Pohádky pro malé i velké

děti čtení Flicker
Dnešní knižní tipy se nesou ve znamení pohádek, které si užijí malí i velcí čtenáři. Těšit se můžete na legendární dvojici Toma a Jerryho, kočku s nindžovským výcvikem jménem Toto, další příběh lišky Šišky, dobrodružné vyprávění o holčice Agátce a na návrat do světa muminků.

Kocour Tom a myšák Jerry – toť nestárnoucí hrdinové, kteří dokáží pobavit děti i dospělé. Což dobře ví i Benjamin Bird, autor leporela V téhle knížce se schovává myš. Podaří se Tomovi otravného myšáka konečně dopadnout?

V tomhle úžasném interaktivním leporelu se malý čtenář stane hlavním hrdinou příběhu. Samozřejmě společně s populární kreslenou dvojicí… Zapřisáhlí nepřátelé kocour Tom a myšák Jerry vtáhnou a zapojí děti přímo do dění!
Na stránkách téhle kouzelné obrázkové knížky budou s Tomem pronásledovat „tu otravnou myš“ Jerryho.
Jak tohle jenom dopadne?

V téhle knížce se schovává MYŠ

Tom & Jerry
Autor a ilustrátor: Benjamin Bird
Přeložil: Petr Čáp

Počet stran: 18
Vazba: vázaná
Formát: 150×135 mm
ISBN: 978-80-7677-083-6

Knihu V téhle knížce se schovává MYŠ vydalo nakladatelství Ella&Max.

Ukázka z knihy

tom-jerry-v-tehle-knizce-se-schovava-mys-ukazka-_1_

Prohlédněte si i další ukázky.

O autorovi a ilustrátorovi

Benjamin Bird je editor dětských knih a také spisovatel. Napsal knihy o některých dnes nejoblíbenějších postavách – včetně Batmana, Supermana, Wonder Woman, Scooby-Doo, Toma a Jerryho a mnoha dalších.

Zdroj informací: capstonepub.com

————————————————

Dermot O’Leary napsal příběh o kočce s nindžovským výcvikem: Toto – kočičí nindža a kobra na útěku! Prožijte společně s Totem jeho první dobrodružství. Pokud se vám kniha bude líbit, můžete se těšit i na pokračování.

Čauky mňauky! Jdete akorát včas. Budu vám vyprávět o své kočce. Tohle je Toto a je přímo famózní!
Ale nejde o žádnou obyčejnou chlupatou kouli, přátelé. Je skoro slepá, má NINDŽOVSKÝ VÝCVIK a v noci spolu se svým oprsklým bráchou Stříbrňákem zažívá fantastická dobrodružství. Chcete se k nim přidat na jejich první vzrušující výpravu? Hrozivá kobra královská vzala roha a Toto bude muset napnout všechny síly, aby ji dopadla…
Příjemnou zábavu!

Toto – kočičí nindža a kobra na útěku

Toto – kočičí nindža 1
Autor: Dermot O’Leary
Ilustrátor: Nick East
Přeložil: Vojtěch Ettler

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-276-0694-8

Knihu Toto – kočičí nindža a kobra na útěku vydalo nakladatelství Brio.

Ukázka z knihy

TOTO-kocici-nindza-ukazka

Nezapomeňte si prohlédnout i další ukázky.

O autorovi

Dermot O’Leary je anglický hlasatel, který v současné době pracuje pro ITV a BBC Radio 2. Proslavil se především jako moderátor X Factor na ITV.

O ilustrátorovi

Nick East je ilustrátorem bestselleru Toto – kočičí nindža a také série Goodnight Digger a Knock Knock. Jeho první ilustrovaná kniha vyšla v létě 2019 –Agent Weasel and the Fiendish Fox Gang. Už jako dítě plnil skicáky svéráznými postavami. Žije nedaleko Yorku se svou ženou a dvěma dětmi, a když zrovna nepíše a nekreslí, potuluje se po venkově s batohem na zádech.

Zdroj informací: amazon.com

————————————————

Oblíbili jste si lišku Šišku z příběhů od Ivy Geckové? Nyní společně s ní můžete prožít další dobrodružství! Tentokrát se Šiška společně s Adélkou vydá do cukrárny.

Dnes je Den dětí a Adélka s maminkou a tatínkem jdou do cukrárny, aby svátek pořádně oslavili. Je tady tolik dobrot! Příjemné odpoledne v cukrárně ale končí a na děti ještě čeká na náměstí program plný soutěží. Adélka spěchá, aby vše stihla, také paní cukrářka už zamyká a obchod je prázdný…
A jéje! Už je to tu zase! Na lišku Šišku se opět zapomnělo a ta si teď v cukrárně musí poradit sama.
Jedí lišky dorty? A pijí horkou čokoládu, nebo kafíčko? Všechno se dozvíte, když se začtete do třetího dobrodružství oblíbené lišky Šišky.

Liška Šiška v cukrárně

Autorka: Iva Gecková
Ilustrátorka: Marie Nováčková

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 164×220 mm
ISBN: 978-80-271-3228-7

Knihu Liška Šiška v cukrárně vydalo nakladatelství bambook.

Doporučujeme

Nenechte si ujít ani další příběhy lišky Šišky:

 

Ukázka z knihy

 liska_siska_v_cukrarne_ukazka

Dočtěte si celou ukázku.

O autorce

Iva Gecková pochází z jihočeského Písku, kde vystudovala obchodní akademii. Po studiu dlouhou dobu pracovala ve státní správě a při třetí mateřské dovolené se konečně začala naplno věnovat svému koníčku – psaní. Pro Český rozhlas napsala několik pohádek, jejichž knižní vydání se chystá. Se svojí velkou rodinou žije v Lysé nad Labem. Napsala knihu Florentýna a kouzelná knihaČertí babičkaJak to chodí v psí školce či Štěpán Kobliha není žádná bábovkaOsel SiprdKamarádi ze záhrobí a Jak to bylo s panem Vlkem. Více informací o autorce naleznete na jejím webu.

Zdroj informací: nakladatelství bambook

O ilustrátorce

Marie Nováčková ilustrovala také např. knihy O Rozárce Čarodějné a zlobivém Pepíkovi či Ilustrovaný atlas světa pro malé cestovatele.

————————————————

Autorem příběhu o dívce Agátě, která hledá štěstí, je Cédric Philippe. Přečtěte si knihu Lov na čtyřlístky, kde se sny mísí s realitou.

Byli jste někdy přesvědčeni, že vyhrajete stíráním losu nebo tažením karty z hromádky? Cítili jste krále na vrcholu balíčku, přísahali, že číslo vyškrábané lžičkou vyhraje cenu? V tu chvíli z vás vyzařuje oheň, důvěra: tisíc třpytek štěstí držíte na dosah ruky. Kdo ale zapaluje tento oheň, kdo rozsévá tyto třpytky?
Aby zachránila svého strýce, Agáta vyráží hledat štěstí. V srdci divoké zahrady plné očí a tajemství se setkává s liškou a létající rybou, které ji provázejí ve světě, kde sny a realita jsou jedním. Kdo ví, co se stane, když otevřete ty nejmenší dveře? Mějte oči otevřené: hledat znamená vytvořit si vlastní štěstí. Agátino dobrodružství je románem i vizuálním hledáním. Bohaté černobílé ilustrace zprostředkovávají tajemnou a přitažlivou atmosféru.

Lov na čtyřlístky

Autor a ilustrátor: Cédric Philippe
Přeložil: Tomáš Havel

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 150×225 mm
ISBN: 978-80-7530-395-0

Knihu Lov na čtyřlístky vydalo nakladatelství Malvern.

O autorovi a ilustrátorovi

Cédric Philippe je spisovatel, ilustrátor a animátor. Pracuje pro vydavatelský a filmový průmysl, tvoří hry a vede workshopy pro děti i dospělé.

Zdroj informací: cedricphilippe.com

————————————————

Máte rádi muminky – bílá a chlupatá zvířátka s velkými čenichy? Pak vás určitě potěší muminí komiksy Larse Janssona.

Už je to tady, přinášíme česky doposud nevydané muminí komiksy! Druhý muminí omnibus obsahuje stripy od Larse Janssona. Od roku 1960 předala Tove pochodeň svému bratrovi, aby se mohla věnovat jiným uměleckým projektům. V době svého největšího rozmachu vycházel Muminek ve více než 40 zemích a přibližně ve 120 novinách. Denně jej četlo přes 20 milionů čtenářů, což z něj činí nejúspěšnější finský komiks všech dob. Nádavkem se s vámi Sophia Janssonová, Larsova dcera a kreativní ředitelka a předsedkyně představenstva společnosti Moomin Characters, podělí o své vzpomínky na vyrůstání ve světě muminků.

Muminek omnibus II

Autor a ilustrátor: Lars Jansson
Přeložili: Luboš Trávníček a Libuše Trávníčková

Počet stran: 448
Vazba: vázaná
Formát: 225×315 mm
ISBN: 978-80-257-3958-7

Knihu Muminek omnibus II vydalo nakladatelství Argo.

Doporučujeme

Nezapomeňte si přečíst i první díl muminích komiksů:

Ukázka z knihy

muminek_ukazka

Prolistujte si celou ukázku.

O autorovi a ilustrátorovi

Lars Fredrik Jansson byl finský spisovatel a karikaturista.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeV téhle knížce se schovává MYŠ
Tom & Jerry

Bird, Benjamin

EllaaMax, 2022

zobrazit info o knizeToto – kočičí nindža a kobra na útěku
Toto – kočičí nindža 1

O'Leary, Dermot

Brio, 2023

zobrazit info o knizeLiška Šiška v cukrárně

Gecková, Iva

bambook, 2022

zobrazit info o knizeLov na čtyřlístky

Philippe, Cédric

Malvern, 2022

zobrazit info o knizeMuminek omnibus II

Jansson, Lars

Argo, 2022

Napsat komentář