné čtení pro malé i velké

deti-si-ctou
Máte rádi dobrodružné příběhy? Pak dnešní knižní tipy osloví právě vás. Budete sledovat, jak parta druháků vyřeší záhadu opuštěného hradu, a kočičí bojovnice odhalí zloděje sýrů. Dále zjistíte, jak normalizace ovlivnila i život dětí a jaká úskalí se pojí se sdílením informací na sociálních sítích.

Jste přesvědčeni, že strašidla neexistují? Proč se ale na opuštěném hradu ozývají různé děsivé zvuky? To zjistíte v knize Petry Martiškové!

Nad Lhotou se hrozivě tyčí opuštěný hrad, který je opředený strašidelnou legendou. Ozývají se z něho děsivé zvuky a v oknech se mihotají světla. Opravdu tam straší? A podaří se Klárce, Jankovi a druhákům přijít téhle záhadě na kloub?

Třída špiónů

Záhada strašidelného hradu
Autorka: Petra Martišková
Ilustrátorka: Marie Koželuhová

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 167×215 mm
ISBN: 978-80-271-3922-4
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Třída špiónů vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

trida_spionu_zahada_strasidelneho_hradu_ukazka

Podívejte se na celou ukázku.

O autorce

Petra Martišková se narodila 5. března 1977 v Chomutově, vystudovala Gymnázium v Kadani a později tamtéž i nástavbové studium obchodní akademie. Příběhy a knížky miluje od svého dětství. Přečetla téměř celou knihovnu, a když už měla pocit, že nemá co dál číst, začala si osnovat v hlavě příběhy své vlastní. Odtud už byl jen krůček k tomu, aby je hodila na papír. Ty první, nezralé a nevinné, psané na starém psacím stroji, má schované dodnes. V roce 2006 jí vyšla první kniha pod jménem Petra Makoliová. O rok později se objevila na pultech knihkupectví kniha Láska z konce světa. Mezi její další knihy patří Léto na vodě a Léto na maximum, HejkalkaStrašidlo z 2. B o VánocíchO Rozárce Čarodějné a zlobivém PepíkoviDorotka na táboře či Nepovedené kouzlo: Emilka a ztracená škola. V profesním životě se věnuje práci šéfredaktorky internetového magazínu pro ženy, účetnictví a lektorování dospělých. Ve svém volném čase ráda čte, sportuje, chodí na procházky se svými dvěma psy, vede taneční kroužek pro děti, cestuje, tvoří, tančí a hraje na kytaru. Ráda také jezdí se svými knížkami za dětmi na besedy. Více o ní se dozvíte na jejím blogu.

Zdroj informací: nakladatelství bambook

O ilustrátorce

Marie Koželuhová je grafička a ilustrátorka. Vystudovala Výtvarnou školu Václava Hollara. Užité grafice se věnuje víc jak dvacet pět let. Vytvořila již desítky publikací nejen pro děti, ale i pro dospělé. Je autorkou mnoha zajímavých projektů. Navrhuje design všeho, co si jen dokážete představit. Poskytuje konzultace ohledně kreslení, grafiky či modelování žákům i studentům. Ráda poznává nová místa, kde čerpá inspiraci. Je pravidelným účastníkem kurzů rychlořezby motorovou pilou. Ve volném čase vytváří sochy a maluje obrazy.

Zdroj informací: nakladatelství bambook 

————————————————

Oblíbili jste si vyprávění o kočce s nindžovským výcvikem, které napsal Dermot O’Leary? Pak si nenechte ujít její další dobrodružství. Tentokrát bude kočka Toto společně s přáteli pátrat po zloději sýrů.

Hola hej! Moje famózní kočičí bojovnice Toto se vrací, aby lumpům vyprášila kožich!

Mňauvajs! Stalo se něco hrozného – někdo ukradl všechen sýr na světě. Vydejte se s Toto, jejím bráchou Stříbrňákem a jejich nejlepším kámošem Kočkáčem na tajnou misi a zachraňte situaci. Toto bude muset zapojit veškeré nindžovské dovednosti, aby hrozivému sýrovému zloději zatnula tipec…

Toto – Kočičí nindža a sýrová loupež století

Toto – kočičí nindža 2
Autor: Dermot O’Leary
Ilustrátor: Nick East
Přeložil: Vojtěch Ettler

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-276-0695-5
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Toto – Kočičí nindža a sýrová loupež století vydalo nakladatelství Brio.

Doporučujeme

Přečtěte si také první díl o kočičí bojovnici:

Ukázka z knihy

kocici_nindza_2_ukazka

Nezapomeňte si prohlédnout i další ukázky.

O autorovi

Dermot O’Leary je anglický hlasatel, který v současné době pracuje pro ITV a BBC Radio 2. Proslavil se především jako moderátor X Factor na ITV.

O ilustrátorovi

Nick East je ilustrátorem bestselleru Toto – kočičí nindža a také série Goodnight Digger a Knock Knock. Jeho první ilustrovaná kniha vyšla v létě 2019 –Agent Weasel and the Fiendish Fox Gang. Už jako dítě plnil skicáky svéráznými postavami. Žije nedaleko Yorku se svou ženou a dvěma dětmi, a když zrovna nepíše a nekreslí, potuluje se po venkově s batohem na zádech.

Zdroj informací: amazon.com

————————————————

Eva Papoušková napsala příběh inspirovaný skutečností, který zasadila do sedmdesátých let minulého století. Vypráví o třech kamarádech – dvou dívkách a jednom chlapci. Jak tehdejší politická situace ovlivnila jejich přátelství?

Od autorky bestselleru Kosprd a Telecí, oceněného Zlatou stuhou.
Příběh o jednom velkém pokrevním sourozenectví .

Začíná školní rok. Na brněnském Staráku zasednou v první třídě do jedné lavice dvě holky. Obě se jmenují Eva. Černovlasá miluje apačského náčelníka Vinnetoua, zrzka zase Pipi Dlouhou punčochu. A přesně tak si začnou říkat: Vinnetou a Pipi. Jejich nová jména voní dobrodružstvími, která přebijí i normalizační šeď kolem. Píšou se totiž sedmdesátá léta minulého století, „těžkej totáč“. Ve škole se nesmí říkat, co se říká doma. Ví to i jejich spolužák a kamarád Karel, který tajně miluje Pipi. Všichni tři vyrážejí na výpravy, v nichž jde o čest i slávu, o záchranu indiánů i koní. Vydávají noviny Rudý šíp a říkají v nich pravdu. Bojují s učitelkou, která má nervy nadranc, s třídním sígrem i se školníkem. Trojice tuší, že největší sílu mají sny a láska. Přetrvají, i když vás rozdělí oceán…

Dnes nepůjdeš do školy

Autorka: Eva Papoušková
Ilustrátorka: Galina Miklínová

Počet stran: 118
Vazba: vázaná
Formát: 160×200 mm
ISBN: 978-80-257-4100-9
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Dnes nepůjdeš do školy vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

dnes_nepujdes_do_skoly_ukazka

Prolistujte si celou ukázku.

O autorce

Eva Papoušková (*1969 v Brně) studovala anglistiku na Masarykově univerzitě v Brně, později vystudovala FAMU, obor Filmová a televizní scenáristika a dramaturgie. Po škole překládala a věnovala se psaní, je autorkou knih pro děti jako Kosprd a Telecí (2013), Cestování s velrybou (2014), Vombat Jirka (2016), Vombat Jirka je statečný (2019) a Vombat Jirka zachraňuje (2021), Cílovníci (2018) nebo Sára Kalamita (2021). Za knihu Kosprd a Telecí získala Zlatou stuhu i cenu SUK – Čteme všichni. Napsala scénář k pohádce Řád saténových mašlí a večerníčku O Kanafáskovi. Je autorkou scénářů i k několika televizním seriálům, např. k Pojišťovně štěstí, a televizním či celovečerním filmům.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

O ilustrátorce

Galina Miklínová je ilustrátorka a výtvarnice, režisérka i scenáristka animovaných filmů. Dlouhodobě spolupracovala s Pavlem Šrutem. Společně vytvořili např. knihy Pavouček Pája, Veliký tůdle, Příšerky a příšeři nebo trojdílnou sérii Lichožrouti. Ilustrovala knihy Evy Papouškové, Aleny Mornštajnové, Petra Stančíka a jiných autorů. Pro ČT natočila autorský večerníček O Kanafáskovi. Za svou tvorbu získala mnoho tuzemských i mezinárodních ocenění.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

————————————————

Lena Valenová na vyprávění o třech dospívajících středoškolačkách ukazuje, jak moc sociální sítě mohou ovlivnit soukromý život. A pozor: příběh je interaktivní, zapojíte se do něj i vy!

Nakolik můžeme zůstat sami sebou, když denně sdílíme svůj soukromý život online? Za každým profilem se skrývá bytost plná nadějí, tužeb a snů. Tina, Marta a Anet jsou středoškolačky na prahu dospělosti. Každá je v něčem výjimečná. Tina miluje společenský tanec, Marta je hvězdou atletického oddílu a Anet se připravuje na studium klavíru. Jak s jejich světem zamává účast ve vysoce sledované soutěži? O tom rozhodneš i ty.

Cool Girl!

Autorka: Lena Valenová

Počet stran: 408
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7691-158-1
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Cool Girl! vydalo nakladatelství Pointa.

Ukázka z knihy

cool_girl_ukazka (1)

Nezapomeňte si přečíst celou ukázku.

O autorce

Na otázku, čím bys chtěla být, až budeš velká, už jako osmiletá odpovídala Lena Valenová: „Spisovatelkou.“ Svoji první knížku, vlastnoručně svázanou pomocí jehly a nitě, napsala v deseti letech. Dnes je autorkou čtyřdílné YA série Moře nálezů a ztrát. Kromě knih píše i dva blogy. O psaní, cestování a o svém současném životě v New Yorku. Je také vášnivou amatérskou fotografkou.

Zdroj informací: nakladatelství Pointa


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTřída špiónů
Záhada strašidelného hradu

Martišková, Petra

bambook, 2023

zobrazit info o knizeToto – Kočičí nindža a sýrová loupež století
Toto – kočičí nindža 2

O'Leary, Dermot

Brio, 2023

zobrazit info o knizeDnes nepůjdeš do školy

Papoušková, Eva

Argo, 2023

zobrazit info o knizeCool Girl!

Valenová, Lena

Pointa, 2023

Napsat komentář