Popusťe uzdu fantazie

Fantasy kniha - ilustrační
Vydejte se do světů, které se v mnohém liší od toho našeho. Ať už jde o lovce stínů a jejich budoucnost či nejbezpečnější zemi, ve které jsou muži pod přísnou kontrolou. Peter Grant musí opět zachránit milovanou Anglii plnou magických tvorů a Čchan touží odhalit tajemství kulových blesků.

Cassanda Clare stvořila rozsáhlý a zajímavý svět lovců stínů. Jak to dopadne se sourozenci Blackthornovými? A podaří se najít lék na smrtelnou nemoc napadající čaroděje? To vše a mnohem více odhalíte v závěrečném díle uzavírajícím trilogii Temné lsti.

Po dramatických událostech Pána stínů hrozí lovcům stínů občanská válka. Rodina Blackthornových se ocitá přímo uprostřed konfliktu, který by mohl roztrhat svět na kusy.
Zatímco se mladší sourozenci Blackthornovi vracejí do Los Angeles, aby se tam pokusili vypátrat příčiny záhadné nemoci kosící rasu čarodějů, Julián s Emmou musejí podniknout nebezpečnou misi do říše sličného lidu a získat Černý spis mrtvých. To, co na dvorech odhalí, by však mohlo zničit celý svět a otevřít cestu k temné budoucnosti, kterou si do té chvíle nedokázali ani představit.

Ukázka z knihy

Všechno bylo postříkané krví: pódium pro členy Rady, schody, stěny, podlaha i roztříštěné pozůstatky Meče smrti. Později si bude Emmatu vzpomínku vybavovat jakoby zahalenou rudou mlhou. V hlavě jí pořád dokola běžel úryvek nějaké básně, ve kterém se autor podivoval,že v sobě lidé mohou mít tolik krve.
Říká se, že prvotní šok zmírňuje dopad velkých ran osudu, ale Emmaten pocit neměla. Všechno viděla a slyšela zcela jasně. Síň Rady se hemžila strážemi. Všude plno křiku. Snažila se prodrat k Juliánovi. Stráže jí zastoupily cestu, jako když se vzedme vlna. Zaslechla další výkřiky. „Emma Carstairsová rozbila Meč smrti! Zničila jeden z Nástrojů! Zatkněte ji!“ (str. 11)
Zjistěte, jak příběh pokračuje.

Královna povětří a temnoty

Temné lsti III
Autorka: Cassandra Clare
Přeložili: Alžběta Lexová, Eva Maršíková

Počet stran: 728
Vazba: brožovaná
Formát: 130×210 mm
ISBN: 978-80-7529-256-8
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Královna povětří a temnoty vydalo nakladatelství #BOOKLAB.

O autorce

Cassandra Clareová je autorkou či spoluautorkou mnoha oblíbených knih pro mládež, např. Paní půlnoci a Pán stínůKodex lovce stínů, série Magisterium a zejména fantasy řady Nástroje smrti.

————————————————

Muži jsou zlo, musí být hlídáni a jakákoliv agrese je nežádoucí. Přesně takto se staví k mužskému pokolení v nejbezpečnějším státě světa, na Kontinentu. Ženy spolu žijí v míru a vše se zdá zalité sluncem. Tato idea se rozpadá v okamžiku, kdy někdo zabije hlavu státu…

Představte si život v dokonalém míru. Bez nemocí, válek, násilí a strachu. Vítejte na Kontinentu, v nejbezpečnějším státě v historii lidstva. Stačilo tak málo – svěřit budoucnost ženám. Nepocházelo snad strašlivé zlo minulosti právě od mužů? Na Kontinentu jsou pod přísným dohledem, sebemenší náznak agrese se v zárodku likviduje a většina žen muže ani nevídá. Zdá se, že se není čeho bát… Do chvíle, kdy rovnováhu naruší násilná smrt výstřední hlavy státu.

Ukázka z knihy

Za oknem se začalo stmívat a celou místnost pomalu ovládala tma. Seděla jsem shrbeně ve svém bytelném křesle a rukama jsem si podpírala bradu. Zůstala jsem tady poslední. Moje asistentka odešla už dávno a diář jsem měla netypicky prázdný. Zmocňovala se mě nervozita. Pořádně jsem si lokla džusu. Dolehla na mě samota. Cítila jsem takovou izolaci, jako už přes dvacet let ne. Znovu jsem si připomněla něco, co jsem vždycky dobře věděla. Osamění strašlivě bolí. Zakroutila jsem hlavou. (str. 7)

Zlo je rodu mužského

Autorka: Eva Grestenbergerová

Počet stran: 384
Vazba: brožovaná
Formát: 132×200 mm
ISBN: 978-80-88335-24-5
Doporučená cena: 349 Kč

 

 

Knihu Zlo je rodu mužského vydalo nakladatelství Pointa. Nezapomeňte si prolistovat ukázku.

————————————————

Londýnský detektiv a čarodějnický učeň se opět vrací na scénu, aby dopadl Muže bez tváře, překazil jeho ďábelský plán a předvedl ho před spravedlnost. Takový cíl si ale žádá oběti, jako například požádat bývalou kamarádku a kolegyni o pomoc…

Muž bez tváře, pachatel mnoha vražd, podvodů a zločinů proti lidskosti, byl demaskován a je na útěku. Peter Grant, londýnský detektiv a čarodějnický učeň, nyní hraje klíčovou roli v bezprecedentní operaci bezpečnostních sil, která má Muže bez tváře dostat před soud. Peter mezitím zjišťuje, že Muž bez tváře není ještě ani zdaleka vyřízený a uskutečňuje poslední kroky jistého dlouhodobého plánu. Plánu, který má kořeny v dvoutisícileté londýnské historii a který může město na Temži doslova srazit na kolena.
Aby svou milovanou metropoli zachránil, bude Peter potřebovat pomoc své bývalé nejlepší kamarádky a kolegyně Leslie Mayové, která ho však už jednou zradila. A mnohem horší je, že se snad dokonce bude muset spojit se zlovolným nadpřirozeným zabijákem a agentem chaosu známým pod jménem Punch…

Ukázka z knihy

Jmenoval se Richard Williams a pracoval na oddělení pro styk s veřejností. I když žil v hezkém edvardovském půldomku v Chiswicku, jeho rodina pocházela ze sheffieldského Fulwoodu a byla dost zazobaná, aby mohl jako žák denně dojíždět na internátní Birkdale School. Díky tomu se mu dostávalo jak drahého vzdělání, tak domácí stravy. Poté co s chvalitebným výsledkem vystudoval Madgaleninu kolej v Oxfordu, přestěhoval se do Londýna. Tam se při práci pro jednu známou reklamní agenturu seznámil se svou první manželkou. Nyní, s druhou, mladší manželkou a dvěma dcerami na prahu základní školy byl připravený, pokud jsem mohl soudit, k přesunu do údolí Temže nebo možná ještě dál na západ, aby měl jistotu, že holčičky budou chodit do škol, které jsou trochu méně „barevné“ než ty v Chiswicku. (str. 13)

Zvony Londýna

Autor: Ben Aaronovitch
Přeložil: Milan Žáček

Počet stran: 304
Vazba: brožovaná
Formát: 145×204 mm
ISBN: 978-80-257-3030-0
Doporučená cena: 298 Kč

 

Knihu Zvony Londýna vydalo nakladatelství Argo.

O autorovi

Ben Aaronovitch (* 1964) jako dospělý rychle zjistil, že má talent pouze pro psaní a vcelku rychle se prosadil jako televizní scenárista. Pracoval pro proslulý anglický seriál Doctor Who či pro levnou space operu Jupiter Moon a posléze se pustil i do knižních dobrodružství proslulého Pána času. V 90. letech tak publikoval romány z řady Doctor WhoRemembrance of the Daleks (1990), Transit (1992), The Also People (1995) a So Vile a Sin (1997, ve spolupráci s Kate Ormanovou). Ve druhé polovině 90. let se jeho literární kariéra dostala do slepé uličky, která ho dovedla k zaměstnání v síti knihkupectví Waterstones, což se ovšem ukázalo jako ideální šance začít psát vlastní příběhy. Vznikla tak úspěšná série městských fantasy s policejním konstáblem Peterem Grantem, započatá románem Rivers of London (2011, česky Řeky Londýna) a pokračující díly Měsíc nad SohoŠepot podzemíProkleté domovy Záludné létoStrom viselců a Nejodlehlejší stanice. Vznikly taktéž komiksy Řeky Londýna – Čarojízda a Řeky Londýna – Noční kouzelnice.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

————————————————

Vydejte se společně s Robinettem Broadheadem do vesmíru a zažijte klasické sci-fi dobrodružství s výpravou, na níž odhalíte všechna tajemství týkající se Heecheeů. O nový překlad se postaral Jiří Engliš.

Ve druhém svazku jedné z nejslavnějších ság žánru science fiction se opět setkáváme s Robinettem Broadheadem, jenž už sice získal pohádkové bohatství, ale artefakty Heecheeů mu přesto nedávají spát. Založí tedy vlastní kosmickou společnost, jež má za úkol shromažďovat veškeré informace o těchto mimozemšťanech a následně vyšle výpravu k nově objeveným objektům ve Sluneční soustavě, z nichž jeden bych mohl být vytouženou Továrnou na potraviny, která by lidstvo navždy zbavila hladu.
Po přistání se výprava překvapivě setkává s potomkem zesnulých prospektorů, jenž je doslova pokladnicí vzácných heecheovských znalostí. Je tak objeven nejen účel tzv. modlitebních vějířů, ale i cesta lodí do podivného místa, které je dle chlapcova vyprávění doposud obydleno. Je možné, že jsou jeho obyvateli legendární Heecheeové?

Ukázka z knihy

Není snadné žít zcela sám, když je člověk mladý. „Jdi do zlaté, Wane, ukradni, co chceš, uč se. Neboj se,“ říkali mu Mrtví. Ale jak by se mohl nebát? Zlaté chodby používali hloupí, ale strašidelní Staří. Mohl tam na ně narazit všude, nejpravděpodobněji na jejich koncích, odkud nekonečná zlatá přadena symbolů ubíhala do středu věcí. Tedy přesně tam, kam ho přemlouvali Mrtví, aby se vydal. Možná tam zajít musel, ale nemohl si pomoci, a bál se. (str. 5)

Za modrým horizontem událostí

Autor: Frederik Pohl
Přeložil: Jiří Engliš

Počet stran: 328
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-257-2829-1,978-80-7553-
Doporučená cena: 298 Kč

 

Knihu Za modrým horizontem událostí vydalo nakladatelství Triton. Nezapomeňte si přečíst ukázku.

————————————————

Hlavnímu hrdinovi Čchenovi zabije kulový blesk oba rodiče. Čchen se rozhodne odhalit tajemství tohoto fyzikálního jevu, proniknout do nových obzorů fyziky a poznat nepoznané…

Divoce imaginativní sci–fi román od autora bestsellerové trilogie Vzpomínka na Zemi.
V den oslavy svých čtrnáctých narozenin se Čchen namísto šťastného sfouknutí svíček na dortu stane svědkem smrti obou rodičů. Přímo před jeho očima je zabije kulový blesk, přírodní jev, jímž se dodnes zabývá mnoho vědců. Čchen se zatvrdí a rozhodne se zasvětit zkoumání kulového blesku celý svůj život.
Čím víc toho Čchen ví, tím silněji si uvědomuje, že kulový blesk je jen špičkou ledovce úplně nových obzorů fyziky. Samotářský a odhodlaný vědec se díky svému úkolu setkává se spoustou lidí, kteří jsou stejně jako on hnáni kupředu nějakou posedlostí. Jako červená nit se Čchenovým příběhem linou poslední slova jeho otce: „Klíčem ke krásnému životu je okouzlení.“
Román Kulový blesk vznikl ještě před vydáním Liou Cch’-sinovy slavné ságy Vzpomínka na Zemi a je možné ho číst nejen jako samostatné dílo, ale také jako prolog k této trilogii.

Ukázka z knihy

Vzpomínám si na tu událost jenom proto, že ten den jsem měl narozeniny, tatínek s maminkou večer zapálili svíčky na narozeninovém dortu a všichni tři jsme se usadili kolem čtrnácti drobných plamínků.
Během té bouřlivé, deštivé noci se mi zdálo, že celý vesmír není nic než o překot po sobě jdoucí blesky a náš skromný pokoj. Každé namodralé zašlehnutí jasně ozářilo dešťové kapky na okně, které jako by v tom okamžiku ztuhly a vytvořily vlákna posetá blyštivými, průzračnými krystalky, hustě rozvěšená mezi nebem a zemí. (str. 11)

Můžete si prolistovat ukázku.

Ohlasy na knihu

Kulový blesk již obsahuje všechny prvky, které přinesly Liouovi průlom na světové literární scéně s jeho trilogií Vzpomínka na Zemi: příběh o neuvěřitelných objevech vědy a techniky, ale také o nebezpečí, pokud se tyto objevy ocitnou ve špatných rukou.

- The Verge 

Není tu žádná invaze mimozemšťanů a nejdramatičtější momenty představují vědecké objevy. Ale Liou Cch’-sin dokáže vystavět napětí stejně mistrovsky jako vždy. […] Je to klidnější kniha než trilogie Vzpomínka na Zemi, ale neméně výrazně připomíná, že Liou je jedinečným hlasem moderní sci-fi.

- Barnes & Noble 

 

Kulový blesk

Autor: Liou Cch´-Sin
Přeložila: Hana Do

Počet stran: 450
Vazba: vázaná
Formát: 135×208 mm
ISBN: 978-80-275-0004-8
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Kulový blesk vydalo nakladatelství Host.

O autorovi

Liou Cch‘-sin (* 1963) je hlavním představitelem nové generace čínských autorů science fiction. Devětkrát obdržel nejprestižnější čínskou žánrovou cenu Galaxy, jednou titul velmistra čínskojazyčné sci-fi a jako vůbec první Asiat v historii získal také cenu Hugo v kategorii nejlepší román. Jeho díla se řadí k žánru hard science fiction, věhlas si získal především díky silné atmosféře a brilantní představivosti. Liou Cch’-sin ve svých románech úspěšně propojuje abstraktní myšlenky s tvrdou realitou a napříč svým dílem se pokouší odhalit podstatu a estetiku vědy. Problém tří těles (2007) je jeho nejslavnější román.

Zdroj informací: nakladatelství Host

————————————————

V temném domě panuje všude tma a dějí se v něm tajemné věci. Dům stojí na odlehlém místě uprostřed mrtvého lesa a děti v něm mizí. Proto se Matěj rozhodne z místa uprchnout. Podaří se mu to?

Temný dům je děsivé místo.
Není to obyčejná polepšovna.
Stojí uprostřed mrtvého lesa.
Nesmí se v něm mluvit.
Ztratíte v něm jméno.
Dělají se v něm tajemné pokusy.
A děti mizí…
V napínavém příběhu doprovázíme Matěje, chlapce, který se odtud rozhodl utéct. Jenže z temného domu se utéct nedá… Odvaha, důvěra, touha a láska zazáří nejjasněji, až bude kolem největší tma.

Ukázka z knihy

Kdysi viděl v televizi film o tsunami, takže věděl, že než se vám převrátí během okamžiku život vzhůru nohama, předchází tomu pár menších varovných událostí. V případě tsunami to bylo zemětřesení. Také zmizí voda. Moře si ji stáhne z pobřeží, je to jako hluboký nádech před tím, než moře sfoukne město z pevniny. Zvířata utečou, ptáci uletí. A pokud budete pozorní, všimnete si všech těch věcí, které vám dávají najevo, že se něco děje, a třeba si zachráníte holou kůži. A nebo taky ne.

Temný dům v mrtvém lese

Autor: Jan Sviták

Počet stran: 248
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-906872-3-3
Doporučená cena: 300 Kč

 

 

Knihu Temný dům v mrtvém lese vydalo nakladatelství Vedrusa. Můžete si přečíst ukázku.

O autorovi

Jan Sviták se narodil v roce 1983. Je povolaný malíř, teoretický horolezec a příležitostný šašek. Píše pro děti i dospělé.


 

Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTemný dům v mrtvém lese

Sviták, Jan

Vedrusa, 2019

zobrazit info o knizeKrálovna povětří a temnoty
Temné lsti III

Clare, Cassandra

#BOOKLAB, 2019

zobrazit info o knizeZlo je rodu mužského

Grestenbergerová, Eva

Pointa, 2019

zobrazit info o knizeZvony Londýna

Aaronovitch, Ben

Argo, 2019

zobrazit info o knizeZa modrým horizontem událostí

Pohl, Frederik

Triton, 2019

zobrazit info o knizeKulový blesk

Cch´-Sin, Liou

Host, 2019

Napsat komentář