Detektivem snadno a rychle

Napeti s nadechem nadprirozena
Vžijte se do role vyšetřovatele a zjistěte, kdo přepadá a zabíjí bezbranné ženy. Ponořte se do příběhu dvou antihrdinů na opačných stranách barikády a zaposlouchejte se do vyprávění, které vám možná připomene romány Dana Browna.

Co byste udělali, kdyby vám před auto vpadla zakrvácená nahá postava? Zřejmě byste byli v šoku, asi jako vyšetřovatelka Eva Dallasová. Ta je v novém příběhu J. D. Robb nucena čelit ďáblovi. Kdy záhadný pachatel znovu udeří?

Schůzka s ďáblem

Autorka: J. D. Robb
Přeložil: Zdík Dušek

Počet stran: 352
Vazba: vázaná
Formát: 130×205 mm
ISBN: 978-80-7543-656-6
Doporučená cena: 319 Kč

Knihu Schůzka s ďáblem vydalo nakladatelství Alpress v edici Klokan.

Detektivce Evě Dallasové před autem náhle zavrávorá nahá postava, celá pokrytá krví. Eva dupne na brzdy a podaří se jí zraněnou ženu zachránit. Pro jejího manžela, další obět přepadení, je už bohužel pozdě. Otřesená Daphne jako jediný živý svědek hrůzné události nedokáže pachatele popsat jinak než jako ďábla. Kdo vypadá jako ďábel a kdy se znovu objeví na scéně?

 

Ukázka z knihy

Je mrtvá?
Připadala si jako duch, neukotvený a křehký.
Vznáší se?
Vše kolem ní bylo jako v mlze, vybledlé a nehmotné. Možná byla v mlze, vybledlá a nehmotná ona sama, zatímco okolní svět pokračoval plný barev, jež neviděla, a zvuků, jež neslyšela.
Pokud ano, smrt byla stejná jako život. Jaký je mezi nimi rozdíl? Jestli ale… Nemohla být smrt jistým druhem svobody?
Ale svobody od čeho?
Na okraji její mysli něco jemně skřípalo jako drobné nehtíky – potřeba utéct a schovat se. Ale proč? Proč?
Jaký to mělo všechno smysl? Před čím by se potřebovala skrývat smrt? Mrtví mohou spát, nebo ne? Jenom spát, spát a spát.
A přesto měla pocit, jako kdyby se právě probudila, ještě omámená a otupělá. (str. 1)

Přečtěte si celou ukázku.

 

J. D. Robb

Nora-RobertsPod pseudonymem J. D. Robb se ukrývá oblíbená Nora Roberts, která se narodila roku 1950 v Silver Spring v Marylandu. Po ukončení střední školy se provdala za Rolanda a měla s ním dvě děti. Psát začala v roce 1979, když ji doma uvěznila sněhová bouře. O rok později přijalo nakladatelství Silhouette její román Irish Thoroughbred. Nyní nepochybně patří mezi nejoblíbenější a nejčtenější americké autorky milostného a detektivního žánru. Její strhující, napínavé příběhy jsou překládány do mnoha jazyků, znají je čtenáři v nejrůznějších zemích světa. Napsala již více než 182 knih, které vycházejí i česky, např. Smrtící nevinnostSmrtící kalichSmrtící stvořeníPosvěcené zloJen ty a já či Kolotoč přání. Mnoho z nich se také dostalo na seznam nejprodávanějších titulů dle deníku New York Times.

Informace o autorce a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Metafora.

————————————————

Inspektorka Savageová řeší svůj první případ. A není to žádná procházka růžovou zahradou. Musí najít šíleného vraha, který útočí na mladé ženy. Jedna mrtvá oběť mu rozhodně nestačí…

Dotyk

Autor: Mark Sennen
Přeložila: Daniela Reischlová

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 150×202 mm
ISBN: 978-80-7252-756-4
Doporučená cena: 379 Kč

Knihu Dotyk vydalo nakladatelství Práh.

Dotyk vás zavede hluboko do šílené mysli sériového vraha. První případ detektiv inspektorky Savageové. Harry má rád pěkné věci. Rád se na ně dívá. Ale to někdy nestačí. Chce se dostat blíž… Detektiv inspektorka Savageová a její tým z britského Plymouthu se snaží vyšetřit sérii hrůzných útoků na mladé ženy. Oběti jsou zdrogovány, násilím odvlečeny, zneužity a poté pohozeny u cesty. Zůstává jim jen mlhavá vzpomínka na to, co se jim stalo. Když je však na pláži nalezeno mrtvé, zohavené tělo jedné z těchto žen, vyšetřování se změní v děsivý hon na vraha. Jenže jedna oběť nestačí… alespoň tomuhle vrahovi ne.

Zatraceně dobrá anglická detektivka od jednoho z nejúspěšnějších britských autorů toho žánru současnosti.

Britský spisovatel Mark Sennen s prvním thrillerem Dotyk zažil až pohádkový příběh. Knihu, kterou v počátku vydal sám vlastním omezeným nákladem, si pro její jedinečnost v žánru thrillerů postupně všimli čtenáři a velcí světoví nakladatelé. Ještě v roce 2012 se z knihy stal bestseller číslo 1 knižního giganta Amazon a e-kniha se umístila v žebříčku TOP 100 knih roku 2012. Od tohoto úspěchu Sennen napsal dalších pět neméně úspěšných pokračování série s detektiv inspektorkou Savageovou, které vyjdou v nakladatelství Práh ve skvělém překladu Daniely Reischlové, a podle svých slov s inspektorkou Savageovou ještě rozhodně nekončí.

 

Ukázka z knihy

Když byl Harry dítě, bydlel v nejvyšším patře domu. Jeho ložnička byla vmáčknutá pod okapy a měla podivně tvarované zdi, svažující se strop a z trámů trčely železné háky, ke kterým se daly přivazovat věci. Teplota tu většinu roku připomínala ledovec, a když se setmělo, chodil do postele plně oblečený a snažil se zahřát aspoň v duchu. Pak ležel ve tmě a poslouchal zvuk nádrže na vodu ukryté za jednou ze zdí. Věděl, že nedokáže usnout, dokud si nebude jistý, že nikdo nepřijde, ale pokud byla v místnosti tma, nebál se. Tma ho uklidňovala. Připadala mu bezpečná. Ve tmě byl neviditelný. To když někdo rozsvítil, to se pak vyděsil.
Harry zíral skrz okno do tmy za rozbitým sklem. Neviděl nic než černotu. Měsíc a hvězdy zakryly mraky a venku nebyly žádné pouliční lampy, auta ani jiné známky života. Tady ne. Harry se usmál. Nebál se. Už ne. Odvrátil se od okna a zahleděl se na dívku. Hrbila se na židli oblečená do bílého spodního prádla, které jí koupil. Moc toho nenamluvila, jen nehybně seděla s očima dokořán. Její mlčení bylo pochopitelné, koneckonců spolu strávili už týdny a ona tak už neměla moc co říct. I tak z jejího chování vycítil, že se cítí nepohodlně, že něco není tak docela v pořádku. Harry si pomlaskl a zavrtěl hlavou. Tohle nebude nikdy stačit. Popošel k dívce, natáhl ruku a dotkl se její kůže. Byla studená. Ledově studená.

 

Mark Sennen

Mark Sennen se narodil v Surrey a do školy chodil v Guildfordu. Vystřídal řadu povolání, byl např. farmářem, bubeníkem a programátorem. Má rád plachtění, hraje na ukulele (špatně) a jeho oblíbeným spisovatelem krimi je Graham Hurley. Když začal psát sérii o inspektorce Savageové, hrdinka se nejmenovala Savageová a vlastně to byl původně chlap.

Informace byly čerpány ze stránek autora.

————————————————

Iceberg Slim se živil jako pasák a své zkušenosti využil i při psaní. Satanášova sestra, novela tohoto průkopníka afro-americké literatury „z ulice“, proti sobě staví dva antihrdiny – detektiva snažícího se vymýtit prostituci a protřelého pasáka.

Satanášova sestra

Autor: Iceberg Slim
Přeložil: Petr Kotouš

Počet stran: 248
Vazba: vázaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-204-3866-9
Doporučená cena: 289 Kč

Knihu Satanášova sestra vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Nově objevená novela od Iceberga Slima, průkopníka a nezpochybnitelného mistra afro-americké „literatury ulice“, muže, který hluboce ovlivnil kulturu rapu a hiphopu a který prodal pravděpodobně víc knih než jakýkoli jiný černošský americký spisovatel dvacátého století. Satanášova sestra je v mnoha ohledech nejvyzrálejší ze Slimových románů. Zápletku zneklidňující expresivní knihy vycházející z podrobné znalosti prostředí pouličniho zločinu tvoří duel na život a na smrt mezi dvěma antihrdiny složitých charakterů: seržanta Russella Ruckera, detektiva z mravnostního oddělení losangeleské policie snažícího se vyčistit ulice od prostitutek a vymýtit policejní korupci, a Satanáše, protřelého ostříleného pasáka, který svou stáj prvotřídních štětek ovládá pomocí násilí a každodenních dávek heroinu.

 

Ukázka z knihy

Brzy večer seděla Mavis Lee v otřískaném pontiacu svého přítele, zaparkovaném u tržiště, a kouřila jejich poslední cigaretu s crackem. „Hele, Pete, kolik je hodin?“ vydechla. Její jantarové oči se leskly a její tělo se chvělo ve vlnách nadpozemské extáze.
Zatímco si jeho prsty pohrávaly s  její vagínou, mrkl na hodinky. „Sedm hodin,“ řekl a druhou rukou jí rozepjal blůzu. Jeho pohledná, vzrušením planoucí tvář se zabořila do její hrudi. Začal hryzat, lízat a sát její bradavky.
Něžně mu vklouzla rukou do  poklopce a  vzala do  úst jeho boltec, ve kterém se třpytil falešný diamant. Takhle se vzájemně laskali do chvíle, než se vlny nadpozemské extáze v jejich tělech zase rozlily do nehybné hladiny.
„Pete, jdu zavolat dealerovi, ať mi něco sežene pro toho chlápka, co mi za to dá kilo. Potřebovala bych si ještě zahulit!“ Zapnula si blůzu a přešla k telefonní budce poblíž zaparkovaného pontiacu. (str. 240)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Iceberg Slim

Iceberg Slim, známý také jako Robert Beck, se narodil v roce 1918 v Chicagu a jako pasák se začal živit, když mu bylo osmnáct. Krátce navštěvoval Univerzitu Tuskegee, ale brzy odtamtud zběhl zpět do ulic South Side, kde až do svých 42 let pokračoval v kariéře kuplíře. Po několika pobytech ve vězení se nakonec rozhodl tuto dráhu opustit a vrhnout se na psaní. Výsledkem byla mimo jiné jeho nejslavnější autobiografická kniha Pimp: The Story of My Life. Zemřel v roce 1992.

Informace byly čerpány ze stránek internetového knihkupectví Kosmas.

————————————————

Zákrok Robina Cooka možná leckomu připomene romány Dana Browna. V jednom příběhu zabrousíme do problematiky genealogických testů DNA, archeologie i náboženství. Poslechněte si ho jako audioknihu!

Zákrok (audiokniha)

Autor: Robin Cook
Přeložil: Josef Hanzlík
Účinkuje: Marek Holý
Vazba: CD
ISBN: 8594169482033
Doporučená cena: 329 Kč

Audioknihu Zákrok vydalo nakladatelství OneHotBook.

Je to více než třicet let, co newyorský soudní lékař Jack Stapleton viděl naposledy své spolužáky Shawna Daughtryho a Jamese O’Rourka. Jejich cesty se opět protnou, když renomovaný archeolog Shawn učiní v Káhiře velkolepý objev, který by mu mohl zajistit světovou slávu. Odhalení nálezu se naopak obává James, nyní kardinál a newyorský arcibiskup, který požádá o pomoc právě Jacka. Ten se do přísně tajného projektu zapojí zejména proto, aby se mohl soustředit i na něco jiného než na rodinnou tragédii – vážné onemocnění svého malého syna.

Poslechněte si ukázku z audioknihy Zákrok, kterou poskytlo nakladatelství OneHotBook.

 

Robin Cook

Robin Cook (* 1940) po absolvování medicíny na Kolumbijské univerzitě působil jako lékař na řadě klinik a poté si v americkém Bostonu otevřel soukromou praxi. První román Stážista napsal už v roce 1972, nicméně okamžitým bestsellerem se stala jeho druhá kniha Kóma, která vyšla o pět let později a po necelém roce byla také zfilmována. Od té doby napsal více než 30 celosvětově úspěšných thrillerů, převážně z lékařského prostředí, ve kterých poutavě popisuje prostředí současné medicíny. Některé z nich se dočkaly i filmové podoby (např. Smrtelný strachNákazaKonečná stanice). Dále je autorem knih Toxin, Osudná léčba, Nano, Smrtící gen a Invaze z galaxie.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství OneHotBook.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete poutavé knížky za skvělé ceny.

Líbily se vám naše napínavé detektivní tipy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSchůzka s ďáblem

Robb, J. D.

Alpress, 2018

zobrazit info o knizeDotyk

Sennen, Mark

Práh, 2018

zobrazit info o knizeSatanášova sestra

Slim, Iceberg

Mladá fronta, 2018

zobrazit info o knizeZákrok (audiokniha)

Cook, Robin

OneHotBook, 2018

Napsat komentář