Velké knihy pro malé děti v předvečer jejich svátku

deti ctou
Blíží se Den dětí. Jak jinak obdarovat svou ratolest než originální knihou, která nejen pobaví, ale i naučí. Dnešní knižní tipy pomohou s výběrem. Mezinárodní den dětí se slaví každoročně 1. června s cílem poukázat na práva a potřeby dětí.

Velkoformátová leporela s krásnými ilustracemi, která své čtenáře seznámí s Prahou, dopravou a se stavěním vydalo nakladatelství PRESCO GROUP a.s. Série leporel pro malé čtenáře rozvíjí jejich kreativitu, slovní zásobu a logické myšlení, přitom zábavnou formou.

PRESCO-LOGO-120x60

Společnost PRESCO GROUP a.s. byla založena v roce 1995. Vydává vlastní kolekce nástěnných, stolních a speciálních kalendářů a diářů. Za dobu své existence získala silné postavení na trhu v České republice, na Slovensku a v ostatních evropských zemích. Své portfolio rozšířila o vydávání knih. V roce 2014 vydala úspěšnou edici dětských knih Statečná autíčka. Společnost je také výrobcem a dodavatelem licenčních školních a předškolních potřeb a vlastních her a hraček.

Značka Ella & Max si dává za cíl vydávat kvalitní a rozpoznatelné tituly, které podporují dětskou představivost, kreativitu a samostatné myšlení. Vedle licenčních titulů se chce dále orientovat také na tuzemskou autorskou tvorbu. V rámci edice vyšly kromě dnešních leporel pro malé čtenáře např. řada pohádek či oblékačky pro panenky.

————————————————

Praha, hlavní město České republiky, je plné nejen kulturních památek, ale také tajemství i příběhů. Vydejte se za pomoci první knihy na výlet a poznejte pražské krásy, od Karlova mostu přes Malostranské a Staroměstské náměstí až po Stromovku.

Knihy, ve kterých se to obrázky jen hemží – ukrývají spousty příběhů! Oblíbený a osvědčený základní „stavební kámen“ každé dětské knihovničky. Ještě neumíte číst písmenka? Obrázky však umíte „číst“ určitě!
Velká knížka PRAHA. Jako modrý had se mezi pražskými kopci vine řeka Vltava překlenutá mnoha mosty a lávkami. Tím nejstarším, nejkrásnějším a nejznámějším je KARLŮV MOST. O letních prázdninách je na mostě pěkná tlačenice! Z mostu je překrásný pohled na Pražský hrad. Hrad je obrovský! Patří k největším na světě. Vydáme-li se tím směrem, nemůžeme minout MALOSTRANSKÉ NÁMĚSTÍ s chrámem svatého Mikuláše. I tam je pěkně rušno, obzvláště když po studené zimě vykoukne jarní sluníčko. A půjdeme-li z mostu na druhou stranu, dorazíme do centra města – na nejstarší a nejvýznamnější náměstí Prahy – STAROMĚSTSKÉ NÁMĚSTÍ s krásnou radnicí a magickým orlojem. A když přicházejí Vánoce, to je teprve kouzlo! Ale Praha, to nejsou jen domy, mosty a chrámy. Tak například STROMOVKA, to je jedno velké hřiště a nejen pro děti…!

Velka knizka o Praze

Velka knizka o Praze 1

Velká knížka PRAHA pro malé vypravěče

Autor: Libor Drobný
Ilustroval: Libor Drobný

Počet stran: 10
Vazba: skládaná
Formát: 258×333 mm
ISBN: 978-80-87034-42-2
Doporučená cena: 199 Kč

Přečtěte si více o Velké knížce PRAHA pro malé vypravěče.

————————————————

Na letištích se toho děje ažaž. Lidé přilétají a odlétají, na ranvejích stojí letadla a piloti a letušky se věnují své práci. Jak probíhá takový let a co všechno musí pilot umět? Na tyto a další otázky naleznete odpovědi v leporelu o letišti.

Na letišti se pořád něco děje! Kam se člověk podívá, všude se to hemží cestujícími a lidmi, kteří na letišti pracují. V řadě kreslených příběhů je můžeš doprovázet při jejich cestách a dozvědět se, jak to na letišti chodí. Prozkoumej nejrůznější letadla a sleduj piloty při práci. Od registrace až do cíle cesty, dovolená může začít!

Velka knizka letiste

Velká knížka LETIŠTĚ pro malé vypravěče

Autorka: Valeria Fabianis
Ilustrovala: Fabiana Attanasio

Počet stran: 10
Vazba: skládaná
Formát: 258×333 mm
ISBN: 978-80-87034-45-3
Doporučená cena: 149 Kč

Přečtěte si více o Velké knížce LETIŠTĚ pro malé vypravěče.

————————————————

Auto je nejen dopravní prostředek. Existují auta osobní, nákladní, závodní či záchranářská. Pokud patříte mezi milovníky aut, kteří i rádi aktivně vytvářejí příběhy, je toto leporelo určené přímo pro vás.

Na silnicích, na dálnicích, na závodní dráze, ale i jinde – všude jsou k vidění auta a různá další vozidla. Některá se jen předvádějí, některá pomáhají na stavbách, nebo dokonce při zachraňování lidských životů… Vedle množství podrobných obrázků přináší kniha také řadu námětů pro vlastní příběhy malých milovníků aut.
Tato velkoformátová kniha přináší panoramatické obrazové vhledy do prostředí silnic, staveb, ale i jiných. Bohatě propracované názorné ilustrace jsou pro děti velkým lákadlem, bezednou studnicí inspirace a zároveň obrovskou výzvou – množství detailů je přitahuje, podněcuje jejich představivost a fantazii. Malý vypravěč v interakci s dospělým nejen popisuje, co vidí na obrázcích, ale také v nich hledá, a hlavně kreativně a hravě rozplétá a opět spojuje nekonečné nitky možných příběhů. Knihy tak velmi účinně napomáhají budování slovní zásoby, komunikačních schopností i logického myšlení. Dítě tříbí svůj postřeh, zrakovou a sluchovou paměť, a činí tak první krůčky na své cestě k rozvoji aktivního čtenářství.

Velka knizka o autech

Velká knížka o autech pro malé vypravěče

Autor: Stefan Seidel
Ilustroval: Stefan Seidel

Počet stran: 10
Vazba: skládaná
Formát: 258×330 mm
ISBN: 978-80-87034-13-2
Doporučená cena: 149 Kč

Přečtěte si více o Velké knížce o autech pro malé vypravěče.

————————————————

Co mají společného bagry, míchačky, nákladní auta či jeřáby? S jejich pomocí vznikají různé stavby, ať už ve městě, či na venkově. Poslední kniha pomůže odhalit malým čtenářům vše, co se děje při stavění.

Ve městě, na venkově, na dálnici, u rybníka – všude je rušno, všude se staví. Míchačky, bagry a jeřáby nepřetržitě pracují… Ať je jaro, nebo zima, lidi nejrůznějších povolání zaměstnává práce na stavbě a další každodenní činnosti – a malí čtenáři se s touto knihou mohou stát aktivními tvůrci jejich příběhů!

Velka knizka o staveni

Velká knížka o stavění pro malé vypravěče

Autorka: Isabelle Göntgen
Ilustrovala: Isabelle Göntgen

Počet stran: 10
Vazba: skládaná
Formát: 258×330 mm
ISBN: 978-80-87034-12-5
Doporučená cena: 149 Kč

Přečtěte si více o Velké knížce o stavění pro malé vypravěče.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Které z dnes představených leporel vás nejvíce zaujalo? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVelká knížka PRAHA pro malé vypravěče

Drobný, Libor

PRESCO GROUP a.s., 2017

zobrazit info o knizeVelká knížka LETIŠTĚ pro malé vypravěče

Fabianis, Valeria Monferto de

PRESCO GROUP a.s., 2017

zobrazit info o knizeVelká knížka o autech pro malé vypravěče

Seidel, Stefan

PRESCO GROUP a.s., 2016

zobrazit info o knizeVelká knížka o stavění pro malé vypravěče

Göntgen, Isabelle

PRESCO GROUP a.s., 2016

Napsat komentář