Fantasy nejen pro mládež

fantasy
Prázdniny jsou za námi a školní lavice opět ožily. To ale neznamená, že je všem dnům cestování a zábavy konec. Stačí zapojit fantazii a vydat se na knižní cestování po fantaskních světech. S Kellenem prožijete další výpravu, poznáte elfí dívky a nakouknete do světa víl či komiksového dávnověku.

Kellen a jeho společník v podobě Reichise se vrací počtvrté na scénu. Tenkrát cestují sami a Kellen se náhodou dostane do Ebenového opatství. Podaří se mu konečně odhalit tajemství černého stínu? A jak se daří jeho bývalé společnici Ferius Parfax?

Kellen a jeho vražedný kočkoveverčák Reichis jsou sami na cestě a pátrají po tajemném mnišském klášteře známém jako Ebenové opatství. Je to místo, které nezasvěcenci nikdy nemohou najít, a Kellen začíná být zoufalý. Mniši v Ebenovém opatství totiž údajně vědí o černém stínu víc než kdo jiný, a dokonce ho prý umějí i léčit. Potom se však stane něco, co Kellena a Reichise rozdělí. Kellen poprvé čelí světu sám a pronikne do stínové magie mnohem hlouběji, než se kdy odvažoval tušit.

Ukázka z knihy

Ano, jistě, z dálky tento nekonečný prostor zlatého písku vypadá lákavě. Člověk stojí na vrcholu písečné duny, teplý vánek zmírňuje sluneční žár a vábí ho vstříc dobrodružstvím, která čekají dole. Ať si přejete cokoli – nepředstavitelný poklad, únik před nepřáteli nebo dokonce lék na černá znamení vinoucí se kolem levého oka, která se neustále zvětšují –, vždy se najde nějaký blázen, který bude přísahat, že to všechno na vás za pouští čeká. (str. 7)

Doporučujeme

Sledujte dobrodružnou cestu hlavního hrdiny od začátku.

zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize

Divotvůrce 4: Spoutávač

Autor: Sebastien Castell
Přeložil: Peter Kadlec

Počet stran: 440
Vazba: vázaná
Formát: 146×211 mm
ISBN: 978-80-252-4606-1
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Divotvůrce 4: Spoutávač vydalo nakladatelství Egmont ČR. Přečtěte si ukázku.

O autorovi

Sebastien de Castell vystudoval archeologii, ale zvolil raději kariéru horlivého hudebníka, ombudsmana, interakčního designéra, choreografa bojových scén, učitele, projektového manažera, herce a tvůrce strategie produktů. Na svém kontě má fantasy sérii pro dospělé The Greatcoats, která byla nominována na cenu pro nejlepší fantasy v Goodreads, dostala cenu Gemmell Morningstar za nejlepší prvotinu, The French Prix Imaginales za nejlepší cizojazyčnou práci a cenu Johna W. Campbella pro nejlepšího nového spisovatele.

Zdroj informací: Albatros Media

————————————————

Známá francouzská spisovatelka napsala originální román inspirovaný světem elfů. Dvě mladé dívky vyrůstají odděleně, přesto je mezi nimi nezvyklé pouto. A jak rostou, začíná být jasné, že nebudou z lidského světa… Jak dopadne boj mezi dobrem a zlem?

Nadpozemský a nadčasový svět dvou dívek, které musí naplnit svůj osud. Román od autorky bestselleru S elegancí ježka.
Byl večer a hustě sněžilo. Na vnějších schodech jedné burgundské farmy a u kostela v italských Abruzzách se našla dvě novorozená děvčátka. Jedna z nich dostala jméno Maria, druhá Clara. Obě siroty vyrůstají každá ve své zemi mezi venkovany a drsnými horaly, kteří je přijali za své. Neznají se, přesto je mezi nimi tajné pouto. A brzy je zřejmé jejich nadání i to, že nepochází z tohoto světa. Každá je svým vlastním způsobem spojená se světem elfů – světem umění, invence a tajemství – a obě mají schopnost naslouchat přírodě, která lidským životům dodává hloubku i krásu. Je tady však vážná hrozba, tíží lidský druh a pouze Maria a Clara mohou společnými silami zhatit plány zbloudilého elfa. Jakmile se obě dívenky spojí, bude je čekat dlouhá bitva…
Množství nevšedních postav; nadčasový příběh o silách dobra a zla a dojímavé přemítání o síle přírody, hudby, umění, o vyprávění příběhů a lásce.

Ukázka z knihy

Zatímco mluvili, ženy, které nepily, došly pro Lucette; ta totiž nedávno slehla a odteď bude kojit dva drobky schoulené u svých prsou bílých jako sníh, jenž venku právě napadl. Bez sebemenšího zlého úmyslu se pak dívali na dvě ňadra krásná jako cukrové homole, až měl člověk chuť hodovat stejně jako ty děti, a cítili přitom mír, jaký světem vládne, když jsou dvě nemluvňátka přisátá k životodárným prsům. Malá se dost nakojila a malinko si odříhla, udělala se jí přitom bublinka, která s prasknutím splaskla, až se všichni okolo dali do smíchu a plácali se bratrsky po zádech.

Nezapomeňte si prolistovat ukázku.

Ohlasy na knihu

Muriel Barberyová složila ódu na dávnověkou vzájemnou podporu lidských rukou, ducha a přírody. A není náhodou, že bitva, která se v románu odehrává, se týká podnebí.

- Le Figaro

V našem vlastním světě, kde lidstvo je ohroženo klimatickou katastrofou, válkou a biologickými nehodami, po nás Muriel Barberyová, sama filozof, optikou svého fantasy románu dozajista chce, abychom se sami hluboce zamysleli nad tím, jak žijeme.

- The Globe and Mail

Je to skutečně okouzlující příběh, nádherné vyprávění bohaté na významy. Označit tuto knihu jako pohádku by nebylo úplně spravedlivé a mohlo by jí to upřít pozornost nejširšího publika, a tahle kniha si opravdu zaslouží, aby ji četli milovníci příběhů všech věkových kategorií.

- The Irish Times

Život elfů

Autorka: Muriel Barberyová
Přeložila: Kateřina Štáblová

Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Formát: 130×206 mm
ISBN: 978-80-7565-502-8
Doporučená cena: 298 Kč

 

Knihu Život elfů vydalo nakladatelství Jota.

O autorce

Muriel Barberyová je francouzská spisovatelka, která se narodila v marocké Casablance, vystudovala prestižní vysokou školu École normale supérieure a svou dráhu profesorky filozofie začala na Burgundské univerzitě, později se přesunula do Normandie. V letech 2008–2009 žila v japonském Kjótu. Po návratu do Evropy si zvolila Amsterdam a v současné době je zpět ve Francii, kde žije stranou veřejného života a vyhýbá se médiím. V roce 2000 vydala svůj první román Pochoutka, vydavatelským překvapením roku 2006 byl její román S elegancí ježka (naše recenze), jež vyšel v 47 jazycích a prodalo se ho přes 7 milionů výtisků. Barberyová za něj získala množství literárních cen a kniha má i své filmové zpracování. Teprve po devíti letech jí roku 2015 vyšla nová kniha Život elfů, poetická, pomalu se odvíjející literární fantasy, která nezapře, že vznikala dlouho. Práva se prodala do 27 zemí. Do nadpřirozeného světa elfů se Barberyová vrací i v pokračování Un étrange pays.

Zdroj informací: nakladatelství Jota

————————————————

Vítejte ve světe víl. Nenechte se ale zmýlit, nejedná se o milé pohádkové bytosti, ale o zákeřné a škodolibé bytosti toužící po moci. A mezi nimi vyrůstá lidská dívka Jude, která se snaží pletichařením ochránit svého nevlastního bratra…

Člověk musí být dost silný na to, aby bojoval pořád dokola. Druhý díl napínavé fantasy série.
První lekce zní: zatvrď se. Poté co vyšlo najevo, že Doubek je ve skutečnosti dědicem vílího trůnu, musí Jude svému bratříčkovi zajistit bezpečí. A právě jen kvůli tomu k sobě připoutala podlého prince – teď už krále – Cardana a stala se šedou eminencí tahající za nitky celé říše. I kdyby se Cardan nechal snadno ovládat, bylo by pro ni těžké stále proplouvat bouřlivými vodami proměnlivé politiky a spojenectví vílího království. Král ale navíc dělá všechno, co je v jeho silách, aby ji ponížil a zesměšnil, ačkoli je lidskou dívkou stále fascinovanější. Když začne být jasné, že se Jude někdo v jejím bezprostředním okolí chystá zradit, ohrozit její život a životy všech, které miluje, musí smrtelnice odhalit, kdo jí jde po krku. Dokáže se navíc vyrovnat s komplikovanými city, které chová ke Cardanovi?

Ukázka z knihy

Nový Nejvyšší král víl se rozvaluje na trůnu. Korunu má na hlavě posazenou nonšalantně nakřivo, dlouhý, zlověstně nachový plášť sepnutý na ramenou mu splývá až na zem. V lalůčku Cardanova špičatého ucha se třpytí náušnice. Prsty má obtěžkané blyštivými prsteny. Jeho nejokázalejší ozdobou však jsou jeho jemná, rozmrzelá ústa. (str. 17)

Podlý král

Autorka: Holly Blacková
Přeložila: Radka Kolebáčová

Počet stran: 364
Vazba: brožovaná
Formát: 132×200 mm
ISBN: 978-80-7544-823-1
Doporučená cena: 349 Kč

 

 

Knihu Podlý král vydalo nakladatelství CooBoo. A nezapomeňte si pročíst ukázku.

O autorce

Holly Blacková je známá a úspěšná spisovatelka fantasy knih pro děti a teenagery. Její nejúspěšnějším dílem je Kronika rodu Spiderwicků. Holly žije s manželem a synem v Massachusetts v domě, který má podle ní tajné dveře do jiného světa. Je spoluautorkou knižní série Magisterium.

Zdroj informací: nakladatelství CooBoo

————————————————

Dva talentovaní muži spojili síly a pro čtenáře a fanoušky fantasy žánru připravili příběhy plné napětí, magie a dobrodružství ve formě komiksu.

Cyklus temných fantasy příběhů, který vzešel ze spolupráce scenáristy Jeana-Pierra Dionneta s kreslířem Jeanem-Claudem Galem, se odehrává ve fiktivním barbarském dávnověku. Zatímco Dobyvačná vojska jsou řetězec mikropříběhů popisujících fantastický svět metodou „najít celé moře v každé kapce vody“, Arnova pomsta a Arnův triumf jsou klasické příběhy typu „hrdinova cesta“ a nabízejí pád a vzestup mladého vládce v krutém světě plném nájezdníků a podlých intrik. Spolu s už vydanou Diosamante (Argo, 2018) navíc dostává český čtenář do rukou téměř kompletní dílo fenomenálního a bohužel předčasně zesnulého Jeana-Clauda Gala, jehož neuvěřitelná barokně rafinovaná kresba dodnes ohromuje čtenáře. Díla byla oslnivá už v původních černobílých vydáních; nynější skvěle kolorovaná edice je posunula ještě o stupeň výš.

Ukázka z knihy

Dobyvacne armady

Dobyvačné armády

Autoři: Jean-Claude Gal, Jean-Pierr Dionnet
Přeložil: Richard Podaný

Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Formát: 228×318 mm
ISBN: 978-80-257-2860-4
Doporučená cena: 598 Kč

 

Knihu Dobyvačné armády vydalo nakladatelství Argo.

O autorovi

Jean-Claude Gal (1942–1994) byl profesorem výtvarné výchovy a ve světě francouzského komiksu proslul tím, že svá díla s pekelnou důkladností a pomalostí propracovával a každá strana mu trvala jako velký obraz (kterým také často byla). Vinou toho i své předčasné smrti zanechal dílo výrazně omezené rozsahem, jež ale přesto mělo velký vliv na evropský komiks a jeho pozdější tvůrce.

Zdroj informací: nakladatelství Argo


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDivotvůrce 4: Spoutávač

Castell, Sebastien de

Egmont ČR, 2019

zobrazit info o knizeŽivot elfů

Barberyová, Muriel

Jota, 2019

zobrazit info o knizePodlý král

Blacková, Holly

CooBoo, 2019

zobrazit info o knizeDobyvačné armády

Dionnet, Jean-Pierr – Gal, Jean-Claude

Argo, 2019

Napsat komentář