Fantasy příběhy pro děti a mládež

fantasy
Proč někam jezdit, když se můžete vydat na dobrodružné výpravy plné magie, při kterých poznáte úplně nové světy. Prozkoumejte ostrov Tisíce hvězd či vzdálenou budoucnost Země, kde proti sobě stojí lidé a zvířata. Nebo se vydejte za lovci stínů či kmeny bojovníků a kouzelníků.

Hlavní hrdinka Tigris při stěhování najde maminčinu truhlu a usne v ní. Probudí se na ostrově Tisíce hvězd. Pozná místní obyvatele a zjistí, že hvězdy ohrožuje neznámý Stín… Příběh poukazuje na důležitost mluvení o svých pocitech.

Ostrov Tisíce hvězd odjakživa spočíval pod sametovou hvězdnatou oblohou. Jenže teď noc co noc přichází Stín a hvězdy jedna po druhé hasnou.
Jedenáctiletá Tigris se s tatínkem stěhuje do nového bytu. Vůbec ji to ale netěší, v tom starém bylo tolik drobných památek na její mámu a ten nový je prostě jen prázdný. Jednoho dne Tigris objeví mezi stěhovacími krabicemi dřevěnou truhlu s nápisem „Lyřiny věci“. Lyra bylo jméno její maminky. Holčička si do truhly vleze a usne. Když se zase probudí, ocitne se na ostrově Tisíce hvězd. Setká se na něm s laskavou Ariann a klukem Leem. Jenže na ostrově žije také Stín – tvor, který zhasíná životodárné hvězdy. A je tam i hrozivý Zkamenělý les, v němž zmizela Tigridina maminka…
Ostrov Tisíce hvězd je dobrodružný příběh o přátelství, ztrátě někoho blízkého, o rodinném tajemství, které nakonec vyjde najevo, i o tom, že o pocitech je lépe hovořit než je skrývat.

Ukázka z knihy

Taky si myslíš, že všechny děti se těší na narozeniny a nejradši by je slavily pořád? Ale o každém to neplatí, třeba o mně ne. Protože 22. prosince není jenom datum, kdy jsem se narodila. Je to i datum, kdy umřela moje maminka. Byl mi rok a ona a táta mi chtěli uspořádat oslavu, jenže zapomněli koupit balonky. Zničehonic se objevil náklaďák a pak už tu maminka nebyla. Balonky jsme neměli. Neměli jsme je doma už nikdy. A oslava se nekonala, ani tehdy, ani žádný další rok. (str. 9)

Ostrov Tisíce hvězd

Autor: Emma Karinsdotter
Přeložila: Marie Voslářová

Počet stran: 298
Vazba: vázaná
Formát: 145×200 mm
ISBN: 978-80-257-3236-6
Doporučená cena: 298 Kč

 

Knihu Ostrov Tisíce hvězd vydalo nakladatelství Argo. Nezapomeňte si přečíst ukázku.

O autorce

Švédská autorka Emma Karinsdotter (*1985) vystudovala tvůrčí psaní, pak pracovala v hudební branži jako produkční, organizovala koncerty a turné. V roce 2017 jí vyšla první dětská kniha Lisbet a král samby, která vzbudila pozornost kritiků i čtenářů. Román Ostrov tisíce hvězd je její druhou knihou pro děti.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

————————————————

Čara, dívka z kmene válečníků, a kouzelník Zar musí prchat nejen před svými soukmenovci, ale honí je i jezinky. Podaří se jim opět zvládnout už třetí výpravu?

Z Čáry a Zara jsou teď psanci na útěku. Pronásledují je válečníci, kouzelníci, a co je ze všeho nejhorší, také jezinky… Budou mít štěstí i potřetí?
Čára je dívka z kmene válečníků, má však magické oko a kouzelnou lžíci. Zar je chlapec z kmene kouzelníků a má na dlani nebezpečné jeziznamení. Dokážou najít přísady do lektvaru, kterým se lze zbavit jezinek, dřív než jezikráli padne do spárů čarovná moc působící na železo? Čeká je nejděsivější a nejnebezpečnější výprava ze všech. Hvozd zachvátil strašlivý požár a někdo se je chystá zradit…
Třetí díl nové série od autorky knihy Jak vycvičit draka vás znovu zavede do dávných dob, kdy byl svět ještě plný kouzel, obrů, skřítků a huňatých sněžných rysů. Do časů létajících dveří a mluvících ptáků, jezinčích úšklebků a lítých vlkodlaků…

Ukázka z knihy

Kouzelnici z pradavna 1

Kouzelnici z pradavna 2

Kouzelníci z pradávna 3: Klepejte třikrát

Autorka: Cressida Cowellová
Přeložil: Vratislav Kadlec

Počet stran: 400
Vazba: vázaná
Formát: 148×205 mm
ISBN: 978-80-7529-725-9
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Kouzelníci z pradávna 3: Klepejte třikrát vydalo nakladatelství Brio, kde najdete další ukázky. Připomeňte si začátek série.

O autorce

Cressida Cowellová je anglická spisovatelka fantasy příběhů vystudovala angličtinu, grafický design a ilustraci v Oxfordu a Brighton University. Psaní se začala věnovat již v devíti letech, kdy se s rodiči přestěhovala z Londýna na malý ostrov u západního pobřeží Skotska. Okolní divoká a drsná krajina přímo vybízela k vymýšlení příběhů o dracích. Přesto první dětskou knihu s tímto tématem vydala až ve svých 33 letech. Je autorkou série Škyťák Šelmovská Štika, z níž je nejznámější první díl Jak vycvičit draka, který se také stal předlohou stejnojmenného úspěšného animovaného filmu z roku 2010 i jeho pokračování Jak vycvičit draka 2 (2014). A můžete si přečíst naše recenze k jednotlivým dílům: kniha 12kniha 11kniha 10kniha 9 či kniha 8 a kniha 7.

Zdroj informací: nakladatelství OneHotBook

————————————————

Příběh Jema, Lucie a jejich přátel dospěl do finále plného napětí a akce. Právě jejich rozhodnutí, zda se postaví na stranu zvířat nebo lidí, může ovlivnit budoucnost Země…

Konečně v cíli! Po namáhavém útěku z citadely přes bažiny i rozlehlou a krutou poušť se Jem probouzí v samotné oáze, cíli cestovatelů časem. Jak se sem ale dostal a kde jsou všichni jeho přátelé? Katta zmizela beze stopy a Lucie i s malým squidem leží v kómatu. Zatímco se o ně v enklávě pozorně stará vůdkyně GAIA , v Jemovi roste naděje k návratu do starého života. Pak se ale Lucie probudí a všichni přátelé si uvědomí, do jaké nebezpečné hry se zapletli. Do hry, která ohrožuje budoucnost celé Země i lidí přežívajících na ní. V poslední bitvě se Jem i ostatní musí rozhodnout – postaví se na stranu zvířat, nebo lidí? Závěrečný díl série je plný napětí a akce. Končí tak příběh nečekané výpravy skupiny přátel, kteří při cestě do Ameriky nechtěně přistáli ve vzdálené budoucnosti.

Ukázka z knihy

Jem viděl, jak se blíží. Několik objektů, které stoupaly z kopulovitého komplexu budov do výše. Byly černé a vypadaly jaksi zlověstně. Rychle nabíraly výšku a rozletěly se směrem k nim. Vypadali jako ptáci, ale žádní ptáci to nebyli. Možná nějaké stroje? Teď už byl slyšet i zvuk. Zřetelné protivné bzučení.
Ze své vyvýšené pozice Jem sledoval, jak se objekty vzájemně obkroužily a pak vytvořily bojovou formaci. (str. 9)

Další ukázky najdete na stránkách Knihcentra vedle obálky knihy.

Doporučujeme

Celý příběh Evoluce si můžete buď přečíst nebo poslechnout jako audioknihu:

zobrazit info o knize    zobrazit info o knize   zobrazit info o knize    zobrazit info o knize   zobrazit info o knize

Evoluce: Pramen života

Autor: Thomas Thiemeyer
Přeložila: Eva Pátková

Počet stran: 416
Vazba: vázaná
Formát: 150×228 mm
ISBN: 978-80-7639-005-8
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Evoluce: Pramen života vydalo nakladatelství Bookmedia.

O autorovi

Thomas-ThiemeyerThomas Thiemeyer je německým spisovatelem a ilustrátorem. Vystudoval geografii a geologii v Kolíně nad Rýnem a poté se začal věnovat právě ilustrování a psaní. Se svými vědeckofantastickými thrillery a knihami pro mládež získal několik ocenění a prodal více než půl milionu výtisků. Jeho díla byla přeložena do mnoha světových jazyků, například do španělštiny, holandštiny, polštiny, češtiny nebo slovinštiny. Stal se neodmyslitelnou součástí německé zábavní literatury.

Zdroj informací a fotografie: Knihcentrum

————————————————

Vítejte opět ve světě lovců stínů, kteří si neodpočinou ani na dovolené. Tentokrát se do popředí dostávají čaroděj Magnus Bane a bojovník Alec Lightwood, kteří chtějí posunout svůj vztah. Plány jim ale naruší minulost Magnuse. Ten měl kdysi založit nebezpečný kult…

Úspěšní autoři Cassandra Clare a Wesley Chu přicházejí s dalším příběhem lovců stínů, který je zároveň první knihou nové série. Její děj sleduje velkého čaroděje Magnuse Banea a Aleca Lightwooda na jejich cestách po světě po skončení velké války. Magnus Bane si nepřál nic jiného než dovolenou – luxusní výlet po Evropě po boku lovce stínů Aleca Lightwooda, který se navzdory vší nepřízni osudu nakonec stal jeho přítelem. Jakmile se však ubytují v Paříži, navštíví hrdinu dávná přítelkyně s informací o kultu zvaném Karmínová ruka, který uctívá démona a usiluje o vyvolání chaosu. Vše nasvědčuje tomu, že tento kult založil Magnus sám. Před spoustou let. Jen jako vtip. Dvěma přátelům nyní nezbývá než začít po Karmínové ruce a jejím novém, tajemném vůdci pátrat po celé Evropě, aby zasáhli dřív, než kult napáchá ještě větší škody.

Ukázka z knihy

vyhlídkové plošiny Eiffelovy věže se město před Magnusem Banem a Alekem Lightwoodem prostíralo jako darované. Hvězdy zářily, jako by věděly, že mají konkurenci, dlážděné ulice připomínaly zlaté stružky a Seina stříbrnou stuhu ovinutou kolem umně zpracované luxusní bonboniéry. Paříž, město bulvárů a bohémů, milenců a Louvru.
Paříž byla zároveň dějištěm mnoha Magnusových nejtrapnějších průšvihů, nedomyšlených plánů i několika milostných katastrof, ale na minulosti teď vůbec nezáleželo. (str. 11)

Rudé svitky magie

Nejstarší kletby 1
Autoři: Cassandra Clareová, Wesley Chu
Přeložil: Pavel Kaas

Počet stran: 350
Vazba: brožovaná
Formát: 130×210 mm
ISBN: 978-80-7529-923-9
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Rudé svitky magie vydalo nakladatelství #BOOKLAB, kde najdete i scrollovací ukázku.

O autorce

Cassandra Clareová je autorkou či spoluautorkou mnoha oblíbených knih pro mládež, např. Paní půlnoci a Pán stínůKodex lovce stínů, série Magisterium a zejména fantasy řady Nástroje smrti.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOstrov Tisíce hvězd

Karinsdotter, Emma

Argo, 2020

zobrazit info o knize Kouzelníci z pradávna 3: Klepejte třikrát

Cowellová, Cressida

Brio, 2020

zobrazit info o knizeEvoluce: Pramen života

Thiemeyer, Thomas

Bookmedia, 2020

zobrazit info o knizeRudé svitky magie
Nejstarší kletby 1

Clareová, Cassandra - Chu, Wesley

#BOOKLAB, 2020

Napsat komentář