Pohádková dobrodružství

Chlapec cte
Zatímco Dráček Gustík se za pomoci kamarádů naučí vařit chutná jídla, aby uspokojil zlého skřítka a získal lásku svého života, páťáci z kouzelné třídy zažijí napínavý školní výlet. A dva sousedé se dostanou do zajímavé říše. Pohádková dobrodružství doprovází i ilustrace.

Hlavní hrdina Gustík má rád vaření a do jídel přidává bylinky a koření, které pěstuje na vlastní zahrádce. Díky kamarádům se naučí ukuchtit nová jídla. A sám na vlastní kůži zjistí, že láska prochází žaludkem.

Malý dráček Gustík bydlí v jeskyni u Dračí skály, stará se o svou zahrádku a pěstuje prapodivné houby, kouzelné bylinky a koření. Jeho největším snem je ale naučit se vařit.
Přečtěte si, jak se s pomocí svých kamarádů čarodějnice Bereniky a kocoura Vrnivouse naučil vařit spoustu vynikajících jídel, o kterých nikdy dřív neslyšel.
Podaří se mu uspokojit mlsný jazýček zlého skřítka a získat díky vaření také lásku svého života?
Začtěte se do pohádkového příběhu a vyzkoušejte s Gustíkem vaření podle receptů!

Ukázka z knihy

Bylo léto. V lesích okolo Dračí skály dozrávaly borůvky, na mechem vystlaných stráních se červenaly droboučké jahůdky, vzduch voněl jehličím a ve smrčkovém mlází  se na svět klubaly svými sametově hnědými klobouky první hříbky. Gustík to všechno pozoroval s nadšením. (str. 9)

Patalie dracka Gustika

Patálie dráčka Gustíka

s kuchařskými recepty
Autorka: Iva Hoňková
Ilustrovala: Irena Lachoutová

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 170×250 mm
ISBN: 978-80-271-1705-5
Doporučená cena: 289 Kč

 

Knihu Patálie dráčka Gustíka vydalo nakladatelství Grada. Nezapomeňte si přečíst ukázku.

O autorce

Iva Hoňková je česká spisovatel, ilustrátorka a malířka. Od dětství kreativně tvoří, píše knihy a maluje. Zajímá se o kosmonautiku, astronomii, letectví a výtvarné umění, zejména staré mistry. Maluje akvarelem, pastelem, temperou a tuší. Je autorkou knih jako Čarodějnická kuchařka pro dětiAndělský herbář, Plnou parou do pohádky (naše ukázka) či Veselé pastelky kuklinky ZuzinkyVíce informací lze nalézt na webu autorky.

Zdroj informací: kosmas.cz

————————————————

Dva sousedé se jednoho dne ocitnou v podivné Říši blýskavého kovu. A zatímco jeden se rozhodne sbírat zvuky, druhý touží ulovit slunce. Když se ale Strkhal ztratí, Necho se ho vydá hledat…

Viděli jste už blanokřídlou bouchu? Drželi jste v dlani slunčítko? Pokud ne, radíme vám zavítat prostřednictvím této knížky do Říše blýskavého kovu. Hlavními hrdiny jsou dva sousedé. Necho je většinou tichý a nejistý, zatímco Strkhal rád a často mluví a vždycky přesně ví, co chce. Oba přátelé se nečekaně ocitnou ve zvláštním světě a setkají se s jeho ještě zvláštnějšími obyvateli.
Fantastické prostředí, v němž se Strkhal a Necho pohybují, otvírá před čtenářem bránu do říše na jedné straně zvláštní, nehostinné a cizí, ale
na druhé straně přesto přitažlivé a fascinující. Říše blýskavého kovu vzbuzuje ve Strkhalovi i Nechovi zvědavost a zájem. Necho rád „jen tak“ kouká a bloumá, zatímco Strkhal si všechno předem podrobně naplánuje. Na Strkhalův popud začnou oba přátelé lovit světla, ale Necho je brzy okouzlen spíše zvuky, a tak si začne dělat sbírku hluků. Strkhala dovede jeho lovecká vášeň až k nezdařenému pokusu o chycení slunce. Jednoho dne Strkhal záhadně zmizí. Necho má o něj strach a vydá se po jeho stopách, aby kamaráda našel.

Strkhal a Necho

Cesta za Strkhalem
Autor: Péter Borbáth
Ilustroval: Dávid Remsey
Přeložil: Robert Svoboda

Počet stran: 78
Vazba: vázaná
Formát: 170×215 mm
ISBN: 978-80-7530-270-0
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Strkhal a Necho vydalo nakladatelství Malvern.

O ilustrátorovi

Dávid Remsey získal za knihu Strkhal a Necho v Maďarsku titul „Ilustrátor dětské knihy roku 2015“.

Zdroj informací: nakladatelství Malvern

————————————————

Víla Jasmína se opět vrací na scénu, tentokrát jako doprovod dětí na třídenní školní výlet. A opět se mohou těšit na celou řadu příhod včetně vaření kouzelného sirupu.

Přečtěte si další příběh oblíbené série. Opět nebude o zábavu nouze!
Děti z kouzelné třídy jsou zase o rok starší. Pouto s jejich bývalou vílí učitelkou ale stále trvá. Jaká dobrodružství je čekají tentokrát?
Páťáci vyrazí s panem učitelem Maxem Novým na školní výlet, který rozhodně nebude obyčejný, protože jako dozor pozvou i Jasmínu Bílou. Žáci stráví tři dny v opuštěné chatě a vyzkoušejí také kouzelný sirup, s jehož pomocí dokonce zachrání jeden psí život.

Ukázka z knihy

„Dobrý den,“ způsobně pozdravili a hned potom zazvonilo. Honem si našli volná místa.
První školní den si totiž každý vybírá místo sám. Většinou chtějí všichni sedět vzadu, a tak byly volné jen přední lavice. Mája si sedla k Adélce, Sára si vybrala místo vedle Petry a Oskar zůstal sedět sám. Ale vůbec mu to nevadilo. (str. 12)

Kouzelna trida dalsi rok s vilou Jasminou

Doporučujeme

Sledujte dobrodružství žáků z Kouzelné třídy od začátku:

zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize

Kouzelná třída

Další rok s vílou Jasmínou
Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustrátor: Drahomír Trsťan 

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 146×222 mm
ISBN: 978-80-271-3071-9
Doporučená cena: 189 Kč

Knihu Kouzelná třída vydalo nakladatelství Grada. Přečtěte si ukázku.

O autorce

Zuzana Pospíšilová je dětská psycholožka, která pracuje ve Speciálně pedagogickém centru pro děti s mentálním postižením v Ostravě. Dříve pracovala v dětském rehabilitačním stacionáři, převážně s dětmi s organickým poškozením CNS a pohybovým postižením. V době studií se zabývala tématem rozvoje tvořivosti u dětí mladšího školního věku, nyní píše knihy pro děti. Přečtěte si ukázky z některých z nich, např. z knih Prázdninové pohádkyPohádkové uspávankyKnihovnické pohádkyZáchranářské pohádkyHasičské pohádkyPrázdniny s drakem či Školnice Valerie s ujímá vedení.

Zdroj informací: nakladatelství Grada


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePatálie dráčka Gustíka
s kuchařskými recepty

Hoňková, Iva

Grada, 2021

zobrazit info o knizeStrkhal a Necho
Cesta za Strkhalem

Borbáth, Péter

Malvern, 2020

zobrazit info o knizeKouzelná třída
Další rok s vílou Jasmínou

Pospíšilová, Zuzana

Grada

Napsat komentář