Na křídlech fantazie

fantazie
Začtěte se do dobrodružných příběhů, které podnítí vaši fantazii. S Luckou budete bojovat za záchranu magické knihovny, poznáte přátelství mezi osiřelou holčičkou a mamutem a společně se Škyťákem zažijete rovnou tři dračí příhody.

Hlavní hrdinka Lucka se stane knihovnickým učněm čtvrté třídy a vydá se do minulosti i budoucnosti. Musí zabránit velkému zlu, které chce zničit knihovnu obsahující všechny znalosti vesmíru.

Lucka se nudí, nudí, nudí…!!! Dokud neobjeví tajné dveře do knihovny knihoven. Tato magická knihovna obsahuje všechny znalosti celého vesmíru a všech jeho světů. Je v ní každá kniha, která kdy byla napsána! A právě tady se Lucka stává knihovnickým učněm čtvrté třídy. Na cestě do budoucnosti, do minulosti i po obřím glóbu musí Lucka čelit velkému zlu, které chce magickou knihovnu zničit. Pro její záchranu musí Lucka napnout všechny své síly a odhalit důležitá tajemství skrytá v knihách. Podaří se jí uspět?

Ukázka z knihy

Lucka byla příšerně nešťastná.
Byla příšerně nešťastná, přestože se povalovala ve velikánské limuzíně. Tak příšerně nešťastná, že sebou dokonce praštila na tu velkou koženou sedačku a kopala nohama do dveří. Byla příšerně nešťastná i přesto, že měla neuvěřitelně bohaté rodiče a chůvu, která si jí nevšímala, prostě přese všechno. (str. 7)

Magická knihovna

Autor: Zeno Alexander
Přeložila: Eva Kadlecová

Počet stran: 152
Vazba: vázaná
Formát: 143×216 mm
ISBN: 978-80-271-2284-4
Doporučená cena: 229 Kč

 

Knihu Magická knihovna vydalo nakladatelství Grada.

————————————————

Co se stane, když se seznámí osiřelá holčička a tajemný mamut? Vznikne nové přátelství plné vzájemného porozumění, legrace a dobrodružství. Nechybí bohaté ilustrace doprovázející příběh.

Příběh o desetileté osiřelé holčičce a desetitisíciletém mamutovi je dosud nejrozsáhlejší knihou Davida Walliamse, který děj netradičně zasadil do minulosti. Ilustrace nakreslil opět skvělý Tony Ross. Elsie vyrůstá bez rodičů na ulicích viktoriánského Londýna. Když jednoho dne uslyší o tajemném chlupatém mamutovi objeveném na severním pólu, rozhodne se zjistit o ledové obludě víc. Netrvá dlouho a Elsie stojí mamutovi tváří v tvář, lépe řečeno tváří v dlouhatánský chobot. A největší dobrodružství jejího života začíná!

Ohlasy na knihu

Další triumf Davida Walliamse. Jeho knihy jsou jako závan báječně voňavého svěžího vzduchu.

- The Sun

Knihám Davida Walliamse jsem doslova propadla. Za pár let budou klasikou.

- spisovatelka Sue Townsendová

Doporučujeme

David Walliams patří k celosvětově známým autorům píšícím pro mládež. Jeho knihy jsou kombinací humoru a dobrodružství a doprovází je povedené ilustrace:

zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize

Ledová obluda

Autor: David Walliams
Přeložila: Veronika Volhejnová
Ilustroval: Tony Ross

Počet stran: 500
Vazba: flexi
Formát: 145×206 mm
ISBN: 978-80-257-3083-6
Doporučená cena: 298 Kč

 

Knihu Ledová obluda vydalo nakladatelství Argo.

O autorovi

David Walliams je anglický komik, herec, spisovatel a scénárista a spoluautor slavného komediálního seriálu Malá Velká Británie, za který se svými kolegy obdržel tři ceny BAFTA a British Comedy Award. Jeho díla jsou vypravěčsky velice hodnotná a plná černého humoru. David se také věnuje charitě, v roce 2006 na sebe upozornil charitativním přeplaváním kanálu La Manche a o dva roky později přeplaváním Gibraltarské úžiny. Přečtěte si naši recenzi na knihu Táta za všechny prachy či Nejhorší děti na světě 3.

Zdroj informací: kosmas.cz

————————————————

Šesté knižní pokračování Škyťáka ho i jeho kamarády uvrhne do dalších napínavých dobrodružstsví. Aby zabránili vyloučení draka Bezzubky z kmene, musí se vloupat do Hromotlucké knihovny. Uspějí?

Škyťákovi bude dvanáct. Tedy když se mu podaří přežít narozeniny. Pokud nedokáže do večera uloupit z nedobytné Hromotlucké knihovny spis Jak vycvičit draka, jeho zlobivý dráček Bezzubka bude vypovězen z kmene. Naštěstí jsou tu Škyťákovi kamarádi Rybinoha a Kamikazi, která má nesmírně vzácnou a pozoruhodnou dračici. Další Škyťákovo dobrodružství začíná!

Ukázka z knihy

Flegmon se trochu uklidnil.
„Podívej!“ pokračoval Rybinoha a přičinlivě křeslem zacloumal, „pořád se na něm dá TRŮNIT, akorát má novou patinu.“
Flegmon si zamyšleně pohladil plnovous.
Rybinoha poplácal na sedák.
„No tak!“ pobídl náčelníka. „Schválně, jak se na něm budeš vyjímat.“(str. 37)

Hrdinův atlas smrtících draků

Jak vycvičit draka 6
Autorka: Cressida Cowellová
Přeložil: Silvestr Vandrovec Špaček

Počet stran: 252
Vazba: brožovaná
Formát: 130×195 mm
ISBN: 978-80-7529-721-1
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Hrdinův atlas smrtících draků vydalo nakladatelství Brio.

O autorce

Cressida Cowellová je anglická spisovatelka fantasy příběhů vystudovala angličtinu, grafický design a ilustraci v Oxfordu a Brighton University. Psaní se začala věnovat již v devíti letech, kdy se s rodiči přestěhovala z Londýna na malý ostrov u západního pobřeží Skotska. Okolní divoká a drsná krajina přímo vybízela k vymýšlení příběhů o dracích. Přesto první dětskou knihu s tímto tématem vydala až ve svých 33 letech. Je autorkou série Škyťák Šelmovská Štika, z níž je nejznámější první díl Jak vycvičit draka, který se také stal předlohou stejnojmenného úspěšného animovaného filmu z roku 2010 i jeho pokračování Jak vycvičit draka 2 (2014). A můžete si přečíst naše recenze k jednotlivým dílům: kniha 12kniha 11kniha 10kniha 9 či kniha 8 a kniha 7.

Zdroj informací: nakladatelství OneHotBook

————————————————

Škyťák se dožil dvanácti let, a místo aby se připravoval na závod v plavání, musí porazit nepřátelského vynálezce a jeho draka a zachránit otce. Podaří se mu vše zvládnout?

Na začátku to vypadá jen jako drobná nepříjemnost – Škyťák se musí zúčastnit plaveckého závodu v ledové vodě, který patří mezi tradiční vikinské kratochvíle. Potom se ale věci jako vždy trochu zvrtnou… Škyťák má tři měsíce, pět dní a šest hodin na to, aby svedl souboj s lítým drakem a šíleným vynálezcem, vrátil se z cesty za oceán, zachránil otce a k tomu ještě vyhrál přátelský mezikmenový závod v plavání. Zvládne to? A naučí se Rybinoha plavat?

Ukázka z knihy

Před dávnými časy se jednomu malému chlapečkovi zdál sen.Zdálo se mu, jak se prohání nádhernou bílou divočinou, krajinou svého dětství, jak utíká dál a dál sněhem tak dokonalým, že byste se ho skoro neodvážili dotknout. Ale zničehonic mu únavou ztěžkly nohy, až jimi sotva pohnul…, něco ho táhlo zpět… Co to bylo?
Probudil se, otevřel oči a zjistil, že leží ve tmě v podpalubí veliké lodi a je tak daleko od domova, že už snad ani dál být nemůže. Jmenoval se Medvídek. (str. 11)

Jak přežít dračí bouři

Jak vycvičit draka 7
Autorka: Cressida Cowellová
Přeložil: Silvestr Vandrovec Špaček

Počet stran: 272
Vazba: brožovaná
Formát: 130×195 mm
ISBN: 978-80-7529-739-6
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Jak přežít dračí bouři vydalo nakladatelství Brio.

————————————————

A do třetice opět v hlavní roli Škyťák! Čekají na něj další dobrodružné úkoly, které se mohou jevit nad jeho síly. Ale může se spolehnout na své kamarády a vlastní nápady.

V osmém pokračování populární série se Škyťák se musí utkat s Berserkry, splnit Nesplnitelný úkol a zachránit Rybinohu, kterého si strašidelný Netvor málem dá k svačince! A u toho všeho jej pronásleduje odvěký nepřítel, který zná temné tajemství ztraceného trůnu. Co náš hrdina podnikne?
Další napínavé a vtipné pokračování dobrodružství slavného Škyťáka Šelmovské Štiky III. v dobách, kdy byl ještě malý kluk.

Jak zlomit dračí srdce

Jak vycvičit draka 8
Autorka: Cressida Cowellová
Přeložil: Silvestr Vandrovec Špaček

Počet stran: 320
Vazba: brožovaná
Formát: 130×195 mm
ISBN: 978-80-7529-738-9
Doporučená cena: 229 Kč

 

Knihu Jak zlomit dračí srdce vydalo nakladatelství Brio.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMagická knihovna

Alexander, Zeno

Grada, 2020

zobrazit info o knizeLedová obluda

Walliams, David

Argo, 2020

zobrazit info o knizeHrdinův atlas smrtících draků
Jak vycvičit draka 6

Cowellová, Cressida

Brio, 2020

zobrazit info o knizeJak přežít dračí bouři
Jak vycvičit draka 7

Cowellová, Cressida

Brio, 2020

zobrazit info o knizeJak zlomit dračí srdce
Jak vycvičit draka 8

Cowellová, Cressida

Brio, 2020

Napsat komentář