Thrillery na víkend

napeti
Thrillery patří mezi velice oblíbené knihy, vždyť na jejich stránkách prožijete z pohodlí svého domova děsivé dobrodružství plné velkých zvratů a dávných tajemství. Pokud i vy rádi sáhnete po podobné literatuře, dnes vám kápneme no noty – představíme si totiž rovnou šestici thrillerů.

Co když pro vás vlastní domov přestane být bezpečným místem? Přesně to zažívá hlavní hrdinka knihy Pozvala mě dál od Lucy Clarkeové, když se vrátí do svého domu, který nějaký čas pronajímala. Jak se totiž zdá, nic není jako dřív…

Pozvala mě dál

Autorka: Lucy Clarkeová
Přeložila: Jana Kordíková

Počet stran: 376
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-271-2118-2
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Pozvala mě dál vydalo nakladatelství Cosmopolis. Přečtěte si také ukázku z knihy.

Elle Fieldingová se rozhodne pronajmout svůj dům, a když se pak vrátí, nic jí nepřipadá jako předtím. Atmosféra domu se úplně změnila ̶ jako by se tam ochladilo… Elle má pocit, že někdo sleduje každičký její pohyb. Neděje se to ale všechno jen v její fantazii? Koneckonců je spisovatelka, a tak má bohatou představivost. Přesto všechno působí tak skutečně, jako by někdo odhalil tajemství, která jí brání v noci usnout. Elle začíná ovládat strach a panika a domov se pro ni stává pastí. Někdo odemkl minulost – a ona sama mu dala klíč.

O autorce

Lucy Clarkeová vystudovala anglickou literaturu a nějaký čas pracovala jako moderátorka společenských akcí a také vyučovala tvůrčí psaní. V současné chvíli je spisovatelkou na plný úvazek. Miluje cestování a psaní deníků. Její debut The Sea Sisters se objevil v prestižním výběru Book Club Choise 2013 a byl přeložen do deseti jazyků. V češtině vyšly její romány Poslední nádechModrá a Stíny nad zálivem.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Kniha Lars útočí z pera spisovatele Daniela Grise přináší nový příběh o drsňákovi Larsovi. A tentokrát se tento soukromý detektiv pořádně zapotí, ozve se mu totiž jeho dávná láska s velice naléhavou prosbou. Dokáže Lars najít jejího zmizelého syna?

Lars útočí

Autor: Daniel Gris

Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Formát: 0útočí0 mm
ISBN: 978-80-7588-215-8
Doporučená cena: 269 Kč

 

Knihu Lars útočí vydalo nakladatelství Mystery Press. Na webu nakladatelství najdete i ukázku z knihy a přečíst si můžete i naši recenzi této novinky. Koukněte i na další díla tohoto autora (Říkají mi Lars či Lars láme kosti).

Nový případ drsňáka Larse bude tentokrát zatraceně osobní! Lars, soukromé očko, milovník kvalitního bourbonu, ryčné hudby a vůně žen, měl ve svém staromládeneckém životě sotva dvě či tři vážnější známosti. Jedna z nich, krásná Viktorie, se mu po téměř dvaceti letech odloučení ozve s úpěnlivou prosbou o pomoc. Před několika dny zmizel beze stopy její syn Artur, přičemž chlapcovo záhadné zmizení bylo doprovázeno neméně záhadným vloupáním do trezoru ve firmě, v níž je zaměstnán jeho otec. Když se Lars od Viktorie dozví, že Arturovi je devatenáct a že muž, který ho vychovává, vlastně ani není jeho biologický rodič, zbystří. Ihned se pustí do pátrání, během něhož je lepší neplést se mu do cesty, natož mu lhát nebo se ho dokonce snažit zastavit, jak se o to několik nešťastníků pokusilo. Tentokrát Lars nevyčkává, ale útočí, protože někdy věci zkrátka nejdou brát jinak než osobně.

————————————————

S románem Stříbrná křídla se opět vracíme k Faye, hlavní hrdince, kterou už známe z titulu Zlatá klec. Nyní se snaží svůj život postavit znovu na nohy. Jenže když jejího manžela propustí z vězení a navíc se někdo pokusí ukrást její firmu, vše začne nabírat nebezpečné obrátky.

Stříbrná křídla

Nejkrutější pomstu může přichystat jedině žena
Autorka: Camilla Läckbergová
Přeložil: Martin Severýn

Počet stran: 376
Vazba: vázaná
Formát: 129×206 mm
ISBN: 978-80-7625-366-7
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Stříbrná křídla vydalo nakladatelství Metafora. Koukněte určitě i na ukázky z knihy a nebo si přečtěte naši recenzi.

Volné pokračování mezinárodního bestselleru Zlatá klec. Fayein exmanžel Jack je ve vězení a ona sama začala nový život napůl mezi Itálií, kde v luxusním sídle ukrývá svou dceru a matku, a Švédskem, odkud řídí prosperující kosmetické impérium Revenge. Zrovna když si myslí, že už má všechno zlé za sebou, se ale celá její existence znovu ocitá v ohrožení. Jackovi se podaří utéct z vězení – a hned nato se někdo pokouší skoupit všechny akcie Revenge a firmu tak nepřátelsky převzít. Faye nechává dceru i matku v bezpečí italského domova a vydává se do Stockholmu, aby podnik zachránila. V luxusním hotelu v centru metropole se setkává s finančníkem Davidem, je jim spolu dobře a po několika dalších schůzkách spolu navážou důvěrný vztah. David právě prochází náročným rozvodem a Faye má opravdu komplikované období, přesto se do sebe bezhlavě zamilují a připadá jim, že společně všechny překážky překonají.

Faye kontaktuje původní majitelky akcií, které prodaly svůj podíl v Revenge, a zjišťuje, že všechny jednaly pod nátlakem. Snaží se zjistit, kdo za zákeřným podkopáváním firmy stojí, kdo jí chce podnik ukrást, brzy si ale uvědomuje, že sama to nezvládne.
S Ylvou a Alicí kdysi stály proti sobě, nyní se však pouští do společného boje. Silná trojice zosnuje plán na záchranu Revenge a společně brání i hrozícímu nebezpečí ze strany Jacka. Může ale ještě vůbec někomu věřit?

O autorce

Camilla Läckbergová je švédská autorka detektivních příběhů. Její knihy byly přeloženy do šestadvaceti jazyků a bylo prodáno 1,5 milionů výtisku. Dvě její díla se dočkala ve Švédsku filmového zpracování. Ve Švédsku vystudovala ekonomii, které se několik let věnovala, ale po kurzu tvůrčího psaní „Jak napsat zločin“ se její kariéra obrátila. V té době psala román, který byl posléze publikován jako Ledová princezna. V roce 2005 získala cenu Švédský autor roku, o rok později byla oceněna v anketě People’s Literature Award a v roce 2008 vyhrála International Grand Prix de Litterature Policiere. Znát od ní můžete i knihy jako je Zlatá klecČarodějniceMořská panna či Krotitel.

Zdroj informací: www.kosmas.cz

————————————————

Když mladá nadějná sjezdařka utrpí vážnou zlomeninu nohy, zdá se, že je všechno špatně. To ale ještě neví, že to nejhorší ji i její rodiče teprve čeká. Postupně totiž začíná vyplouvat na povrch minulost a nastává tak neúprosný závod o život… Knihu Tajemství krve vydalo nakladatelství Leda.

Tajemství krve

Autorka: J. T. Ellisonová
Přeložila: Vlasta Hesounová

Počet stran: 472
Vazba: vázaná
Formát: 145×225 mm
ISBN: 978-80-7335-599-9
Doporučená cena: 428 Kč

 

Knihu Tajemství krve vydalo nakladatelství Leda. Nezapomeňte si přečíst také ukázku z knihy.

Jediný okamžik navždy změní jejich životy. Sedmnáctiletá sjezdařka Mindy Wrightová bojuje na trati o kvalifikaci pro zimní olympijské hry… až do chvíle, kdy těžký pád a tříštivá zlomenina nohy její závod ukončí. Otazník nad další závodní kariérou však ztratí váhu, když se v nemocnici ukáže, že dívka trpí leukémií a že naléhavě potřebuje transplantaci kostní dřeně. Dárci bývají rodiče, ale testy ukáží, že Mindy ve skutečnosti není jejich dcera… Dokážou najít odpověď a zachránit jí život? Aby Mindy přežila, musí se rozplést klubko lží kolem jejího narození – vyměnili ji jako novorozence nešťastnou náhodou, nebo je ve hře něco mnohem zlověstnějšího? Hledání pravdy rodinu rozdělí… a kdosi se pustí do smrtelně nebezpečné hry, aby ochránil nejhlubší rodinná tajemství. 

————————————————

Pohlednice. Malá kartička, kterou děláme svým blízkým radost. Stejně tak však může jedna pohlednice obrátit život mladé ženy vzhůru nohama. Hlavní hrdinka knihy Pohlednice bez podpisu v jeden okamžik zjistí, že celý její dosavadní život je postaven na lži…

Pohlednice bez podpisu

Autorka: Imogen Clarková
Přeložila: Jana Matějková

Počet stran: 432
Vazba: vázaná
Formát: 150×220 mm
ISBN: 978-80-7593-072
Doporučená cena: 429 Kč

 

Knihu Pohlednice bez podpisu vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Když Cara narazí na skrýš starých pohlednic v podkroví, jejich obsah náhle zpochybní všechny její dosavadní jistoty. Příběh, který se před ní při četbě textů na pohlednicích vynořuje, je matoucí a znepokojující; zdá se, že její život byl založen na lži. Ale kdo jí může říct pravdu? Otec se stále více propadá do temnot Alzheimerovy choroby a bratr se zdráhá jakkoli pomoci. Má Cara vůbec šanci najít odpovědi na své otázky? Rozpolcená mezi loajalitou k vlastní rodině a obavami z toho, co by se mohlo vynořit z útrob minulosti, pátrá po dávno ztracených příbuzných, kteří by jí mohli pomoci rodinné tajemství rozluštit. Obraz, který se před ní začíná objevovat, ale není takový, jaký očekávala, protože lži, jak se brzy ukáže, mají tendenci se hromadit.

————————————————

Podle knihy Mělas to vědět byl natočen úspěšný televizní seriál, a tak si můžete obě verze porovnat. V obou ale budete sledovat příběh hlavní hrdinky, terapeutky, která žije téměř dokonalý život, jež se jí ale v jeden okamžik zhroutí jako domeček z karet a ji čekají děsivé chvíle.

Mělas to vědět

Autorka: Jean Hanff Korelitzová
Přeložila: Ema Stašová

Počet stran: 448
Vazba: vázaná
Formát: 152×205 mm
ISBN: 978-80-271-1729-1
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Mělas to vědět vydalo nakladatelství Cosmopolis. Podívejte se také na ukázku z této knihy.

Grace žije život, jaký si vysnila: má dokonalého manžela, dětského onkologa, báječného syna Harryho, krásný byt v New Yorku a vlastní terapeutickou praxi. Její idylický život a problémy ostatních, se kterými se setkává v práci, ji přimějí napsat knihu, ve které se snaží ženám napovědět, jak naslouchat mužům. Týden před vydáním knihy se ale její život od základů změní: bezcitná vražda v jejím blízkém okolí, chybějící manžel a řetězec strašlivých událostí…

O autorce

Jean Hanff Korelitzová se narodila i vyrostla v New Yorku. Po studiích v Cambridge se začala věnovat autorské tvorbě a napsala řadu románů. Je vdaná za irského básníka Paula Muldoona, s nímž má dvě děti. Její román Doznání (Admission) se dokonce v roce 2013 dočkal filmového zpracování a aktuálně se vysílá i seriál na motivy knihy Mělas to vědět. Ta se ihned po vydání umístil a na předních místech čtenářských žebříčků.

Zdroj informací: nakladatelství Grada


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Který z dnes představených thrillerů vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePozvala mě dál

Clarkeová, Lucy

Cosmopolis, 2020

zobrazit info o knizeLars útočí

Gris, Daniel

Mystery Press, 2020

zobrazit info o knizeStříbrná křídla
Nejkrutější pomstu může přichystat jedině žena

Läckberg, Camilla

Metafora, 2020

zobrazit info o knizeTajemství krve

Ellisonová, J. T.

Leda, 2020

zobrazit info o knizePohlednice bez podpisu

Clark, Imogen

Pavel Dobrovský – BETA, 2020

zobrazit info o knizeMělas to vědět

Korelitzová, Jean Hanff

Cosmopolis, 2020

Napsat komentář