Nikdo není v bezpečí

vrazda
Se zvyšujícími se teplotami je potřeba si dopřát i nějaké to ochlazení. Mrazivá atmosféra titulů, které vám dnes představíme, by mohla pomoci. Neváhejte a začtěte se do nejnovějších thrillerů, detektivek a temných psychologických dramat.

Na úvod pro vás nemáme nikoho jiného než mistra hororu Stephena Kinga a jeho kultovní thriller Misery v novém vydání. Zkuste se vcítit do postavy autora, kterého po těžké havárii uvězní u sebe doma jeho nejoddanější čtenářka.

Misery

Román Misery patří mezi nejznámější a nejzdařilejší thrillery vzešlé z dílny Stephena Kinga. Hlavní hrdina Paul Sheldon je autorem romantických příběhů o krásné Misery. Osudovou náhodou najde Paula po těžké havárii jeho nejoddanější čtenářka, bývalá ošetřovatelka Annie Wilkesová. Ta z něj ve svém odlehlém domě učiní nedobrovolného pacienta. Během svérázného „léčení“ ho přiměje, aby psal pokračovaní Miseryiných příběhů podle jejích představ. Díky jejím šíleným donucovacím metodám prožívá Paul tvůrčí období, jaké si neuměl představit ani v těch nejděsivějších představách.
Stephen King dokázal mistrně vyvolat atmosféru strachu a vytvořil přesvědčivé postavy, text dokořenil suchým sarkasmem a doplnil autentickými postřehy ze zákulisí spisovatelského procesu.

Autor: Stephen King
Přeložil: Miroslav Jindra

Počet stran: 328
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7593-094-1
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Misery vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Nahlédněte také do některých dalších autorových knih. Zkuste třeba Řbitov zvířátek, Černočernou tmu, Noční směnu, TO či Pana Mercedes.

————————————————

Detektivka Hulda před odchodem do předčasného důchodu dostane dva týdny na vyřešení uzavřeného případu, který ji vrtá hlavou. Opravdu se před rokem na břehu Islandu sama zavraždila mladá Ruska? Nebo za její smrt může někdo jiný?

Temnota

Na islandském břehu je nalezeno tělo mladé Rusky. Po letmém vyšetřování je smrt prohlášena za sebevraždu a případ je v tichosti uzavřen.
O rok později je detektivka Hulda Hermannsdóttir přinucena odejít předčasně do důchodu. Děsí se samoty a obává se, že se znovu vynoří vzpomínky na její temnou minulost. Než však definitivně odejde, dostane dva týdny na vyřešení odloženého případu dle jejího vlastního výběru.
Ví přesně, který to bude: ta mladá Ruska, jejíž naděje na udělení azylu se vytratily na tmavém, studeném břehu pro ni neznámé země. Hulda záhy zjistí, že ve stejnou dobu zmizela další mladá žena a že si všichni nechávají něco pro sebe. Zdá se, že ve vyšetřování jí brání i její kolegové u policie. A čas ubíhá…

Autor: Ragnar Jónasson
Přeložila: Vendula Hlavová

Počet stran: 312
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7390-971-0
Doporučená cena: 329 Kč

Kniha Temnota vyšla v Edici Knihy Omega.

Ukázka z knihy

„Jak jsem vás našla…?“ zopakovala klidně. „Copak jste chtěla, aby se tak nestalo?“ Otáčela její slova proti ní – konverzaci nějak udržet musela.
„Co? No to…“
Ve vzduchu se vznášel závan kávy. Vůní by se to nazvat nedalo. Stísněná místnost byla temná, nábytek v ní zašlý a šedě institucionální.
Žena si položila ruku na stůl. Jakmile ji znovu zvedla ke své tváři, na stole se objevil její vlhký otisk. Jasná známka toho, že Hulda našla svého pachatele. Obvykle by ji to potěšilo, ale teď uspokojení necítila. (str. 12)

Pokračujte ve čtení ukázky.

————————————————

V městečku Grantley mizí a umírají mladé školačky. Inspektorka Annie požádá o pomoc inspektorku Kate a společně začnou pátrat po viníkovi. Nemají se pořádně čeho chytit, a navíc brzy zjišťují, že vrah je jim blíž, než se zdá…

Zlomení

Městečko Grantley opanuje strach. Všechno začalo vyhlášením pátrání po pohřešované čtrnáctileté školačce. Už jen tato zpráva poskytla obyvatelům města dostatečný důvod k obavám. Pak ale bylo nalezeno dívčino mrtvé tělo – a krátce nato se stejná situace opakovala. Několikrát. Teď už nikdo nemohl být na pochybách, že v Grantley znovu řádí sériový vrah.
Inspektorka Annie Carrová požádá o pomoc Kate Burrowsovou, která před lety vedla pátrání po Grantleyském rozparovači. Kate ráda přijímá, protože účast na vyšetřování jí poskytuje pádnou výmluvu, aby nemusela být doma. Tam se totiž nedávno objevil syn jejího partnera, bývalého gangstera Patricka Kellyho, a s ním přišly problémy.
Annie s Kate brzy zjistí, že vrah je jim mnohem blíž, než by si pomyslely. Začíná pro ně boj s časem, ale ony se vlastně pořád nemají čeho chytit. Policajtský instinkt jim oběma napovídá, že za těmi vraždami je něco víc, než je patrné na první pohled. Povede se Kate zabijáka dopadnout dřív, než zemře další dívka?

Autorka: Martina Cole
Přeložila: Dita Kelbelová

Počet stran: 500
Vazba: vázaná
Formát: 140×212 mm
ISBN: 978-80-7498-324-5
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Zlomení vydalo nakladatelství Domino.

Ukázka z knihy

Jak se Micky rozhlížel po skládce, všiml si v dálce postavy lezoucí po hromadě odpadků a uvažoval, jak ten hajzlík mohl ostatním proklouznout.
Vrátil se do přívěsu, ve kterém si vařili čaj, vzal dalekohled – parádní nález, který tu měl už roky – a pak vyšel ven do oslňujícího slunečního světla a podíval se, kdo je ten člověk, kterému se podařilo vpašovat se dovnitř.
Když dalekohled zaostřil, v první chvíli si nebyl jistý, jestli vidí dobře. Byl tak ohromený, že na tu siluetu další minutu dvě zíral, a teprve pak doběhl do kanceláře s křikem: „No to mě poser, tohle musíte vidět, chlapi!“ (str. 9)

Přečtěte si prvních deset tisíc slov z úvodu a prohlédněte si také některé další autorčiny tituly, například: Zrada, Vyrovnat si účty, Dobrý život a Pomsta.

————————————————

V Karlových Varech se vraždí také, avšak za velmi podivných okolností. Vrah neznámou oběť usmrtí, pozře část jejího těla a následně sám spáchá sebevraždu. Dokáže autor knih, který píše o podobných zločinech, přijít celé věci na kloub?

Kar

V Karlových Varech dojde k obludné vraždě: žena roztrhá muže svými zuby a pak spáchá sebevraždu. Nebylo prokázáno, že by se ti dva znali. Po nějaké době se stane událost podobná: na golfovém hřišti zabije muž ženu její vlastní odpalovací holí, uhryže a pozře její prsa a poté vběhne pod auto. Nikdy předtím se neviděli. Do Varů, svého rodného města, se po dlouhé době vrací Julián Uřídil. Ne na stálo a ne jako lázeňský host, ale na anonymní pozvání jako autor knih, v kterých se odehrávají podobné zločiny. Minulost, na niž chtěl zapomenout, když kdysi odešel do Prahy, se mu však ve Varech spolu s dalšími kousavými vraždami vrací jako bumerang. Souvislost mezi množícími se případy nenachází, zato se nepochopitelně ocitá v jejich bezprostřední blízkosti. Tak, jak byl pozván on, teď musí pozvat do Varů na pomoc člověka, kterého už nikdy nechtěl vidět.

Pohřební hostina za jedno město
Autor: Miloš Urban

Počet stran: 352
Vazba: vázaná
Formát: 115×167 mm
ISBN: 978-80-257-2768-3
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Kar vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

Pátýho března to začlo a mělo to i skončit, když ta ženská, co pokousala toho chlapa, spáchala sebevraždu. Četl jsi o tom, ale neviděl jsi záběry z kamer. A tím to neskončilo, má to pokračování. Druhá vražda se odehrála nedávno, na golfovém hřišti, pachatel se pak vrhnul pod auto. Jestli mi něco připomíná tvý knížky, pak tohle.
Pokud vím, vyšetřovatelé nemají žádnou stopu, vodítko, mezi těma případy až na podobnost není spojitost. Jestli se to bude opakovat – a já se obávám právě toho –, pod pokličkou to moc dlouho neudržíme. Ale tohle bych s tebou raděj probral osobně. (str. 14)

I Miloš Urban je autorem řady románů. Kromě dnes představeného k nim patří třeba Hastrman, za nějž obdržel cenu Magnesia Litera, Závěrka, Urbo Kune a další.

————————————————

V následujícím titulu najdete hned dva příběhy, jež spojují postavy ostříleného policisty a mladé právničky. Kdo může za brutální vraždu mladé ženy? A co stojí za rozhodnutím prokurátora, který nespravedlivě odsoudil nevinného v případu přepadení?

Podivné přátelství

Detektivní kniha Podivné přátelství obsahuje dva příběhy spojené postavami ostříleného policisty a mladé právničky a také jedním starým případem, který se odehrál před čtvrtstoletím.
První polovina knihy nese název
Podivný způsob. Mladá doktorka práv Kamila vymění možnost být soudkyní za práci u kriminální policie a stane se parťačkou Luboše Neumanna, který má pověst úspěšného vyšetřovatele, ale také samorostlého vlka samotáře. Kamila mu kupodivu vyhovuje. Řeší spolu brutální vraždu mladé ženy, jejíž bývalý manžel se za záhadných okolností stane hlavním podezřelým.
Druhá polovina knihy má název
Falešné přátelství a řeší se v něm starý případ loupežného přepadení, do kterého účelově zasáhl prokurátor a jeden z obviněných byl nespravedlivě odsouzen. Jak a proč se to stalo, se po mnoha letech podaří odhalit, ale nelze to už žádným způsobem napravit. Iveta Svobodová oba spojené příběhy pojala jako jeden román s mnoha zajímavými postavami. Křivdu a nespravedlnost zná z vlastní zkušenosti každý, ale v soukolí justice a kriminálního vyšetřování mají fatální následky a hlavní hrdinové i čtenáři si právem zaslouží trochu šťastný konec.

Autorka: Iveta Svobodová

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-7244-424-3
Doporučená cena: 340 Kč

Knihu Podivné přátelství vydalo nakladatelství Šulc-Švarc.

Ukázka z knihy

Hana položila sluchátko telefonu a vyčerpané tělo nechala bezvládně padnout do velkého koženého křesla. Vír myšlenek se nedal zastavit, naopak nabíral na obrátkách. Zavřela oči a nechala se unášet fantazií. Odněkud z hloubi duše vyplul obraz Tomáše. Vedle něj cupitala krásná blondýna, dlouhé nohy, krátká sukně, lodičky na vysokých podpatcích. Vše dokonale sladěné. Její tvář byla krásná. Tomáš jí něco zaujatě vyprávěl, gestikuloval a smál se. Hltal ji každým pohledem, z jeho očí vyzařoval sex. I na ni se takhle donedávna díval.
Zachvěla se a otevřela oči. (str. 7)

————————————————

Tracy a Jeff mají zajímavý způsob obživy – díky chamtivým boháčům zvládli získat celé jmění. Avšak ne všechno lze koupit za peníze. O tom je Tracy po dlouhých nezdařilých pokusech o otěhotnění zcela přesvědčená. A pak jednoho dne beze stopy zmizí…

Zítřek nedoženeš

Tracy Whitneyové se spolu s Jeffem podařilo vydělat na chamtivých boháčích celé jmění, ale k úplnému štěstí jí přece jen něco chybí. Jak měsíce ubíhají a Tracy se nedaří s milovaným mužem otěhotnět, začne se jí stýskat po adrenalinu dřívějších časů. Jednoho dne zmizí beze stopy. Tracy kdysi donutila zaplatit za hříchy ty, kteří zničili její rodinu, teď však někdo usiluje o odplatu…

Autoři: Tilly Bagshawe, Sidney Sheldon
Přeložil: Dušek Zdík

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7543-876-8
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Zítřek nedoženeš vydalo nakladatelství Alpress.

Ukázka z knihy

Tracy kráčela po Marylebone High Street. Před lijákem ji chránil jen chatrný deštník, ale nic jí nemohlo zkazit náladu. Měla za sebou dlouhý, ale nádherný den. Rozhlédla se po taxi.
Už dávno se necítila tak šťastná, vlastně tak dlouho, že ani nevěděla, co si má se sebou počít. Připadala si trochu provinile kvůli Jeffovi. Chudák Jeff. Tolik se snažil pochopit její žal nad ztrátou dítěte. Tracy viděla jeho snahu, ale tím se všechno ještě dvacetkrát zhoršovalo. Nic z toho nebyla Jeffova chyba.
Ale moje chyba to taky není. Nemůžu si pomoct – jsem, kdo jsem. A nemůžu potlačit svoje potřeby. (str. 1)

Přečtěte si celou ukázku a také naše recenze na dva další tituly autorky Tilly Bagshawe – Farma v údolí a Hradba mlčení.

————————————————

Na předměstí Kodaně řádí kaštanový vrah. U dvou obětí policisté objeví panáčky z kaštanů. Na tom prvním jsou navíc nalezeny otisky prstů patřící dávno zmizelé dívce. Dokážou vraha zastavit dřív, než najdou dalšího panáčka?

Kaštánek

Na předměstí Kodaně je nalezena zavražděná žena. Na místě činu policie objeví panáčka z kaštanů, na němž je otisk prstu patřící zmizelé dívce, jejíž případ byl dávno uzavřen. Krátce nato dojde k další vraždě. Další znetvořené tělo, další kaštanová figurka. Vyšetřovatelé bojují s časem, neznají však motiv a pachatel si s nimi nelítostně zahrává. Dokáží ho zastavit dřív, než se objeví další panáček? A jak s vraždami souvisí případ zmizelé školačky?

Autor: Søren Sveistrup
Přeložila: Kristina Václavů

Počet stran: 464
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7473-773-2
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Kaštánek vydalo nakladatelství Kniha Zlín.

Ukázka z knihy

„Ørume, tady policie.“
Nikdo mu neodpoví, ale někde v domě slyší téct vodu. Vstoupí do kuchyně. Spatří dívku v pubertálním věku. Je jí přibližně šestnáct nebo sedmnáct let. Tělo sedí ještě stále na židli za stolem, ale to, co jí zbývá z rozstřeleného obličeje, se koupe v misce s ovesnými vločkami. Na podlaze pokryté linoleem leží za jídelním stolem ještě jedno tělo. Je to také teenager, vypadá o něco starší, má velký průstřel hrudníku a opírá se v nepřirozené poloze temenem hlavy o sporák. Marius Larsen strne. Samozřejmě už v životě nějaké mrtvé lidi viděl, ale něco takového ještě nikdy. Na okamžik mu to vyrazí dech a pak z pouzdra na opasku vytáhl služební pistoli.
„Ørume?“ (str. 13)

Stáhněte si celou ukázku.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMisery

King, Stephen

Pavel Dobrovský – BETA, 2019

zobrazit info o knizeTemnota

Jónasson, Ragnar

Edice Knihy Omega, 2019

zobrazit info o knizeZlomení

Cole, Martina

Domino, 2019

zobrazit info o knizeKar
Pohřební hostina za jedno město

Urban, Miloš

Argo, 2019

zobrazit info o knizePodivné přátelství

Svobodová, Iveta

Šulc-Švarc, 2018

zobrazit info o knizeZítřek nedoženeš

Bagshawe, Tilly – Sheldon, Sidney

Alpress, 2019

zobrazit info o knizeKaštánek

Sveistrup, Soren

Kniha Zlín, 2019

Napsat komentář