Kniha – kamarádka od dětství

DetiCtou
Kniha může být ten nejvěrnější kamarád, který tu pro vás vždy je a nikdy vás neopustí. To dokazují dnešní vybrané tituly, které se orientují na malé čtenáře. Jedná se o pohádkové příběhy doprovázené nádhernými ilustracemi. A možná potěší i dospělé – vždyť i oni se rádi někdy vrací do dětství a sáhnou po své oblíbené pohádce.

Co spojuje příběhy Jak šlo vejce na vandr a Tři prasátka? Jedná se o oblíbené pohádky o přátelství a teď také to, že vyšly jako bilderbuch. Knihu lze číst z obou stran a doprovázejí ji nádherné ilustrace od slovenského výtvarníka Vladimíra Krále.

Vtipná a veselá knížka s ilustracemi předního slovenského výtvarníka Vladimíra Krále navazuje na křehkou tradici bilderbuchů pro malé děti a zejména na předchozí úspěšný titul nakladatelství Buvik, Kozliatka (2013, česky Portál 2016). Knížku lze opět číst z obou stran a děti zde najdou dvě známé a oblíbené pohádky navozující téma přátelství. Fenomenálně svěží a osobitě ilustrovaná knížka se na Slovensku zařadila mezi nejkrásnější knihy roku 2015.

Ukázka z knihy

Dve pohadky

Další ukázky najdete na stránkách nakladatele.

Dvě pohádky

Jak šlo vejce na vandr/Tři prasátka
Autorky: Margita Príbusová, Mária Rázusová-Martáková
Ilustrovala: Vladimír Král

Počet stran: 48
Vazba: vázaná
Formát: 225×225 mm
ISBN: 978-80-262-1306-2
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Dvě pohádky vydalo nakladatelství Portál.

O autorkách

Mária Rázusová-Martáková byla slovenská básnířka, dramatička a překladatelka. Margita Príbusová je slovenská autorka a překladatelka.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Na farmě se stále něco děje, ať už se jedná o zábavu či práci. Poznejte s hlavními hrdiny Ellou a Maxem, jak to vlastně na farmě chodí od jara do zimy. Dozvíte se také hodně zajímavých informací. Knihu obohatil o ilustrace Libor Drobný.

VÍTEJTE NA FARMĚ U SEDLÁČKŮ! Jakže to na takové farmě chodí? Inu, stále je tu co dělat a pořád se něco zajímavého děje. S malými neposedy Ellou a Maxem se ocitnete přímo v centru dění. Děti tu ovšem nejsou samy – sledujte, co zrovna dělají všechna ta zvířátka a zajímavé postavičky kolem nich!
Poznáte život na farmě OD JARA DO ZIMY. Odkud se bere mléko a vajíčka? Z čeho se vyrábí svetr? K čemu je dobré obilí? Co všechno je třeba, aby zelenina a bylinky dobře rostly? Jak se pletou košíky? Jaké dobroty se dají získat z obyčejného jablíčka? A víte, že včelky nedávají jenom žihadla?
Knihy ilustrátora Libora Drobného jsou charakteristické svou hravostí, vtipem a jedinečným, lehce rozpoznatelným stylem, utvářeným detailními pestrobarevnými ilustracemi. Toto původní české dílo bude základním kamenem každé dětské knihovničky.
FARMA, to je spousta dřiny, ale také hodně radosti. Jen se podívejte!

Ukázka z knihy

Velka knizka farma pro male vypravece

Velka knizka farma pro male vypravece 1

Doporučujeme

Značka Ella & Max si dává za cíl vydávat kvalitní a rozpoznatelné tituly, které podporují dětskou představivost, kreativitu a samostatné myšlení. Vedle licenčních titulů se chce dále orientovat také na tuzemskou autorskou tvorbu. V rámci edice vyšly kromě dnešních leporel pro malé čtenáře např. řada pohádek, velkoformátových knih či oblékačky pro panenky.

Velká knížka FARMA pro malé vypravěče

Autor: Libor Drobný
Ilustroval: Libor Drobný

Počet stran: 10
Vazba: lepená
Formát: 258×336 mm
ISBN: 978-80-87034-89-7
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Velká knížka FARMA pro malé vypravěče vydalo nakladatelství PRESCO GROUP a.s..

————————————————

Hlavní hrdinka Elvíra Moudrá není obyčejná učitelka. Učí ve skřítkovské škole své žáky, jak být potichu, co nejdokonaleji se skrýt, utéct kočce či překonat svůj strach. Skřítci zjišťují, co je opravdová hrůza a že strach má často velké oči…

Elvíra Moudrá je zelená. Má natahovací uši. A je to učitelka. Ne jen nějaká obyčejná. Je to učitelka v skřítkovské škole. Učí skřítky to, co potřebují k přežití – důkladně se schovat, chodit absolutně potichu, zneviditelnit se, rychle utéct před kočkou, ale hlavně překonat svůj strach. Skřítci se na vlastní kůži učí, co je opravdová hrůza, ale i jak svému strachu nepodlehnout a ochránit sebe i ostatní v nebezpečných situacích. Vždyť strach má velké oči. A co je nejdůležitější pro takového skřítka? No přece umět se co nejdokonaleji skrýt! A nenechat se sežrat kočkou, samozřejmě…

Ukázka z knihy

Panejo a strasidelna skola Elviry Moudre

Podívejte se na další ukázky textu i ilustrací na stránkách nakladatele.

Panejo a strašidelná škola Elvíry Moudré

Autorka: Gabriela Futová
Přeložil: Jan Hanzlík
Ilustroval: Marcela Kupčíková

Počet stran: 136
Vazba: vázaná
Formát: 170×236 mm
ISBN: 978-80-7529-440-1
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Panejo a strašidelná škola Elvíry Moudré vydalo nakladatelství Brio.

————————————————

Rodiče druhačky Petry se rozvedli a ona tráví jeden týden u maminky v jednom městě a druhý u tatínka v druhém městě. Tím pádem má dvě školy, dvoje učebnice, různé kroužky atd. a někdy to není lehké. Ale vždy se může spolehnout na svou kočičí kamarádku Ťapku.

Ťapka je kočka domácí, ale především kočka stěhovavá. Proč? Ťapka totiž každý týden mění pelíšek a putuje s druhačkou Petrou. Peťula je ve střídavé péči, to znamená, že má po rozvodu rodičů dva domovy. Jeden týden bydlí u maminky, druhý u tatínka. Oba domovy jsou však v jiných městech, a tak má Peťula navíc i dvě školy, dvoje učebnice, různé kroužky a spolužáky. Ale přece jen někdo je pořád s ní, ať cestuje tam, či tam – Ťapka. A s tou jde všechno líp!

Ukázka z knihy

Tapka, kocka stehovava

Ťapka, kočka stěhovavá

Autorka: Ivona Březinová
Ilustrovala: Darina Krygielová

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 165×202 mm
ISBN: 978-80-000-4861-1,978-80-88163
Doporučená cena: 239 Kč

Knihu Ťapka, kočka stěhovavá vydalo nakladatelství Pasparta, kde naleznete i další ukázky.

O autorce

Ivona Březinová je oblíbenou a velmi aktivní autorkou. Píše knihy pro děti a mládež všech věkových kategorií. Její texty zahrnují nejrůznější žánry od autorské pohádky, dívčích románů až po fantasy. Nevyhýbá se náročnějším tématům, jako je například drogová závislost, sociální diskriminace a onemocnění nejbližších. Po akademické dráze na katedře bohemistiky Pedagogické fakulty UJEP v Ústí nad Labem se rozhodla zaměřit především na literární práci – kromě vlastní pestré autorské tvorby se věnuje také překladům knih pro děti ze slovenštiny, editorské činnosti a organizuje četné besedy a autorská čtení, díky kterým udržuje se svými čtenáři živý kontakt. Autorka za své publikace získala mnoho prestižních ocenění – Zlatá stuha, Suk – čteme všichni, Cena nakladatelství Albatros. Kniha Začarovaná třída (naše recenze) byla v roce 2004 zapsána na Čestnou listinu Mezinárodního sdružení pro dětskou knihu – IBBY. V tomtéž roce byla Ivona Březinová pasována na rytířku Řádu krásného slova. Její knihy jsou hojně překládány. Tvorba Ivony Březinové je také inspirována filmovými látkami. Popularitu si v nedávné době získaly knihy Kozí příběh – Pověsti staré Prahy a Kozí příběh se sýrem podle stejnojmenných animovaných filmů, kniha Saxána a Lexikon kouzel podle filmu Václava Vorlíčka a kniha Ať žijí rytíři! podle historického televizního seriálu pro děti. Dále napsala Hurvínek a kouzelné muzeum (naše recenze), Pomeranče v podprsence či Řvi potichu, brácho (naše recenze).

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Svá dobrodružství prožívá i další kotě Ťapička, a to spolu s kocourkem Balonkem. Často jim pomáhají i dospělé kočky. A vy máte šanci podílet se na jejich putování prostřednictvím interaktivních úkolů.

Ťapička je bílé kotě s šedými proužky, které se právě stěhuje do nového domova. Tam potká především kocourka Balonka, se kterým prožívá všemožná dobrodružství, ale také dvě dospělé kočky. Jak si získat jejich přátelství? Musí si ho přece zasloužit, ale i na to koťata přijdou. A že se jim pomoc Týnky a Píši bude často hodit!
Kniha je interaktivní a děti v ní kromě příběhu najdou také úkoly, ve kterých budou hledat rozdíly, vybarvovat omalovánky nebo pomáhat Ťapičce najít cestu ven z bludiště. Díky větším písmenům je knížka vhodná také pro první čtení malých školáků.

Ukázka z knihy

Z deniku kocicky Tapicky 1

Z deniku kocicky Tapicky

Z deníku kočičky Ťapičky

Autorka: Markéta Harasimová
Ilustrovala: Barbora Kubátová

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 205×272 mm
ISBN: 978-80-88213-10-9
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Z deníku kočičky Ťapičky vydalo nakladatelství Bookmedia, kde jsou další ukázky z knihy.

O autorce

marketa-harasimovaMarkéta Harasimová pochází ze severomoravského Krnova. Již na střední škole se začala věnovat psaní, po maturitě ale pracovala nejdříve jako manažerka a až později se dala na profesionální dráhu spisovatelky. Píše především romantické detektivky, erotické krimithrillery nebo romány s nádechem tajemna. V roce 2017 si založila vlastní nakladatelství MaHa. Harasimová je také scenáristkou a publicistkou a spolupracuje s celou řadou známých osobností. Od romantických thrillerů (např. Purpurové doteky či Poháry touhy) si v roce 2018 poprvé odskočila k dětské literatuře a vytvořila milý příběh s názvem Z deníku kočičky Ťapičky.

Zdroj informací: nakladatelství Bookmedia

————————————————

Obyčejné diáře už nejsou cool. Proto si pořiďte týdenní diář plný předkreslených obrázků, které si můžete vybarvit. Každý týden doprovází řádky k zapsání úžasných okamžiků, citát a náladový puntík.

Obrázkový týdenní diář je určený pro děti od 6 let. Na každý týden je předkreslený obrázek k vybarvení a sedm „náladových puntíků“ k označení barvou odpovídající náladě dne. Náladovník je vytvořený jako tzv. „nekonečný“ – může se začít kdykoliv v roce, stačí si jenom označit daný týden a pokračovat zbylých 51. Nechybí ani řádky pro zapsání těch nejúžasnějších zážitků týdne. Pod každým obrázkem je vtipný citát slavných i neslavných…

Ukázka z knihy

Tydenni naladovnik

Týdenní náladovník

zobrazit info o knizeAutorka: Monika Davidová

Počet stran: 112
Vazba: brožovaná
Formát: 166×240 mm
ISBN: 978-80-271-0623-3
Doporučená cena: 149 Kč

Knihu Týdenní náladovník vydalo nakladatelství Grada. A nezapomeňte si prolistovat ukázku.

————————————————

Pohádky nemají jen pobavit, ale často i poskytnout poučení či radu. Výjimkou není ani následující soubor pohádkových příběhů, které spojuje jedno téma, a to konkrétně vzájemná pomoc.

Představte si, že byste byli strašidýlkem, které neumí strašit. Chlapcem, který potká anděla. Holčičkou, kterou přivede na správnou cestu až pětihlavý pes nebo malým tanečníkem, který musí překonat velkou trému. Tyto a mnoho dalších pohádek vás zavedou k našim hrdinům, kteří na vlastní kůži poznají, jak je důležité vzájemně si pomáhat. Zároveň ale také nebát se přijmout pomocnou ruku, když je potřeba. Možná vás jejich řešení nenadálých situací překvapí a dodají vám odvahy ke splnění svých vlastních tajných snů.

Ukázka z knihy

Strasidylko, ktere neumelo strasit a jine pohadky

Strašidýlko, které neumělo strašit a další pohádky

Autorka: Zuzana Švarcová
Ilustrovala: Petra Šolcová

Počet stran: 120
Vazba: vázaná
Formát: 167×206 mm
ISBN: 978-80-881-0433-9
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Strašidýlko, které neumělo strašit a další pohádky vydalo nakladatelství Agentura KRIGL.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDvě pohádky
Jak šlo vejce na vandr/Tři prasátka

Príbusová, Margita – Rázusová-Martáková, Mária

Portál, 2018

zobrazit info o knizeVelká knížka FARMA pro malé vypravěče

Drobný, Libor

PRESCO GROUP a.s., 2018

zobrazit info o knizePanejo a strašidelná škola Elvíry Moudré

Futová, Gabriela

Brio, 2018

zobrazit info o knizeŤapka, kočka stěhovavá

Březinová, Ivona

Pasparta, 2017

zobrazit info o knizeZ deníku kočičky Ťapičky

Harasimová, Markéta

Bookmedia, 2018

zobrazit info o knizeTýdenní náladovník

Monika, Davidová

Grada, 2017

zobrazit info o knizeStrašidýlko, které neumělo strašit a další pohádky

Švarcová, Zuzana

Agentura KRIGL, 2018

Napsat komentář