Pohádky a obrázky pro nejmenší

divka cte si
Nejmenší čtenáři si užijí knižní zábavu za doprovodu zdařilých ilustrací a zapojením vlastní fantazie. Rozhodně nebudou mít krátkou chvíli díky „koukátkům“ a počítání. Navíc s partou kamarádů prozkoumají strašidelný dům a proniknou i na letiště.

Zaujmout začínající čtenáře bývá často nadlidský úkol. Sázkou na jistotu je následující ilustrovaná kniha, která obsahuje celou řadu krátkých příběhů, básniček a hlavně vtipných obrázků.

Nové vydání jedné z prvních a dávno nedostupných knížek žijícího klasika dětské ilustrované tvorby Aloise Mikulky s plným názvem: „Všelijaká koukátka malých a velkých uchechtánků aby neměli dlouhou chvilku“, je plná něžného humoru a absurdit, mikropříběhů, hravých básní, slovních hříček a hlavně krásných a poťouchlých obrázků.

Všelijaká koukátka

malých a velkých uchechtánků aby neměli dlouhou chvilku
Autor a ilustrátor: Aleš Mikulka

Počet stran: 69
Vazba: vázaná
Formát: 198×184 mm
ISBN: 978-80-7530-290-8
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Všelijaká koukátka vydalo nakladatelství Malvern.

O autorovi

Alois Mikulka (*1933) je český malíř, sochař, grafik, ilustrátor, scénograf, autor divadelních her pro děti, pohádek, básní a próz pro děti i dospělé. Za druhé světové války, když byl jeho otec nacisty zavřený v Německu, musel doma pomáhat matce, protože měl ještě tři mladší sestry. Jako syn kriminálníka musel jít nejen na dva roky k převýchově do německé školy, ale také do Kuratoria pro výchovu mládeže. Je autorem následujících knih pro děti: Kosmopohádky, Pohádkový lunapark či Darebácké zkazky.

Zdroj informací: kosmas.cz

————————————————

Následující kniha pro děti od pěti do deseti let získala několik ocenění a dočkala se překladu do dvaceti světových jazyků. Díky ní se počítání stalo zábavou, kterou doprovází vtipné ilustrace, hledání v obrázcích či vymýšlení příběhů.

Na počátku není nikdo. Nula. Na konci je skoro osm miliard lidí. Potkáváme se doma, v lese, na závodech, svatbách, v parku, v dopravní zácpě, na demonstraci, na pláži u vody. A pokud ne, tak se, doufejme, zase brzy potkávat budeme.
Každá strana či dvoustrana knihy je zaměřena na počítání (od 0 do 35, následně 45, 50, 60, 65, 75, 85, 90, 100, 135, 200, 400, 1000, 7 800 000 000). Každé číslo v knize je doplněno krásnými a vtipnými ilustracemi a doprovodnými otázkami založenými na hledání v obrázku, ale i na sociálním čtení, vymýšlení příběhu, snění, fantazii). Všichni žijeme na jedné planetě, každý jsme jedinečný, každý (se) počítá. A jedním z nich jsi ty!

Ukázka z knihy

Kazdy se pocita

Každý (se) počítá

Autorka a ilustrátorka: Kristin Roskifte
Přeložila: Jitka Jindřišková

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 255×330 mm
ISBN: 978-80-262-1719-0
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Každý (se) počítá vydalo nakladatelství Portál, kde najdete další ukázky.

O autorce

Kristin Roskifte vystudovala obor ilustrace na univerzitě v Londýně. Pracuje v oblasti reklamy a designu a přes 15 let se věnuje knihám jako ilustrátorka a redaktorka na volné noze. Je autorkou 8 obrázkových knih pro děti.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Starý, opuštěný dům se zanedbanou zahradou, ze kterého se ozývají podivné zvuky. To přece stojí za výpravu! Na tu se vydají čtyři kamarádi, aniž by tušili, že narazí na upíra a uvězněnou vílu.

Vydejte se spolu s našimi hrdiny do Tiché ulice a odhalte tajemství strašidelného domu!
Čtyři kamarádi jednoho dne zaslechnou podivné zvuky, které vycházejí ze starého a opuštěného domu se zanedbanou zahradou. Jsou přesvědčení, že v domě straší, jenže netuší, které strašidlo se tam usídlilo. A tak se na průzkum domu raději chtějí pořádně připravit. Čerti se bojí ptačích pírek, na upíra platí česnek a před utopením od vodníka ochrání plavací kruh. K jejich pátrání se shodou okolností připlete i strejda David a pomůže přemoci upíra Evžena i zachránit vílu Šťovinku, kterou upír věznil a nutil žvýkat šťovík, aby byla její krev chutnější.

Ukázka z knihy

Magda bydlela se svým mladším bráškou v šestém patře panelového domu. Bydlet tak vysoko je velká výhoda, hlavně když potřebujete mít dobrý výhled z okna. Magda z toho svého dohlédla až do parku. A nejenom to. Viděla také na okna kamarádů Terezky a Vojty, kteří bydleli v sousedním paneláku. (str. 7)

Strasidelny dum

Strašidelný dům

Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustrovala: Zuzana Dreadka Krutá

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 165×215 mm
ISBN: 978-80-271-3113-6
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Strašidelný dům vydalo nakladatelství Grada. Prolistujte si ukázku.

O autorce

Zuzana Pospíšilová je dětská psycholožka, která pracuje ve Speciálně pedagogickém centru pro děti s mentálním postižením v Ostravě. Dříve pracovala v dětském rehabilitačním stacionáři, převážně s dětmi s organickým poškozením CNS a pohybovým postižením. V době studií se zabývala tématem rozvoje tvořivosti u dětí mladšího školního věku, nyní píše knihy pro děti. Přečtěte si ukázky z některých z nich, např. z knih Prázdninové pohádkyPohádkové uspávankyKnihovnické pohádkyZáchranářské pohádkyHasičské pohádkyPrázdniny s drakem či Školnice Valerie s ujímá vedení.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Sny by se měly plnit, pokud to jde. O tom se přesvědčí milovník letadel Samík, pro kterého si dědeček připravil letní dobrodružství. Navštíví společně letiště a nahlédnou i do pilotní kabiny.

Měly to být obyčejné letní prázdniny u babičky a dědy na samotě u lesa. To by ale děda nesměl vědět, že jeho vnuk Samík miluje letadla. Co se stane, když malému klukovi, a taky trochu i sobě, pomůže splnit sen – prohlédnout si letiště, sednout si do opravdové pilotní kabiny a dokonce… Víc už neprozradíme!
Přečtěte si knížku, která potěší všechny začínající čtenáře i milovníky starých letadel a vynese vás až do oblak.

Ukázka z knihy

Samík bydlí s maminkou a tatínkem v malém městě. Má už za sebou rok na základní škole, kde se pilně učil číst, psát a počítat. A moc ho to bavilo. Nyní nastal čas udělat si přestávku, než půjde do druhé třídy. Čekají na něho dlouhé letní prázdniny a s nimi i mnoho dobrodružství. (str. 9)

Samik a praskovaci letadlo

Samík a práškovací letadlo

Autorka: Iva Hoňková
Ilustrovala: Irena Lachoutová 

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 165×215 mm
ISBN: 978-80-271-3246-1
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Samík a práškovací letadlo vydalo nakladatelství Grada. Nezapomeňte si přečíst ukázku.

O autorce

Iva Hoňková je česká spisovatel, ilustrátorka a malířka. Od dětství kreativně tvoří, píše knihy a maluje. Zajímá se o kosmonautiku, astronomii, letectví a výtvarné umění, zejména staré mistry. Maluje akvarelem, pastelem, temperou a tuší. Je autorkou knih jako Čarodějnická kuchařka pro dětiAndělský herbářPlnou parou do pohádky (naše ukázka) či Veselé pastelky kuklinky ZuzinkyVíce informací lze nalézt na webu autorky.

Zdroj informací: kosmas.cz


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVšelijaká koukátka
malých a velkých uchechtánků aby neměli dlouhou chvilku

Mikulka, Aleš

Malvern, 2021

zobrazit info o knizeKaždý (se) počítá

Roskifte, Kristin

Portál, 2021

zobrazit info o knizeStrašidelný dům

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2021

zobrazit info o knizeSamík a práškovací letadlo

Hoňková, Iva

Grada, 2021

Napsat komentář