Putování za pohádkou

Pohadky
Vydejte se na kouzelnou cestu napříč světem za pohádkovým dobrodružstvím. Pohádky se přece nikdy neomrzí! Ať už ty krátké a vtipné, nebo delší s ilustracemi. Nechybí v nich ani nadpřirozené bytosti, od skřítků a víl přes obry a trolly až po mořské nestvůry.

Krátké, vtipné, ilustrované a hlavně hravé! Takové jsou pohádky, které ocení nejen malé děti, ale i jejich rodiče. Vychází ze situací, které zažívají maminky a tatínkové každý den se svými ratolestmi.

Proč měl špaček špatný den? Co dovede králíček nejlépe? A co říkal děda slon? Krátké pohádky pro nejmenší vycházejí z běžných situací, které rodiče se svými dětmi zažívají dnes a denně. Berou si na paškál dětské nešvary, schválnosti, rodičovská „moudra“ a taky trochu dětskou upřímnost, která dokáže i nepříjemné věci podat úsměvně. Pohádky ve formě literární anekdoty jsou krátké, vtipné, a to pro děti i pro dospělé.
Kniha je určena dětem od 2 let.

Ukázka z knihy

Male pohadky pro male deti

Malé pohádky pro malé děti

Autor: Jiří Kahoun
Ilustrátorka: Lucie Dvořáková

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 200×228 mm
ISBN: 978-80-262-1802-9
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Malé pohádky pro malé děti vydalo nakladatelství Portál, kde najdete další ukázky.

O tvůrcích

Jiří Kahoun je autor mnoha dětských knížek (Legrační dům, O létajících strojích a další) a tvůrcem večerníčkových příběhů. Mimo jiné vytvořil úspěšný seriál Příběhy včelích medvídků.
Lucie Dvořáková je známá česká ilustrátorka dětských knih. Vedle knižní tvorby spolupracuje i s Českou televizí, například jako animátorka dětských Večerníčků, nebo v pořadu Čtení do ouška. V Portále vyšla řada knih s jejími ilustracemi, například Sněhová víla nebo Modrá hodina.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Skřítek Vltavínek se společně s vílou Vltavěnkou vydá po proudu Vltavy, aby dobře poznal řeku, o kterou bude pečovat. Čeká je velké dobrodružství, při kterém zjistí celou řadu zeměpisných zajímavostí a úsloví o vodě.

Myslíte si, že v řece žijí jen ryby a vodníci? Samá voda. Bydlí tam také vodní skřítci. Například ve Vltavě žije malý Vltavínek, který už vyrostl jako z vody a musí se naučit, jak o svou řeku pečovat.
Spolu s vílou Vltavěnkou, která je v řece jako ryba ve vodě, putují po proudu Vltavy a poznávají zajímavá místa. Čeká je zkrátka velké dobrodružství. Podaří se jim dojít až k soutoku s Labem, i když jim často poteče do bot?
Není třeba kalit vodu, začtěte se do příběhu plného kouzel, zeměpisných zajímavostí a úsloví o vodě. Dozvíte se také, s čím se na řece můžete setkat. Ale pozor! Čas při čtení vám uteče jako voda.

Ukázka z knihy

Na Šumavě, na úpatí Černé hory, se kdysi zrodil malý pramínek, který měl za úkol sílit a poskytnout domov nejen vodním živočichům, ale také vodním bytostem. Mimo jiné i skřítkovi Vltavínkovi. Myslíte si, že ve vodě žijí jen ryby a vodníci? Omyl. Existují také vodní skřítci. Například ve Vltavě žije Vltavínek, který se nechává unášet proudem a občas se vydá na výpravu do nějakého města. (str. 6)

Putování skřítka Vltavínka po Vltavě

Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustrovala: Daniela Skalová

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 210×298 mm
ISBN: 978-80-271-2874-7
Doporučená cena: 329 Kč

 

Knihu Putování skřítka Vltavínka po Vltavě vydalo nakladatelství Grada. Můžete si přečíst ukázku.

O autorce

Zuzana Pospíšilová je dětská psycholožka, která pracuje ve Speciálně pedagogickém centru pro děti s mentálním postižením v Ostravě. Dříve pracovala v dětském rehabilitačním stacionáři, převážně s dětmi s organickým poškozením CNS a pohybovým postižením. V době studií se zabývala tématem rozvoje tvořivosti u dětí mladšího školního věku, nyní píše knihy pro děti. Přečtěte si ukázky z některých z nich, např. z knih Prázdninové pohádkyPohádkové uspávankyKnihovnické pohádkyZáchranářské pohádkyHasičské pohádkyPrázdniny s drakem či Školnice Valerie s ujímá vedení.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Vítejte na Faerských ostrovech. A jak se o zemi dozvědět více, než seznámením se s jejími pověstmi a pohádkami? Důležitou roli v nich hraje severská příroda, prý obývaná nadpřirozenými bytostmi.

Faerské ostrovy jsou malá země na půli cesty mezi Norskem a Islandem. Historicky a politicky jsou spřízněny s Dánskem, ale zachovaly si vlastní jazyk a osobitou kulturu. Až do 19. století tam nevznikala v podstatě žádná psaná literatura, ale rozvíjela se bohatá ústní slovesnost – pověsti, pohádky a dlouhé taneční balady. Příběhy zaznamenávají dějiny jednotlivých rodů a míst a vyprávějí hrdinské i vtipné příhody ze života významných postav lokální historie.
Podstatnou roli v nich hraje drsná severská příroda a moře i bytosti, které v představách Faeřanů krajinu obývaly: skřítci, álfové, trollové, obryně a mořské nestvůry. Dnešním čtenářům otevírají faerské pověsti a pohádky dveře do časově i prostorově vzdáleného světa. Navzdory této vzdálenosti nás však dokážou rozesmát svým bezprostředním humorem a okouzlit tím, s jakou lehkostí spojují všední příhody s tajemnými a nadpřirozenými prvky.
Tato kniha je poprvé představuje českým čtenářům a nabízí pestrý a rozmanitý výběr textů od drobných anekdot až po vyprávění připomínající krátké staroseverské ságy.

Ukázka z knihy

Faerské ostrovy se zvedají z vod severního Atlantiku v podobě strmých, skalnatých a travou porostlých šedozelených pyramid na půli cesty mezi západním pobřežím Norska a východním pobřežím Islandu. Zhruba stejně daleko je to k severním břehům Skotska. Opět na půli cesty mezi Faerskými ostrovy a Norskem se nacházejí ještě britské Shetlandy. (str. 9)

Álf ze Zlatého kamene

Pověsti a pohádky z Faerských ostrovů
Ilustrovala: Tereza Černohorská
Přeložili: Lucie Korecká, David Šimeček, Pavel Vondřička

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 160×230 mm
ISBN: 978-80-257-3457-5
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Álf ze Zlatého kamene vydalo nakladatelství Argo. Nezapomeňte si přečíst ukázku.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMalé pohádky pro malé děti

Kahoun, Jiří

Portál, 2021

zobrazit info o knizePutování skřítka Vltavínka po Vltavě

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2021

zobrazit info o knizeÁlf ze Zlatého kamene
Pověsti a pohádky z Faerských ostrovů

Argo, 2021

Napsat komentář